SPIDERLING84 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Nie ma sensu płacić . Za co ?Ja ten rok opłaciłem i to ostatni rok .Ryb brak kontrole dla znajomych nie istnieją.PZW to Gwno.Na prawdę ciesze się, że ludzie mają takie podejście. Im nas nad wodą mniej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Jacek- świetna wiadomość. Dobrze wiedzieć, że jest stosunkowo blisko jakaś alternatywa dla bezrybnych stawów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theYard Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Albo czerpiesz z łowienia przyjemność (bezcenne) albo przeliczasz każdą wydaną na łowienie złotówkę na mięso...30 to chyba taki standard...byłbym skłonny zapłacić nawet więcej byle by połowić i jeśli bym widział,że gospodarz mądrze lokuje pieniądze (dba o łowisko itp.)Rocznie na rybach jestem około 50 razy, najczęściej są to wypady po dwie, trzy godziny, po pracy, przed, rzadko jestem cały dzień na rybach i dla tego wydaje mi się to dość sporą kwotą. Moim zdaniem takie łowiska są fajne ale nie rozwiązują problemu. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theYard Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Jeśli roczna składka to 200 zł to nie mam więcej wątpliwości. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Z tego co rozmawiałem z osobami spotkaniami nad wodą , wynikało że ilość członków stowarzyszenia jest ograniczona i raczej nie są to osoby całkiem przypadkowe.Poza tym członkowie muszą trochę popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Wszystko to jest bardzo proste a zarazem bardzo trudne. Ototototo...Krytykanctwa zawsze dużo. Do korzystania z czyjejś pracy też. Do szanowania czyichś wysiłków już mniej, nie mówiąc o pomocy, cz własnej inicjatywie Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Pamiętam że były już na forum takie inicjatywy. U nas na Śląsku np. "P4CLUB".Wszystko to zdechło śmiercią naturalną bo nikt nie wiedział jak się za to zabrać.Ludziom z "Eko Tech" jakoś się chyba udało. Myślę że kluczem do działania jest uzyskanie tytułu prawnego do jakiejś dobrze rokującej wody , duży nakład wspólnej pracy i jakiś sensowny grant na początek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Zajrzałem dzisiaj nad tę wodę. Jak na staw na Śląsku to bardzo czysta woda. Dwóch panów łowiło sobie z gruntu. Ciekawe miejsce, będzie trzeba się wybrac z wędką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Panowie jak tam kanał w Oświęcimiu? Jest tam jeszcze woda, warto tam jeszcze jechać podenerwowac bolki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) ciekawe czy dalej na paprach woda kwitnie Edytowane 22 Września 2016 przez oprych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Panowie jak tam kanał w Oświęcimiu? Jest tam jeszcze woda, warto tam jeszcze jechać podenerwowac bolki?ja tam przestałem jeździć - jakoś zaczęło tam capić jakby w szambie mi przyszło łowić :Smasakra ciekawe czy dalej na paprach woda kwitnie2 tyg temu kwitła i to fest - później wiatr trochę rozwiał zielenine, woda miała 22-23st C :S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek2114 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Zajrzałem dzisiaj nad tę wodę. Jak na staw na Śląsku to bardzo czysta woda. Dwóch panów łowiło sobie z gruntu. Ciekawe miejsce, będzie trzeba się wybrac z wędką.Byłem na tym łowisku 2 tyg.temu.Woda fajna ale dość głęboka i bardzo dużo zatopionych drzew-kilka zerwanych blach kilka gum na dwa małe szczupaczki.Ponoć dużo jesiotra różnej wielkości(przy mnie gość wyciągnął na spławik 2 szt 90 i 95) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Byłem na tym łowisku 2 tyg.temu.Woda fajna ale dość głęboka i bardzo dużo zatopionych drzew-kilka zerwanych blach kilka gum na dwa małe szczupaczki.Ponoć dużo jesiotra różnej wielkości(przy mnie gość wyciągnął na spławik 2 szt 90 i 95)ciekawa woda z taką rybą, ale na pewno zjawią się tam miłośnicy kawioru :S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plompek Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 A ja w sobote mialem pierwszy w zyciu wypad nad rzeczny spinning bo caly czas na jeziorkach ciepie i bardzo pozytywnie sie zdziwilem. Bo w ciagu 2godzin zlapalem 13 kleni i 1 okonia. Fakt ze klenie nie powalaly wielkoscia bo od 20 do 30cm ale rzeczka tez mala bo Ruda. Ale uderzen w woblerka to czasami 2 albo 3 razy za jednym rzutem.Na innych rzekach tez "tyle brań i ryb" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Miałeś 'dzień konia' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Tylko na Rudzie niestety rzeczka przetrzebiona i zostały same gluty do 30cm. Fajne miejsce do stawiania pierwszych kroków w łowienia kleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 (edytowane) Miałeś 'dzień konia' a tam dzień konia, na Odrze wiosną takich podrostków też można pomęczyćna Wiśle poniżej Goczałkowic takich kleni, jazi i palczaków było sporoPietrek na pogorii jazi i wzdręg w linii brzegowej też jest w pigułe PS: dzień konia by miał jakby te klenie miały "500+" (50-60cm) Edytowane 5 Października 2016 przez ROOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 a tam dzień konia, na Odrze wiosną takich podrostków też można pomęczyćna Wiśle poniżej Goczałkowic takich kleni, jazi i palczaków było sporoPietrek na pogorii jazi i wzdręg w linii brzegowej też jest w pigułe PS: dzień konia by miał jakby te klenie miały "500+" (50-60cm)Widać łowić cza umić, a ja nie umim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz1989 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Witam , orientuje się ktoś jaki jest stan wody na Kanale Gliwickim , Ujazd ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Jeździ ktoś z Was na Rogoźnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Jeździłem w tamtym sezonie Na nr I same pistolety Na II lepsze wyniki ale bez szału 50 nie przekroczylem Jak jeszcze tata mi opowiadał to x lat temu to była fajna woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Rocznie na rybach jestem około 50 razy, najczęściej są to wypady po dwie, trzy godziny, po pracy, przed, rzadko jestem cały dzień na rybach i dla tego wydaje mi się to dość sporą kwotą. Moim zdaniem takie łowiska są fajne ale nie rozwiązują problemu. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Zobacz ile kosztuje dniówka w pzw (zwłaszcza w krakowskim) jak nie chcesz im płacić haraczu i popierać tego co się w związku dzieje swoją kasą Dzięki za namiary, może jeszcze w tym roku uda mi się tam wyskoczyć i trochę porzucać (Jakby ktoś znał podobne wody - wolne od PZW i dozwolone nie tylko muchołapom, ale bardziej na wschód to też bym chętnie poznał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Jeździ ktoś z Was na Rogoźnik?Zapytaj Marcina z FishingMart w S-cu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Zapytaj Marcina z FishingMart w S-cu Kiedyś dużo tam jeździłem, właściwie to moja woda z dzieciństwa. Teraz jeżdżę tam z sentymentu do tej wody, szczególnie jesienią. Cały czas coś tam pływa ale to już nie te czasy co 15 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Wczoraj widziałem niezłe poruszenie na Przeczycach. Okazało się, że karpia wpuścili. Ci ludzie biegali tam jak w rui 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi