Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Te pstrągi to chyba pobożne życzenie - owszem kiedyś były (z naciskiem na były).

Autochtoni wytrzepali do cna. Siurek na nieszczęście przepływa przez prywatne pola, w nocy chopki stawiali siaty w poprzek a nad ranem zbierali urobek - ot i nasza rzeczywistość :(.

Edytowane przez Zwierzu

Kiedyś miałem na Dramie 53cm z sezonu na sezon bida, ale coś się da wydziubać cza wiedzieć gdzie? kiedy? i na co?

Miejscowym ponoć na czerwonego bieże najlepiej

Fakt Zwierzu coraz gożej na tym katowickim :angry:

Ale karpiarze nie nażekają co sezon mają świerze wymiarowe karpie

U mnie to nie jest raźniej zawsze płaczą że maja zestawy że się poplączą, zamiast rzucać na wprost to walą w każdą stronę świata i nawet jak nie ma gdzieś ich plecionek\żyłek to i tak twierdzą że tam są !!! Najśmieszniejsze jest to że łowią wpuszczane tonami karpie i mówią że na hodowlane nie pojadą bo to wstyd? Jak to sie zaprzecza tu i tu tak samo wpuszczana ryba !... Te Karpie to powinni tylko w wyznaczonych wodach wpuszczać a na reszcie po trochę karasi, linów, OKONI, SZCZUPAKOW, SANDACZY, leszczy i powiedzmy 1\5 z tego co teraz karpi... Ale nie młode karpiki są najtańsze lepiej nimi zawalać wodę bo się opłaca !!! Aaaaaaa!!! teraz znów muszę się Tekana napić, miłego dnia życzę  

https://www.youtube.com/watch?v=2XO0sUmU2II

Fakt ze może czasem byłoby wygodniej bez nich, ale dzięki nim miejscówki tak szybo mi tak nie powszednieją :lol:  jaka to radość dopaść taka okupowane parę tygodni i porzucać sobie w końcu :D  a co ich marudzenia, to czasem się zdarza wiadomo, zresztą wędkarze ogólnie kojarzą mi się z marudami :rolleyes:

Edytowane przez mansik

Ja jak widzę że są normalni to zagadam czasem jak wyniki a później pytam gdzie mają zarzucone i czy im nie będzie przeszkadzać jak sobie rzucę tam i ówdzie. Pokazują gdzie mają zestawy i generalnie nie robią problemów. Do gumofilców w kufajce z reklamówką z biedronki nie podchodzę, przez "obozy" karpiarskie też staram się nie przechodzić jeśli mam wyjście, po co komplikować sobie i innym życie? Trzeba jakoś współgrać nad tymi ciasnymi ślunskimi wodami:)

A lody jeszcze trzymają?

Edytowane przez Pasta

Z tym sandaczem to może być prawda. Znajomy opowiadał mi jak jego znajomy całkiem niedawno złowił sandacza około 70 cm, spod lodu a, że ów Pan to ryl (emeryt górniczy) sandacz po ogólnym znieczuleniu wylądował w bagażniku.

To ponoć miało miejsce na kajakowym.

Witam.

Wczoraj byłem na Wiśle w Zabrzegu.3 godziny i brak kontaktu z rybą.

Dziś byłem na Wiśle ale w Strumieniu,kilka okonków się trafiło w okolicach 20 centów i mały szczupaczek.Po 12 coś ucichło i zakończyłem  zabawę...

Dużo gości siedziało za białą rybą i coś tam łapali.