francisco scaramanga Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Pogratulować ekipie kolesi, którzy po znajomościach wpuszczają ryby tam gdzie już nie powinni a inne zniorniki traktowane są po macoszemu. Za kilka lat jakiś AS stwierdzi, że jest za dużo innego drapieżnika i populacja białej ryby nie jest w stanie się odrodzić. Wtedy wpuszczą suma. I tak w koło. Ingerencja człowieka w przyrodę z reguły nic dobrego nie przynosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Paprocany zarybiane "po znajomości"....?????????Jedna z mocniejszych teorii spiskowych na jakie trafiłem w wędkarskim necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Chyba jednak nie zrozumiałeś przekazu. Więc postaram się mega prosto.Zbiornik X = powierzchnia (ha) ÷ ilość (kg.) ryb wpuszczonych (różnej maści)= X kg. ryb / 1 ha wody. Gdyby dane zamieszczone na stronie PZW Katowice były precyzyjne, okazało by się, że Paprocany przyjmują więcej ryby niż inne sporo większe zbiorniki. Przepraszam Ciebie, ale już prościej nie potrafię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Nie trzeba prościej. WSZYSTKIE wody przyjmują/czytaj-są zarybiane w stopniu niewystarczającym. A większe w przeliczeniu na hektar zarybienia Paprocan wynikają nie z układu ekipy kolesiów, a tylko i wyłącznie z faktu zapierdalania członków koła Tychy na hodowlanych stawach KOŁA w tak zwanym czynie społecznym - od wielu wielu lat. Dbają - to mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Chyba jednak nie zrozumiałeś przekazu.Więc postaram się mega prosto.Zbiornik X = powierzchnia (ha) ÷ ilość (kg.) ryb wpuszczonych (różnej maści)= X kg. ryb / 1 ha wody. Gdyby dane zamieszczone na stronie PZW Katowice były precyzyjne, okazało by się, że Paprocany przyjmują więcej ryby niż inne sporo większe zbiorniki.Przepraszam Ciebie, ale już prościej nie potrafię.Frustracja, starość, ogłupienie wynikające z wcześniejszych...Ja tam z medycyną nie mam nic wspólnego ale...Na moje oko powinieneś:a) pójść na piwo, w końcu "zadupczyć",c) połączyć jedno z drugim,d) powiesić się (tak po prostu, by ludziom w Twojej okolicy żyło się lżej)pewnie znalazłbym e, f, g...Wybacz, nie mogłem się powstrzymać - tak mam i nic/nikt tego nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Z tego co widzę to starość ciebie dotyczy. Mi i ludziom w mojej okolicy żyje się świetnie. Piwa nie lubię.Sprawy osobiste zostawię dla siebie.A co do wieszania się pozostawię to tobie bo frustracja i kompleks małego człowieczka dręczy ciebie nie od dzisiaj. Co do poprzednika to masz rację czyn społeczny jest ok. My radzimy sobie z kiepskim gospodarowaniem PZW wykładając dodatkową kasę z własnego portfela i efekty już widać. Robimy to już 6 rok i pewnie kolejne 6 przed nami. Co do parcia na rybę ja już takiego nie mam. Spodobało mi się latanie po świecie i wygląda na to że nie prędko mi się to znudzi. Pomimo to składki dla tej chorej organizacji płacę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Bez względu na wszystko, lubię Ciebie i innych filantropów. A co do wieszania się pozostawię to tobie bo frustracja i kompleks małego człowieczka dręczy ciebie nie od dzisiaj.Co do parcia na rybę ja już takiego nie mam. Spodobało mi się latanie po świecie i wygląda na to że nie prędko mi się to znudzi. Pomimo to składki dla tej chorej organizacji płacę.W kwestii ostatniego zdania... Chcesz mi zaimponować czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Zaimponować komuś kogo nie znam i nigdy nie poznam. Bawisz mnie. Nie mam potrzeby nikomu imponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 No tak...Jesteś mądrzejszy, mieszkasz w większym mieście, łowisz ładniejsze/większe ryby i srasz pachnąco podczas gdy ja wyciskam śmierdzące kloce.W sumie masz rację, nie mamy o czym rozmawiać. Całuję zatem czule i nie oczekuję odzewu. Buźka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Chyba trzeba zamknąć wątek. Poziom dialogu przypomina wczorajszą manifestację w Warszawie. Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Ech...jak dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Panowie, a tak trochę o wędkowaniu Łowił ktoś ostatnio na zbiorniku Zielona k. Kalet? Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Zbiornik trudnodostępny. Czuć presję miejscowych. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzichurybak Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Ponoć przy ujściu Soły do Wisły dużo śniętego jazia grube sztuki. Jeden grunciorz znów mówił że śnięte jazie wpływały z Przemszy.Ciekawe co się stało i dziw że w Przemszy takie jazie ładne pływały.Szkoda ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzichurybak Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 (edytowane) . Edytowane 14 Lipca 2017 przez zdzichurybak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 A pytałem kiedyś czy w Przemszy jakieś ryby som... Były :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Nie trzeba prościej. WSZYSTKIE wody przyjmują/czytaj-są zarybiane w stopniu niewystarczającym. A większe w przeliczeniu na hektar zarybienia Paprocan wynikają nie z układu ekipy kolesiów, a tylko i wyłącznie z faktu zapierdalania członków koła Tychy na hodowlanych stawach KOŁA w tak zwanym czynie społecznym - od wielu wielu lat. Dbają - to mają. Wg mnie wszystkie wody, które są zarybiane, są zdupczone. Dobra woda i dobry gospodarz powinny charakteryzować się tym, że zarybienia nie są potrzebne. Wyjątkiem powinny być jedynie sztuczne wody put&take, ewentualnie naturalne, które dotknęły jakieś kataklizmy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Wg mnie wszystkie wody, które są zarybiane, są zdupczone. Dobra woda i dobry gospodarz powinny charakteryzować się tym, że zarybienia nie są potrzebne. Wyjątkiem powinny być jedynie sztuczne wody put&take, ewentualnie naturalne, które dotknęły jakieś kataklizmy. No. Czyli wszystkie na których "gospodarzy" PZW. Większy kataklizm trudno mi sobie wyimaginować.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 No. Czyli wszystkie na których "gospodarzy" PZW. Większy kataklizm trudno mi sobie wyimaginować....Polecam przestudiować biuletyn Woj. Zarządu Melioracji i Urządzeń Wodnych, bo nie jest winą PZW to, że rzeki są dewastowane. Zawsze to mówiłem, ekosystemy rzeczne są jak naczynia krwionośne. Bez dobrze funkcjonujących źródeł i dopływów, żadna rzeka sobie nie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 No. Czyli wszystkie na których "gospodarzy" PZW. Większy kataklizm trudno mi sobie wyimaginować....Wg mnie nie wszystkie, ale dużo. Pewnie nawet większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 A pytałem kiedyś czy w Przemszy jakieś ryby som... Były :/nie ryby ino w c..j ryb biało, czarno i zielono itp zorientowanychteraz to nawet cierników nie ma bo hodowlany tęczak to nie ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Witam.Czy ma ktoś może jakieś świeże info z Dziećkowic? Mam zamiar jutro trochę popływać za okoniem . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawcaR6 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Ja mam taką świeżą informację od taty, który jest teraz właśnie na Dziećkach. Siedzi sobie z gruntówkami, do brzegu podpływa dziadek i jakiemuś swojemu kolesiowi, który pojawia się znikąd wręcza reklamówkę z okoniami. Jak zwrócił uwagę to we dwóch na niego siedli aby się nie interesował.... Także, jedno wielkie dziadostwo.... Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez dawca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Debile i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Orka, daj znać jak poszło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi