Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś ponad 6 godzin na Przeczycach z łodzi. Efekt to 2 okonie : 27 i 22 cm. Masakra , oprócz mnie jeszcze z 10 łodzi . Nie widziałem żeby ktoś coś złapał . A namiotów i kempingów wokół jeziora kilkadziesiąt . To jest niemożliwe aby przy takiej presji były tam jeszcze jakieś ryby . Może w sporadyczych przypadkach uda się tam komuś coś złowić . Jedno wiem, ja tam szybko na ryby nie pojadę !

U mnie na zielonej od 1 do 3, 10-sandaczy złapałem ,dwie 60-tki jeden 55cm ,jeden szczupły i Okonek 22cm, ,reszta małe.Dwa wypięte przy łódce ,brały tylko na jednej miejscówce,na jeden kolor przynęty.W sobotę już był koniec !dwa brania ,gumy zdjęte z główki bez wyjęcia sandacza.

Na Kuźnicy Warężyńskiej z tego co wiem to nie ma możliwości łowienia ze środków pływających... jeśli to miałeś na myśli.

Wczoraj rekonesans na Dziećkowicach bez wędki. Przy brzegu pływał karp i amur. Poza tym parę dwa okonki palczaków.

Rozwalił mnie napis białą farbą na rurze która wchodzi do zbiornika: "Złów i wypuść", a lekko zasłonięte trawą dopisane obok na niebiesko: "I tak ch**a złowicie" ;) Woda fajna, czyściutka... szkoda że nie można ze środków pływających, niestety według relacji grunciarzy też się nic nie dzieje od początku sezonu.

Edytowane przez Pasta

Na Kuźnicy Warężyńskiej z tego co wiem to nie ma możliwości łowienia ze środków pływających... jeśli to miałeś na myśli.

Wczoraj rekonesans na Dziećkowicach bez wędki. Przy brzegu pływał karp i amur. Poza tym parę dwa okonki palczaków.

Rozwalił mnie napis białą farbą na rurze która wchodzi do zbiornika: "Złów i wypuść", a lekko zasłonięte trawą dopisane obok na niebiesko: "I tak ch**a złowicie" ;) Woda fajna, czyściutka... szkoda że nie można ze środków pływających, niestety według relacji grunciarzy też się nic nie dzieje od początku sezonu.

Dawno nie byłem na Dziećkach ale czytam i nie wiem czy dobrze rozumiem: coś zmieniło? Nie można tam łowić ze środków pływających? Nie przypominam sobie żadnych zmian w tegorocznym regulaminie, choć przyznam, że tak tylko rzuciłem okiem :) 

Faktycznie, teraz sprawdziłem i mea culpa :) http://www.pzw.org.pl/katowice/cms/9081/_zbiornik_dzieckowice łowienie ze środków pływających jest ograniczone ale nie zabronione, sorki :)

Tak sobie zapamiętałem bo nie można łowić z pontonu co mnie akurat interesowało.

Edytowane przez Pasta

I.
Na wodach nizinnych dopuszcza się wędkowanie ze środków  pływających na niżej
wymienionych zbiornikach i rzekach:
1.
Pogoria I nr 001,  Pogoria III nr 002,  Przeczyce nr 004,  Łąka nr 005,  Dzierżno
nr 006,
Odra I, III w polderze nr 007, Buków I nr 670 , Buków II nr  008, Dziećkowice
nr 009, Chechło k/Chrzanowa nr 012, Kużnica Warężyńska nr 050, Roszków Bobrowy
nr  607,  Roszków  nr  627,  rzeka  Odra  nr  033–
na  odcinku  od  ujścia  kanału  Ulgi            
w Raciborzu do ujścia kanału Gliwickiego z wyłączeniem miejsc (sektorów), na których
odbywają się zawody.
2.
Brzezie   nr   642   i   Nieboczowy   nr   601   w   granicach   własności  Okręgu  PZW
Katowicach,