Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Tak Pasta . Dzięki za słowa otuchy.

Ale czasem się zastanawiam czy ta mistyczna nadzieja na złapanie ryby ( na Śląsku ) rekompensuje mi straty poniesione w postaci utraconych przynęt , metrów plecionek., przejechanych kilometrów i poczucia niespełnienia.

Gdybym ten czas i pieniądze przeznaczył na pijaństwo i kurewstwo - miałbym przynajmniej jakieś sukcesy. ;-)

W tym pierwszym czy drugim  ;) , chodzi mi oczywiście w kontekście jako dawca  ? A tak poza tym już tak na poważnie , w PZW trzyma mnie tylko możliwość spinningowania z łódki , bo łowienie z brzegu to już zaczynam jeździć na łowiska komercyjne , niektóre z nich wg. mnie są całkiem sympatyczne .

Edytowane przez alex62

Nie wiem czy w pobliżu , ja ostatnio jeżdżę do Graboszyc koło Zatora . To są stare stawy , jest czysto , dużo starych drzew , zezwolenie wraz z regulaminem kupuje się na stacji benzynowej i po problemie . Spinning dozwolony oczywiście też , ja go do tej pory tam nie uskuteczniałem .

Shark, ciężko mi określić dokładnie bo nie byłem na wodzie, spacerowalem tylko wałem do rybaczowki. Wydaje mi sie, ze stan jest podobny do tego sprzed fali upałów, moze minimalnie niższy. Pozdrawiam

dziękuję za informację, to samo dziś mi znajomy potwierdził, że jest tylko troszkę mniej wody. Woda nie jest przekwitnięta, więc w niedzielę jadę i sam sprawdzę co tam słychać u sandaczy w domu :-)

Bo Ja tylko spinning :) bywasz może na słupsku koło pławniowic ?

Byłem w zeszłym tygodniu trzy razy, Panowie można się zgadać w najbliższym czasie we trzech choćby na Słupsku.

• Like 1

dziękuję za informację, to samo dziś mi znajomy potwierdził, że jest tylko troszkę mniej wody. Woda nie jest przekwitnięta, więc w niedzielę jadę i sam sprawdzę co tam słychać u sandaczy w domu :-)

Może uda mi się jutro wyskoczyć wieczorem, pogoda bardziej sprzyjająca więc może coś z tego będzie  :)  Powodzenia!

Slupsko to bardzo fajny zbiornik dużo okonia którego można wyciągać masowo po 40 szt na wypad.

Szczupaki jako przylow na okoniowe przynęty niestety wielkości 30 cm. Większe szczupaki sporadycznie max jaki widziałem to chyba 72cm.

Czasem zdarzają się ciekawe przylowy na małe przynety

post-60717-0-92754100-1440319243_thumb.jpg

Edytowane przez PACZKOWSKI

Są wyniki mistrzostw okręgu, Dziećki i Przeczyce. Przez dwa dni 53 chłopów wymłóciło 9 szczupaków.

ze szczupakiem i sandaczem coraz gorzej na przeczycach, troche okoń się odrodził ale jego też powoli kasują (zeszły rok i ten też niestety)

jak na ponad 100 chłopa to młucka a wynik żaden :S

Dziś jak przejeżdzałem obok Przeczyc miałem wrażenie, że tam już prawnie nie ma wody.... Jutro sprawdzę co w trawie piszczy i spróbuję szczęścia wędkując z łodzi.

wody mało - kolega mi przekazał, że na rozlewiskach to jest może wody po kostki max :S

Edytowane przez ROOS

Nie wytrzymałem i pojechałem na Pogorię 3 na łódkę. Kiedy pomyślałem sobie że będę musiał znów szokować łódkę z tych glonów to opuściłem wędkowanie na Przeczycach. W sumie dobrze się stało. Teraz mapuję i poznaję nowy zbiornik.

A jak efekty? :) Przeczyce to teraz rzeczywiście zielona śmierdząca zupa...

Nie wytrzymałem i pojechałem na Pogorię 3 na łódkę. Kiedy pomyślałem sobie że będę musiał znów szokować łódkę z tych glonów to opuściłem wędkowanie na Przeczycach. W sumie dobrze się stało. Teraz mapuję i poznaję nowy zbiornik.

wychowałem się na pogorii 3 za łebka - widziałem piękne garby i sporadycznie wyjścia metrówek, ale to już historia. pogłowie okonia zdziesiątkowane a szczupaczki zarybieniowe w jachtklubie dożywają do jesieni max. może tam jeszcze wrócę w tym roku na jesień zobaczyć co się dzieje :)

• 4 tygodnie później...

wychowałem się na pogorii 3 za łebka - widziałem piękne garby i sporadycznie wyjścia metrówek, ale to już historia. pogłowie okonia zdziesiątkowane a szczupaczki zarybieniowe w jachtklubie dożywają do jesieni max. może tam jeszcze wrócę w tym roku na jesień zobaczyć co się dzieje :)

Odezwij się, to Ci potowarzyszę, pomogę kabana jakiego podebrać ;)

• Like 1