ROOS Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 przepływ info owszem ale dojazd nad wodę jak się chciało też był możliwy. Ja jeszcze w tym tysiącleciu jeździłem tramwajem i autobusem na Kozłową teraz że jestem zmotoryzowany to nie chce mi się dymać z całym sprzętem na rybaczówkę taki hektar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Panowie wedkujecie gdzieś jeszcze pytam bo papry jeszcze skute lodem a wybrał bym się gdzieś jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Panowie wedkujecie gdzieś jeszcze pytam bo papry jeszcze skute lodem a wybrał bym się gdzieś jeszczetaatydzień temu Wisła (Kraków-Niepołomice = zero), w tym tygodniu może jeszcze jakieś ostatki się uda zaliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Odra w Kędzierzynie-Koźlu płynie. Byłem wczoraj wieczorem, ale cisza. Bez brania. Edytowane 27 Grudnia 2016 przez kefaspirit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flower Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Jeżeli jest tak źle to przestańcie narzekać i zróbcie coś z tym, przecież to wy wybieracie zarząd swojego koła.U nas w grudniu się udało. Prezesem został bardzo dobry spinnigista (nr 1 w GPX 2012), do lutego załatwił sprawy,których stary zarząd nie umiał ruszyć przez 2 lata, w tym przedłużenie umowy na zbiornik Nakło Chechło.Jeżeli uda się zrealizować wszystkie plany prezesa to jest spora nadzieja że za parę lat będzie to jedenz najlepszych spinningowych zbiorników na śląsku.Tylko najważniejsze to przestać narzekać a zacząć coś robić...Z przyjemnością odkopuję swój post z 2013 :-) Może jeszcze nie jesteśmy najlepszym spinningowym zbiornikiem na śląsku ale jesteśmy na dobrej drodze....- w tym roku wprowadzono dobowy limit ilościowy okonia (10szt)- w nowym regulaminie zbiornika na 2017 wprowadzono górny wymiar ochronny szczupaka 90cm.http://www.katowice.pzw.org.pl/cms/17462/_zbiornik_naklo_chechlo_2017- Jest spora szansa, że w 2018r zostanie wprowadzony górny wymiar okonia. Korzystając z okazji apel do wszystkich Kolegów z okręgu Katowickiego. Jeżeli chcesz mieć na śląsku rybne łowisko i nie boisz się działać to przystąp do naszego Koła.Mamy świadomość, że powyższe przepisy musza być egzekwowane dlatego szukamy kandydatów na strażników SSR 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 ja z tych co narzekają:wczoraj piękny dzień, od rana do wieczora nad Wisłą - bez brania Kormoranów dużo, tych na dwóch nogach też (bliżej zachodu słońca jakaś inwazja w kilku miejscach, nawet z krzesełkami "spiningistów" widziałem hyhy)Korzystając z okazji Dosiego 2017 Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasch44 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Byłem dziś na Pławniowicach ????. Całe skute lodem o grubości około 10cm sprawdzone plaża 30 metrów od brzegu ???? jeden wesoły gość to się nawet kąpał w przeręblu ???? dodam że na zewnątrz było -14*C. Ale co ciekawe przy brzegu lód trzeszczał i zero podlodowych moczy kijów .PS.a Kłodnica i Drama sobie płyną w najlepsze ????. Rybnego 2017 Wszystkim!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Fajnie gdyby w Dramie zagościły jeszcze pstrągi, bo rzeczka jest naprawdę bardzo urokliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Silesian dream - pod koniec sezonu (XI/XII)16` widziałem niedobitki malych kleników . Może Drama po zatruciu przez papiernie zaczyna sie powoli odradzać, ale kropków chyba długo nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Miejmy nadzieję, że przynajmniej kleniki podrosną i będzie fajny ciurek kleniowy. [emoji1] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-es Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Wisła płynie czy skuta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Płynie, lód jedynie w zastoiskach i to nie wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viechu Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 WitamWidziałem że temat Dramy ktoś poruszył w Grudniu, chciałem się jeszcze raz zapytać czy opłaca się tracić czas? gdzie najlepiej zacząć łowienie? Ja osobiście od miejscowości Bycina chciałem zaczynać obok Dzierżna. Dobry pomysł albo nie? Albo jeszcze myślałem o rzece Ruda w Rybniku, może tam się wybrać?Doradźcie cosik bo w weekend wolny Chyba że jeszcze jakąś inną miejscówkę w okolicach śląska macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plompek Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Byłem pare razy na Dramie i naprawde jest coraz mniej widocznego życia w tej wodzie. Dlatego sprobowałem rzeke Rude i jest bardzo urokliwa i łatwo dostępne są miejsca przy brzegu do połowu. Polecam odcinek od boiska w Rudzie Kozielskiej kierujac sie w gore rzeki w strone Rud. Na tej rzece czy to zaraz za zbiornikiem Rybnickim czy wspomnianej miejscowości lub przy ujsciu do rzeki Odry nie udalo mi sie złowić większevo klenia jak 30cm no i jeszcze pare okonów sie zdarzy na tej rzece jako urozmaicenie. Polecam male niebiesko szare woblerki.Bede w najbliźszych dniach pewnie nad ta rzeka i jeszcze w tym roku chce poznać rzeke Bierawke w okolicach Leboszowic koło Pilchowic ale Drama niestety nie warta zachodu Edytowane 26 Stycznia 2017 przez plompek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flower Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 WitamWidziałem że temat Dramy ktoś poruszył w Grudniu, chciałem się jeszcze raz zapytać czy opłaca się tracić czas? gdzie najlepiej zacząć łowienie? Ja osobiście od miejscowości Bycina chciałem zaczynać obok Dzierżna. Dobry pomysł albo nie? Albo jeszcze myślałem o rzece Ruda w Rybniku, może tam się wybrać?Doradźcie cosik bo w weekend wolny Chyba że jeszcze jakąś inną miejscówkę w okolicach śląska macie? Kolego na Dramie wolno łowić na spinning od 1 lutego więc w ten weekend nie masz sie tam po co wybierać. I dodam że tak jest na wszystkich wodach górskich okręgu Katowice. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viechu Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 FAKT! teraz popatrzałem do zezwolenia. Sorki ftopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siewicz Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Wie może ktoś jak z Wisłą w okolicach Oświęcimia? Szkoda by było jechać 50km żeby popatrzeć jaki ładny lód na rzece Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 W Dramie nie ma już ryb, wszystkie zjedzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 To raczej ta drukarnie załatwiła sprawę ryb i mieszkańcy wsi Kamieniec odprowadzający swoje (za przeproszeniem) gówna do rzeczki. W połowie 2016 robiłem małe rozeznanie, przeszedłem kilka kilometrów wzdłuż rzeczki, w stronę Pyskowic, widziałem te odpływy z pobliskich domostw - szkoda słów. W miejscu gdzie ktoś zrobił sobie odpływ, woda robiła się aż czarna, a smród... Temat pewnie wałkowany już setki razy, ale co tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Dreptałem wzdłuż Dramy, miły spacer, kilka pstrągów zaliczonych. Spotkałem także wędkarza, długi teleskop w garści i puszka z robalami... Fotki (małpka) z 2009 roku ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zdjęcia klasa. Kolego Andrzeju, fotki z 2009 roku, a opis o dreptaniu dotyczy którego roku? Masło maślane. ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Do kol. Siewicz Wisła płynie cały czas (przynajmniej w okolicach mostów). Przymarznięta jedynie w zastoiskach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zdjęcia klasa. Kolego Andrzeju, fotki z 2009 roku, a opis o dreptaniu dotyczy którego roku? Masło maślane. ☺ Opis i fotki dla przekory... Oczywiście całość dotyczy 2009 roku. Rzeczka niczym angielski siurek snuje się pomiędzy zabudowaniami wiejskimi. W tamtym czasie łowiłem na niej kilka razy, głownie pstrążki, docierały do mnie sygnały o rybach ponad 40 cm (pstrąg). W dzisiejszych czasach masło niekoniecznie jest maślane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Masz racje, sam widziałem jak rzeczka przepływa przez wiejskie domostwa, i przypuszczam, że właśnie właściciele tych domostw również przyczynili się do stanu tego pięknego ciurka. Byłem zaledwie raz spróbować szczęścia nad tą rzeczką, trafił się tylko jeden mały okonek, zagryzł czarną obrotóweczkę w białe kropki. Wziął w miejscu, gdzie Drama łączy się z Dzierżnem Małym. Edytowane 31 Stycznia 2017 przez Silesian Dream Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Bywałem na Dramą kilkukrotnie i dość często można było wyczuć charakterystyczny fetor z szamba oraz zmętnienie wody- mimo to pstrągi żyły- nigdy nie widziałem masywnego śnięcia, mimo że ścieki na pewno im nie pomagały.Natomiast ich obecny brak zawdzięczamy "wędkarzom" którzy nie przepuszczą żadnej rybie.Tak mała rzeka może być wędkarskim eldorado tylko przy całkowitym C&R jak to jest na części biegu Białej Przemszy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi