Shark Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 W kwestii spotkania, co by tu nie mieszać... http://jerkbait.pl/topic/48617-spotkanie-jerkbaitpl-g%C3%B3rny-%C5%9Bl%C4%85sk/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Rybaczówka Paprocany działa jeszcze ? Nie mogę się dodzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Teoretycznie (zgodnie z ustaleniami) powinna już nie działać. W poprzedni weekend był ostatni dzień działalności, mieli się zastanowić nad przedłużeniem działalności, ale skoro nie odbierają to znaczy, że już zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ktoś, gdzieś dzisiaj był porzucać ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Tradycyjnie, co roku , rybaczówka na Kozłowej Górze jest otwarta aż do czasu gdy lód skuje wodę. Robią tak ze względu na kłusowników. Tyle że jak powszechnie wiadomo na Kozłowej Górze niea ryb. Czy warto tam pojechać ? Nie wiem . Ja tam w tym roku nie byłem. Ale dzwońcie , jedźcie , łówcie ; jest łódka - jest zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 ja byłem przed weekendem na Paprocanach, jeszcze nie pora nie czas.. choc mysle ze teraz po tym mrozniejszym weekendzie, jesienno zimowe miejscowki odżyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrufa8 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Tradycyjnie, co roku , rybaczówka na Kozłowej Górze jest otwarta aż do czasu gdy lód skuje wodę. Robią tak ze względu na kłusowników.Tyle że jak powszechnie wiadomo na Kozłowej Górze niea ryb. Lubie takie podejście, zawsze to mniej ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrufa8 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Czytam, śledzę wątek, dużo narzekania. Wiadomo, nie jest kolorowo, ale Panowie trzeba wyrwać się i próbować bawić się tym co mamy, a mamy parę fajnych, niby łatwych prostych zbiorników, a zarazem tak trudnych.... i przełowionych Wędkuje głownie na dwóch zbiornikach papry i kozłowa, ze mną paru kumpli w tym kol. Shark. Nasze ryby zawsze wracają do wody, próbujemy dbamy o to co mamy, żebyśmy jeszcze mieli Shark ma zapału jak mało kto, żeby coś ogarnąć. Co by żyło się wszystkim sportowym wędkarzom lepiej, Popieram go w 100%. Niestety, mój zapał od młodzieńczych lat, był skutecznie tłumiony w zarodku, przez koło Knurów w którym jestem, a dokładnie przez ludzi w nim urzędujących, przy których dorastałem i zaczynałem zawodniczą "karierę". Dobra, koniec płaczących wypocin. Chciałbym utopić plote, że na kozłowej nie ma ryb Zdjęcia z tego sezonu, przeważnie robione na szybko, bez przykładania wagi, byle było. Małe, większe, duże i najważniejsze, że było ich cała masa, raczej nigdy nie było nudno. Troszkę musiałem zmodyfikować z wiadomych względów powrót 70+ wypluwa gumę prosto w twarz 70+ wraca Grubasek bardzo grube ok 70 profilowe przyłów, żeby nie było, że same sandacze dublecik zadziorny maluch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Ja tam uwazam ze ryb jest jeszcze troche do złowienia, i nie narzekam, trzeba tylko ruszyć 4 litery i poszukać. Spora czesc sezonu poswieciłem lowieniu białorybu wg zapisków złowiłem 143 leszcze na spina,a 99% napotkanych gruntowców twierdzi że na rzece nie ma leszczy juz. Tak samo ze szczupakiem jest opinia, a zmiana sposobu łowienia przyniosła od wrzesnia prawie co 2 wyprawe przynajmniej jedno branie i kilka ryb powyżej 70cm, co wczesniej jakby mi ktoś powiedział to bym go wysmiał ze w rzece tyle szczupaka. oczywiscie nie wszedzie,ale wystarczyło poszukać wiekszego skupiska drobnicy, wstrzelić sie w przynete i prowadzenie i worek sam sie rozwiazywał, bolki,szczupaki,i sandaczyki, na przemian, bywało ze nagle ryby pojawiały sie znikąd ostry żer 15-30min i po wszystkim, jak sie udało to padało kilka ryb, jak nie trafiłęm z przynetą, lub prowadzeniem trzeba było sie obejsc smakiem i podziwiac to co sie na wodzie dzieje Jeszcze nie jest tak źle, jedyny niedosyt mam z jaziami bo to moja flagowa ryba, a jakbym w marcu nie połowił to bym wogule nic nie zlapał, ale faktem tez jest że zaprzestałem ich szukać i z tad tak marne wyniki w tej rybie, a z reszty jestem całkiem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Sharku. A co się stało z ideą P4CLUB ?Staszek też już nie bywa na forum ....(?)Witam po dłuuuuuuuuuuuuugiej przerwie. Pepso o Silesianperch znają szczegóły.Ale wracam i widzimy się na zlocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Witam.Koledzy jak Wisła w Strumieniu bądz Zabrzegu,da się łowić czy skuło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Już sprawdziłem.Lodu nie ma,da się łowić ale jakoś współpracy ze strony okoni nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 pewnie Zabrzeg będzie pierwszym miejscem w które się wybiorę jak opłacę karte, pamiętam ze rok temu ryby tam dość współpracowały o tej porze roku, wielkosciowo bez rewelacji, ale na rogrzewke akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ja dziś w Zabrzegu po za ptactwem nie stwierdziłem innych form życia ale kto wie,może taki dziś po prostu dzień.W Strumieniu było widać spławy białej ryby i kilku spinningistów też spotkałem,jednak bez efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Co prawda to nie górny Śląsk ale blisko Nie wiecie przypadkiem czy kanał Dwory jest zamarznięty?Mam zamiar wybrać się dzisiaj z kumplem za okoniem polatać. editNo i byłem. Woda nie jest zamarznięta ale za to strasznie niski stan wody na kanale, a w tej wodzie brak oznak życia Edytowane 6 Stycznia 2015 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 na Wisle w Zabrzegu cos sie dzieje moze ?Opłacilem dzis karte i mysle ze w sobote tam zerkne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Mansik w jakich godzinach się tam wybierasz ? Ja będę w Tychach w sobotę, może zostanę do niedzieli. Może jakoś się zgadamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 zależne od pogody bo widzialem ze jakas syberia ma nadejsc na paperkach bylem tez dzis na spacerze i widzialem ze na wysokim ktos tam latal ze spinningiem.. az tez sie zachcialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Ja jak zostanę do niedzieli to ja opadów śniegu i mrozu nie będzie to może zrobię rekonesans na Paprach z UL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 wlasnie nie wiem czy to nie lepszy pomysl niz jakies dalsze wyprawy, ale z drugiej strony spinning przed majem na paprach dziala na niektorych jak plachta na byka, te marudzenie za plecami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Ktoś, gdzieś biegał za kleniami w naszym regionie ? Zdradźcie gdzie warto wyskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Bo Zbyszek ma "nową" wędkę i chce ją wypróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acho Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Bo Zbyszek ma "nową" wędkę i chce ją wypróbować Wow, to pewnie taka, co to tylko te klenie łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Koledzy, w związku z tym, że od niedawna mieszkam na pięknym Śląsku i wróciła do mnie zaniedbana przez lata pasja, próbuję rozpoznać "okolicę" pod kątem łowienia na spinning, a szczególnie na rzekach. Czy mógłby się ktoś podzielić informacjami na temat Odry pow. Kędzierzyna, szukam interesujących odcinków o charakterze kleniowo - boleniowym ? Są na Odrze miejsca gdzie można brodzić ? Ze swojej strony mogę podzielić się swoim wiosennym odkryciem, uroczą rzeczką w ok. Kędzierzyna, którą polecam tym, którzy lubią zabawę w podchody ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Koledzy, w związku z tym, że od niedawna mieszkam na pięknym Śląsku i wróciła do mnie zaniedbana przez lata pasja, próbuję rozpoznać "okolicę" pod kątem łowienia na spinning, a szczególnie na rzekach. Czy mógłby się ktoś podzielić informacjami na temat Odry pow. Kędzierzyna, szukam interesujących odcinków o charakterze kleniowo - boleniowym ? Są na Odrze miejsca gdzie można brodzić ? Ze swojej strony mogę podzielić się swoim wiosennym odkryciem, uroczą rzeczką w ok. Kędzierzyna, którą polecam tym, którzy lubią zabawę w podchody ;-) Odra powyżej Kędzierzyna to już okręg opolski. Boleń występuje chyba na całej rzecze. Polecam przestudiować mapkę na googlach i wytypować sobie miejscówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi