Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Bez wprowadzenia zakazu zabierania ryb nic nie poradzimy na taki stan rzeczy. Nie będzie tak łatwo dla wędkarzy z uwagi na trudno dostępny brzeg do wodowania oraz brak pól namiotowych przy których będzie można kotwiczyć łódź. Również częstym procederem na P4 jest przebijanie opon przez miejscowych połączone z dewastowaniem aut. Szczególnie się to tyczy aut na rejestracjach innych niż SBE czy SO.

Również częstym procederem na P4 jest przebijanie opon przez miejscowych połączone z dewastowaniem aut. Szczególnie się to tyczy aut na rejestracjach innych niż SBE czy SO.

Taaaaa.... to rzeczywiście wskazuje na miejscowych ;)

Dopóki na Pogorii 4 nie wolno było łowić z łodzi to rybki jeszcze miały szansę , ale teraz ...

Pożyjemy zobaczemy. Jeszcze nikt (przynajmniej legalnie) nie zaczął łowić z łódek, a już strachy na lachy ;)

A może tam nie ma ryb?

Edytowane przez Woytec

Pożyjemy zobaczemy. Jeszcze nikt (przynajmniej legalnie) nie zaczął łowić z łódek, a już strachy na lachy ;)

A może tam nie ma ryb?

To nie strachy tylko możliwości penetracji łowiska . Na tak dużym akwenie nie da się obłowic wszystkich ciekawych miejsc z brzegu , przy wędkowaniu z łodzi szanse wzrastają i to bardzo . Jeśli dołożymy do tego brak jakichkolwiek kontroli nad łowiskami to wnioski nasuwają się same . 

To nie strachy tylko możliwości penetracji łowiska . Na tak dużym akwenie nie da się obłowic wszystkich ciekawych miejsc z brzegu , przy wędkowaniu z łodzi szanse wzrastają i to bardzo . Jeśli dołożymy do tego brak jakichkolwiek kontroli nad łowiskami to wnioski nasuwają się same . 

pływałeś na P4 ? ja woziłem 4 litery rekreacyjnie i z łodzi tez łatwo nie będzie. same drzewa, krzaki i zaczepy - ryby mają troche spokoju ;)

Ja byłem we wtorek pobiegać i widziałem jak gość beretuje szczuplego jakiej 60cm na moje stwierdzenie może by puścił i dał innym ja złapać " powiedział że jestem po....... Za długo siedzi aby na pusto do domu wracać" - " już dziś wypuscilem 8 maluchów" oczywiście siatka obok pełna i obstawa dwóch innych gumowcow

Na Chechle to samo, nie niepokojeni przez nikogo miłośnicy białka mają żniwa  :angry: Standardowy widok to dwa zestawy z żywcem plus spinning oparty o drzewo ... 

Tak poza głównym tematem, czy moglibyście polecić jakieś rozsądne koło na Śląsku, do którego warto się zapisać żeby mieć poczucie dobrze oddanego haraczu ? 

• Like 3

Zazwyczaj powstrzymuje się od takich komentarzy ale zapytam bo może źle interpretuję słowo "ustrzelone": złowiłeś go czy znalazłeś? Bo wygląda jakby już dawno był na tamtym świecie... 

Edytowane przez dawcaR6
  • Like 1