Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Problem w tym, że była to łódź prywatna, gość zawodował się gdzieś na prawo od rybaczówki, za klubem żeglarskim. Nie było mnie tam, mój ojciec jest już w takim wieku, że nie chce się mieszać w takie akcje. Jeszcze kilka lat temu zrobiłby z nimi porządek.

• 4 tygodnie później...

Wybrałem się wczoraj na Kozlowa górę. I tu moje zdziwienie 10 chłopa może 12 rozwijają sieć i na lodeczke i do wody i po 3 moze 4 h ich lopem padło parę sandaczy chyba sum bo dość duży bydle leżało na trawie. I jak ma być dobrze. A ja 4 godziny biczowania wody jeden pistolet.

Witam.

Odłowy - chłopaki z ekipy wykonującej odłowy kontrolne lecą po kolei z rzekami i zbiornikami w naszym Okręgu.

Miałem przyjemność towarzyszyć im w czmś takim na rzece Białej. Robią to naprawdę sprawnie i z dbałością o ryby, które wszystkie szybko wracają do wody.

Bardzo ciekawe przeżycie, które polecam każdemu wędkarzowi, jeżeli chce się przekonać co tak naprawdę w wodzie jak go interesuje, siedzi. Przy okazji jakaś minimalna (ale zawsze) pomoc może być dla ekipy odławiajacej.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura
  • Like 1

Witam.

Cza było zagadać kim panowie są i co robią.

Jak by była odpowiedź w stylu "co to pana interesuje" to już wiadomo że coś nie teges i po bezpiecznym oddaleniu się można śmiało dzwonić po mundurowych.

Chyba że to były odłowy sieciowe organizowane przez PZW ... ?

Gospodarz wody powinien wiedzieć - też można spytać.

Pozdrawiam.

Wybrałem się wczoraj na Kozlowa górę. I tu moje zdziwienie 10 chłopa może 12 rozwijają sieć i na lodeczke i do wody i po 3 moze 4 h ich lopem padło parę sandaczy chyba sum bo dość duży bydle leżało na trawie. I jak ma być dobrze. A ja 4 godziny biczowania wody jeden pistolet.

Też wczoraj byłem na kozłowej i widziałem ta akcje najpierw wzdłóż brzegów jechali a potem na środku zbiormika w trójke targali na spalinówce.( Oni wyszli ze stanicy) A odnośnie brań na kozłowej to za caly dzień padło 8 zanderów na żywca/trupka i 3 szczupłe na wszystkich z kijami. Ja na spinningu nic nawet puknięcia nie miałem. A jak Oprych u Ciebie było?

No i byliśmy na kozłowej efekt? jeden pistolecik i nikt nic nie zapiął do godziny 13 kompletne zero żerowania. Wczoraj podobno na wszystkich wędkarzy dwa sandacze na żywca czyli z dnia na dzień coraz gorzej.

Edytowane przez slaniel

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...