Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj się wybrałem i zonk , Odra zamarznięta .Liczyłem, że na ujściu Kanału Gliwickiego i Odry będzie kawałek wolnej wody  .

Tam tafle lodu potrafią dlugo pływać na porcie.W górę rzeki są węższe miejsca i woda płynie odkryta miejscami.Dopływy cisną nie zamarznięte ,niektóre :) 

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Na kanał Ulgi w Raciborzu piszę się w Sobotę.Fajnie byłoby poznać się z kolegami z Jerka i wspólnie powędkować i podyskutować.

Niestety w sobotę nie dam rady ale niedzielę mam zarezerwowaną na rybki, więc gdyby ktoś, coś to ja chętnie się spotkam nad wodą w miłym towarzystwie. 

Inna propozycja na sobotę 7 kwietnia.

O 9:00 w Sławkowie koło boiska przyjadą pstrągi palczaki w ramach zarybień PZW.

Będziemy zarybiać Białą Przemszę i dopływy.

Każda para rąk do pomocy się przyda, bo ryby szybciej trafią do wody i damy radę rozwieść/roznieść ryby jak najbardziej równomiernie po rzece.

Dlatego zapraszam wszystkich chętnych do pomocy. Zapraszam też tych, którzy chcą porozmawiać, zobaczyć jak to się odbywa, a może sprawdzić czy ryby idą do wody czy tylko na papier. 

Na pewno przydadzą się gumiaki (wodery, spodniobuty) wiaderka. Gdyby ktoś miał pytania - można dzownić 664169673.

Inna propozycja na sobotę 7 kwietnia.

O 9:00 w Sławkowie koło boiska przyjadą pstrągi palczaki w ramach zarybień PZW.

Będziemy zarybiać Białą Przemszę i dopływy.

Każda para rąk do pomocy się przyda, bo ryby szybciej trafią do wody i damy radę rozwieść/roznieść ryby jak najbardziej równomiernie po rzece.

Dlatego zapraszam wszystkich chętnych do pomocy. Zapraszam też tych, którzy chcą porozmawiać, zobaczyć jak to się odbywa, a może sprawdzić czy ryby idą do wody czy tylko na papier. 

Na pewno przydadzą się gumiaki (wodery, spodniobuty) wiaderka. Gdyby ktoś miał pytania - można dzownić 664169673.

I po robocie. 

Chciałem podziękować, ale nie ma komu.

• Like 2

I po robocie.

Chciałem podziękować, ale nie ma komu.

Trzeba było z jeden worek podrzucić na Okradzionów,bo podobno kręcili się tam jacyś spiningowi celebryci i kręcili film promujący rzekę i pewno jakieś super łowne przynęty ????

• Like 2

Panowie, wiecie gdzie się można w miarę zwodować pontonem na kuźnicy waręzyńskiej? gdzie w jakiś sensowny sposób dociągnę przyczepkę do wody i zrzucę w dwie osoby gume. Planuje popływać tam w weekend i dotrzeć silnik

gwoli przypomnienia, jak dopytał Pit, jest zakaz połowu na spining, trupa i żywca :D

Od strony piekła jest slip i możliwość dojazdu do niego.

W ten weekend będziesz pływał? I pływał czy też łowił?

Wiadomo, niestety tylko pływanie i grill..

Mógłbyś podać gdzie to jest na mapce?

Edit: znalazłem ;)

Edytowane przez mrufa8
  • Like 1

Boleń bil jak wściekły , fontanna za fontanną . Ośmiu panów słabo widocznych na zdjęciu (zdjęcie zrobione z drugiego brzegu  obrobione, powiększone i dlatego słaba jakość ) po przeciwnej stronie łódka  z "dżentelmenami" i koleś na brzegu , kołowrotki aż dymiły z taka prędkością pracowały ..........wstyd . 

post-67797-0-61539700-1523812199_thumb.jpg

• Like 2

Boleń bil jak wściekły , fontanna za fontanną . Ośmiu panów słabo widocznych na zdjęciu (zdjęcie zrobione z drugiego brzegu  obrobione, powiększone i dlatego słaba jakość ) po przeciwnej stronie łódka  z "dżentelmenami" i koleś na brzegu , kołowrotki aż dymiły z taka prędkością pracowały ..........wstyd . 

Szybkie macie te okonie.