Rebort Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) Nowości w naszym okręgu. Mamy jezioro 600 ha no kill. "zasad wędkowania obowiązujących w 2016 r. na wodach ogólnodostępnych – m.in. wprowadzono na zbiorniku Dzierżno Duże nr 713 zakaz zabierania złowionych ryb oraz posiadania przy sobie wcześniej złowionych ryb – ŁOWISKO NO KILL oraz na odcinku granicznym rzeki Olzy, w rejonie od jazu III w Błogocicach, do jazu IV w Boguszowicach w Cieszynie obowiązuje zakaz zabijania i zabierania złowionych ryb – odcinek NO KILL," Edytowane 1 Października 2015 przez R0BERT 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Nowości w naszym okręgu. Mamy jezioro 600 ha no kill. "zasad wędkowania obowiązujących w 2016 r. na wodach ogólnodostępnych – m.in. wprowadzono na zbiorniku Dzierżno Duże nr 713 zakaz zabierania złowionych ryb oraz posiadania przy sobie wcześniej złowionych ryb – ŁOWISKO NO KILL oraz na odcinku granicznym rzeki Olzy, w rejonie od jazu III w Błogocicach, do jazu IV w Boguszowicach w Cieszynie obowiązuje zakaz zabijania i zabierania złowionych ryb – odcinek NO KILL," Widziałem to parę dni temu, fajnie że wywalczyli ten no kill na Dzierżnie, woda z potencjałem. Zorganizowali sobie swoją straż, wysprzątali brzegi. Wyłapują masę ludzi łamiących regulamin. Jeśli to się utrzyma to będzie kiedyś świetne łowisko 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Chciałbym żeby takich łowisk w moim regionie było dużo więcej.Ale dobre to na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Pilnować, pilnować i jeszcze raz pilnować... oby poskutkowało!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Do ideału brakuje czystej wody w Kłodnicy i możliwości łowienia z łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Do ideału brakuje czystej wody w Kłodnicy i możliwości łowienia z łódki. Ta brudna woda przynajmniej częściowo (i niestety tylko do czasu) zniechęcała amatorów rybiego białka. Teraz biorą jak leci i nie odróżniają karasia od karpia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Ja nadal zastanawiam się dlaczego nie można tam wędkować z łódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottsego Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 NO KILL przydał by się na jeziorze Pogoria III, niestety woda całkowicie przetrzebiona przez "miłośników" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Nie dawno bo wczoraj był Dzień Chłopaka, więc pozostają przy tematyce życzeń to...NO KILL przydał by się również na Kozłowej Górze, Paprocanach, Dziećkowicach itp. Jak widać jak się grupa ludzi zmobilizuje to wszystko jest możliwe, pokazali światełko w tunelu. Mam nadzieję, że to tylko początek zmian na lepsze.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) Nowości w naszym okręgu. Mamy jezioro 600 ha no kill.No cóż, mięsiarskie towarzystwo już rzewne łzy leje, jaka to krzywda "wędkarzom" się stała.- Jo się Panie wypisuja, wypisuja i pierdola jak tak byndzie, do Łopola ida -I do widzenia jegomościu niesympatyczny ! - jednego knura mniej.A i sympatyków sportowego łowienia przybędzie. Lud jest jednak głupi, syfiata Kłodnica tam wpada, cała tablica Mendelejewa w wodzie stoi.Ale spragnieni mięcha bierom i żrom bo majom panaceum (znaczy ocet i cytryna ) i to samo na pobliskim kanale G. Do ideału brakuje czystej wody w Kłodnicy i możliwości łowienia z łódki. Czysta woda w Kłodnicy ? Marzenie ?No cóż, kiedyś w przedwojennych czasach na Gleiwitz Klodnitz kanal łowiono ryby, ot i stara pocztówka (lasek westchnień). Widziałem również starą przedwojenną pocztówkę z Gliwic, przedstawia starą Bahnhofstrasse i widok na kosciółewangelicki, widać w tle łowiących na kanale (jakoś nie mogę jej znaleźć).Zobaczcie sami -> jak kiedyś rz.Kłodnica wyglądała.Jakby komuś chciało się czytać, to polecam trochę historii. Ja nadal zastanawiam się dlaczego nie można tam wędkować z łódki A jak chciałbyś zapanować nad porządkiem, kontrolą co w łódkach i co z łódek schodzi ?Łowy z łodzi na tym zbiorniku to również moje marzenie, ale słabo wyobrażam sobie możliwość kontroliłódek przez obecnych zapaleńców i przy środkach którymi dysponują .W każdym razie, ja kibicuję temu -projektowi-, miałem już dwa razy kontrolę przez chłopaków na pobliskim kanale.Panowie tak trzymać, trzepać dziadów i uświadamiać . Co do pływania, IMO możliwość pływania w samym belly byłaby OK ! Edytowane 6 Października 2015 przez Zwierzu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Nowości w naszym okręgu. Mamy jezioro 600 ha no kill. "zasad wędkowania obowiązujących w 2016 r. na wodach ogólnodostępnych – m.in. wprowadzono na zbiorniku Dzierżno Duże nr 713 zakaz zabierania złowionych ryb oraz posiadania przy sobie wcześniej złowionych ryb – ŁOWISKO NO KILL oraz na odcinku granicznym rzeki Olzy, w rejonie od jazu III w Błogocicach, do jazu IV w Boguszowicach w Cieszynie obowiązuje zakaz zabijania i zabierania złowionych ryb – odcinek NO KILL,"To teraz czas na Przeczyce i pozostałe wody okręgu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 To teraz czas na Przeczyce i pozostałe wody okręgu! He he he , a z czego będą żyli starzy działacze ?. Ale obydwoma rękoma jestem ZA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Moze dziwnie to zabrzmi, ale tesknie za czasami jak wisla w mojej okolicy smierdziala juz w momencie przejazdu przez waly. Bylo zero ludzi, i ryb do cholery. A teraz rejestracje juz ze wszystkich zakatkow wojewodztwa i nie tylko i wszedzie luski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 To teraz czas na Przeczyce i pozostałe wody okręgu! Przeczyce jak najbardziej, tylko weź wyjaśnij ten całej bandzie co siedzi od kwietnia do października w "miasteczkach" nad wodą, że od dnia X Przeczyce są łowiskiem "no kill". jakby mieli zrobić tam no kill to wszystkimi kończynami się podpisze. Nawet jakby już była opanowana sytuacja brzegowa to niestety na nic się zda, gdy znowu zapora będzie puszczać i spuszczą wodę, wtedy nastąpi pospolite ruszenie z widłami i beczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Nowości w naszym okręgu. Mamy jezioro 600 ha no kill. "zasad wędkowania obowiązujących w 2016 r. na wodach ogólnodostępnych – m.in. wprowadzono na zbiorniku Dzierżno Duże nr 713 zakaz zabierania złowionych ryb oraz posiadania przy sobie wcześniej złowionych ryb – ŁOWISKO NO KILL oraz na odcinku granicznym rzeki Olzy, w rejonie od jazu III w Błogocicach, do jazu IV w Boguszowicach w Cieszynie obowiązuje zakaz zabijania i zabierania złowionych ryb – odcinek NO KILL,"Nie pozostaje nic innego jak tylko pogratulować inicjatywy. Oj przydałoby się więcej takich zbiorników. Jest na Śląsku kilka wód z potencjałem. Miejmy nadzieję, że to pierwszy powiew zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Nie pozostaje nic innego jak tylko pogratulować inicjatywy. Oj przydałoby się więcej takich zbiorników. Jest na Śląsku kilka wód z potencjałem. Miejmy nadzieję, że to pierwszy powiew zmian racja, jest ich kilkaja bym zaczął od najmłodszego - Kuźnica - pogoria 4 gdzie jest potencjał na potwory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) Dla mnie dość istotne jest by była możliwość łowienie z łodzi, na chwilę obecną najlepiej z tych z rybaczówki... Więc takie zbiorniki są w moim kręgu zainteresowań. Ja osobiście szczegółów przeprowadzenie tej akcji z NO KILL nie znam, ale warto by je przedstawić by innym nakreślić gotową ścieżkę. Edytowane 7 Października 2015 przez Shark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimyzoo Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Dla mnie dość istotne jest by była możliwość łowienie z łodzi, na chwilę obecną najlepiej z tych z rybaczówki... Więc takie zbiorniki są w moim kręgu zainteresowań. Ja osobiście szczegółów przeprowadzenie tej akcji z NO KILL nie znam, ale warto by je przedstawić by innym nakreślić gotową ścieżkę. A są plany aby możliwość połowu z łodzi na Pogorii 4 wprowdzić? Swoją drogą, da rade z brzegu powalczyć z sandaczami na czwórce? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Paprocany, ktoś coś ? W niedzielę mam tam zawody był ktoś ostatnio i coś połowił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Ja bylem jakoś we wrześniu niski stan wody i zero kontaktu z rybą. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theYard Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 W niedzielę byłem godzinę, strasznie wiało, trafiły się dwa okonie na obrotówke, kilka dni wcześniej szczupaki około wymiarowe w zatoce od strony rybaczówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Bylem dziś zerknąć za okoniem na Paprocanach potem na Czułowie, nawet skubnięcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimyzoo Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Panowie, orientuje się ktoś od której czynna jutro stanica na Kozlowej Górze? Dalej od 6 czy juz 7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 A są plany aby możliwość połowu z łodzi na Pogorii 4 wprowdzić? Swoją drogą, da rade z brzegu powalczyć z sandaczami na czwórce? PozdrawiamJak je tam wpuścisz to pewnie że jest A skąd jesteś i jak często bywasz na tej wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Na Pogorii 4 jedyną atrakcją jest plaża nudystów od strony piasków. Przestałem tam jeździć na ryby odkąd wychodząc zza wydmy moim oczom ukazał się widok 5 panów w wieku emerytalnym w stroju Adama grających w siatkówkę plażową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi