Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Sie ma, 
Nie ma kontaktu bo ryba ma nas w czterech literach :D hahah, jestem dzien w dzien praktycznie na rybach od 10 listopada do dnia dzisiejszego włącznie. 11go zaliczyłem kilka krótkich szczupłych na Bezchlebiu (ale na Czarnym stawie), później małe Pławki (dwa szczupaki 40+), duże Pławki, Dzierżno Małe, Brandka, Dziergowice, Chechło Nakło, lesne oczka wodne zazwyczaj pełne szczupaków - ZERO PUKNIĘCIA :D, choć podjazdy były. 

Zakładam, że wyskoczę jeszcze kilka razy, bez względu na pogodę. 
piona.

Na Pogorii 4 będzie można wędkować z łodzi:

http://www.katowice.pzw.org.pl/cms/2627/____zasady_wedkowania_w_okregu_katowice_w_2016

Oraz górne wymiary dla sandacza i szczupaka

Cieszą widełki. Martwi, że już wolno będzie pływać. Upilnować będzie ciężko...

Jak widać w zbiorniku Rybnik jeszcze coś pływa, ZAWODY PZW KATOWICE edycja I ZAWODY PZW KATOWICE edycja II

Tyle się mówi i pisze o idei C&R, a PZW Katowice robi zawody na martwej rybie i jak widać wędkarzom ze Śląska wcale to nie przeszkadza ...  :(

Piszesz to z takim zdziwieniem jak byś nie był ze Śląska .W Polsce 95 % wędkarzy zabiera ryby na Śląsku chyba 99,9 % .

Piszesz to z takim zdziwieniem jak byś nie był ze Śląska .W Polsce 95 % wędkarzy zabiera ryby na Śląsku chyba 99,9 % .

Bo nie jestem, tylko tu mieszkam  ;) Po prostu przeraża mnie krótkowzroczność, żeby nie powiedzieć głupota, aktywu decydującego w PZW ( wiem, ja też jestem pzw ... ), która podcina gałąź, na której siedzi. I widok wędkarzy, którzy dumnie paradują z truchłem nad wodami, które już nie są nawet ubogie. "Racjonalna gospodarka" to termin, którego bardzo brakuje w tym wszystkim. 

• Like 2

Ktoś z was jeździ na Dziergowice (okolice Kędzieżyna K.)? (kopalnia piasku)
Chętnie jeszcze wybiorę się (gdziekolwiek) na ryby w tym miesiącu :) dzień w sumie jest mi obojętny może być środek tygodnia, tylko jedzmy tam gdzie potencjalnie jeszcze jest życie :D
W razie czego PW. Jestem z Gliwic (co zreszta widac po awatarem). 

tak więc byłem i szczerze powiem ze ręka boli od machania

teraz nowy kijek na nowy sezon serwisuje się u kolegi pepso -  chyba jest obeznany w temacie bo przez telefon nic nie ogarniam

a wiec bylem na rybkach wyciągnąłem ojca na Przeczyce 3x3,

3 dla ojca trzy dla mnie 40+ jeden się wyłamał 50+ tylko jeden na 6 godzin biczowania wody wszystko pływa no ale ....

ale dostałem wiadomość od kolegów z Tychów na paprocanach jeden 60+ dostał w ŁeP :wacko: :wacko: :wacko:

I Nie zrobisz nic ...........::::::::::...............

no nic takich mamy ...............................................................................................zarządców wód

w niedziele może się wybiorę gdzieś porzucać - ponoć ma wiać dość mocno _  pożyjemy zobaczymy

Edytowane przez oprych

Na Paprocanach częstym przypadkiem jest to ze jeżeli już złowi się coś wymiarowego, a z tym tak łatwo nie jest, to do wody raczej nie wraca..

Za to Wiślane obyczaje zaskoczyły mnie w roku dość pozytywnie.. widziałem masę wyholowanych boleni i innych całkiem fajnych ryb które wracały do wody.. fajnie! :)

Dziś byłem na paprocanach 3 godzinki zimno

10 szt

1 sandacz 29

1 okoń 24

8 szczupłych do 40 cm

2 gumki stracone i jedna blacha - coś ją porwalo

W niedziele jadę nad królowa polskich wód

Nigdy nie byłem dobry z matmy...ale jestem dociekliwy dość :P

Skąd kolega wie,że sandacz ze zbioru A miał 29...?

Cieszą widełki. Martwi, że już wolno będzie pływać. Upilnować będzie ciężko...

Piotruś będziesz jeździć ze mną na ryby i będziemy pilnować[emoji12] osobiście się cieszę, że będę moc taką wodę pod nosem. Dobrze że nie ma tam rybaczówki. Proces zniszczenia będzie wolniejszy.

Dziś byłem na paprocanach 3 godzinki zimno

10 szt

1 sandacz 29

1 okoń 24

8 szczupłych do 40 cm

2 gumki stracone i jedna blacha - coś ją porwalo

W niedziele jadę nad królowa polskich wód

Ja może po miesiącu mobilizacji w końcu dotrę na te paperki, od poniedziałku ma być trochę spokojniej jeżeli chodzi o wiatr..

Bo jak pamiętam moje ostatnie wizyty kończyły się tam .. ledwo wyłuskanym jednym mikro okoniem.. :mellow:

Edytowane przez mansik