Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wczoraj byłem na Wiśle w Zabrzegu.3 godziny i brak kontaktu z rybą.

Dziś byłem na Wiśle ale w Strumieniu,kilka okonków się trafiło w okolicach 20 centów i mały szczupaczek.Po 12 coś ucichło i zakończyłem  zabawę...

Dużo gości siedziało za białą rybą i coś tam łapali.

na jakim odcinku byleś w Zabrzegu, daleko od jazu ?

Z tym sandaczem to może być prawda. Znajomy opowiadał mi jak jego znajomy całkiem niedawno złowił sandacza około 70 cm, spod lodu a, że ów Pan to ryl (emeryt górniczy) sandacz po ogólnym znieczuleniu wylądował w bagażniku.

To ponoć miało miejsce na kajakowym.

pewnie miał ciężko z wyciągnięciem go przez przerębel :unsure: ...

Spokojnie, choćby miał go przeciągnąć przez dziurkę od klucza, to zesraj się a nie daj się - dałby radę !

Chłop żywemu nie przepuści.

Edytowane przez Zwierzu

Po ostatniej wizycie na Dolinie postanowiłem się dziś wybrać ponownie i jakie zdziwienie ( moje i rybki ) kiedy moją blaszkę zaatakował taki oto "okaz" 36cm

Jednak to nie plotki że zarybiali pstrągiem ;))

Zanim kolejny raz wkleisz zdjęcie poczytaj regulamin

Zanderix

Regulamin czytałem. Dlatego nie zaśmiecam wątku pstrągi 2014 moim zdjęciem.

Pstrąg na tym łowisku jest bardzo bardzo rzadką rybą więc myślałem że zaciekawi innych hanysow.

Szkoda.

Edytowane przez pickok
  • Like 2

Mi wczoraj marzył się pstrąg będąc na Sole, ale nic się nie ruszało :huh:

A w tygodniu bylem na paprach zerknac, masę ludzi, najpierw parę okoni 20-25, potem 3 szczupaki z czego ostatni, tak na oko dość spoko i po nim postanowiłem się zbierać.

Byłem w tygodniu i miałem tak samo, postanowiłem nawet łowić na moje woblery, z partii tych mniej udanych, mając nadzieje ze sobie chociaż porzucam bezstresowo, a i tak coś tam się wieszało, po trzecim zebrałem się bo szkoda to męczyć, do maja odpuszczam papry -_-

Edit: Choć pewnie i tak się wybiorę.. :rolleyes:

Edytowane przez mansik