Woytec Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Boleń bil jak wściekły , fontanna za fontanną . Ośmiu panów słabo widocznych na zdjęciu (zdjęcie zrobione z drugiego brzegu obrobione, powiększone i dlatego słaba jakość ) po przeciwnej stronie łódka z "dżentelmenami" i koleś na brzegu , kołowrotki aż dymiły z taka prędkością pracowały ..........wstyd . Jeżeli to Odra w Kędzierzynie to jesteś dzisiaj kolejną osobą, która pisze o patologii, która ma tam miejsce każdego roku. Od wczesnej wiosny trwa sezon na bolenie, sandacze, brzany i co tam jeszcze się uwiesi na nieco przyciężkawych przynętach o dziwnie dużych kotwicach, latem żniwa trwają przez całą dobę, a jesień czas "grubego łowienia" w dołkach gdzie grupują się ryby To wszystko na odcinku NO-KILL Śląskiego PZW. Legenda głosi, że ktoś kiedyś podobno widział tam jakiegoś strażnika ... kogoś, kiedyś, ktoś podobno kontrolował ... Okazy z tego łowiska można zobaczyć na stronie lokalnego koła PZW, np. brzany z późnej jesieni, tak późnej, że już nawet nie ma liści na drzewach ani na ziemi ZDJĘCIE 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam,Panowie czy kręcił się ktoś ostatnio na Kanale Gliwickim? 2 weekendy do tyłu odwiedziłem Rudzieniec, Ujazd okolice mostów oraz śluzę Rudziniec (dół). W ostatni weekend odcinek Kanału Gliwickiego w Łabędach od Śluzy do mostu kolejowego. Drop shot, jigi, gumy mniejsze,większe - nic... zero podbicia. Może ktoś już coś zlokalizował? Poza tym szukam kompana z okolic Bytomia, Tarnowskich Gór, Radzionkowa na wypady właśnie w te okolice. Pozdrawiam Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez matts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Witam,Panowie czy kręcił się ktoś ostatnio na Kanale Gliwickim? 2 weekendy do tyłu odwiedziłem Rudzieniec, Ujazd okolice mostów oraz śluzę Rudziniec (dół). W ostatni weekend odcinek Kanału Gliwickiego w Łabędach od Śluzy do mostu kolejowego. Drop shot, jigi, gumy mniejsze,większe - nic... zero podbicia. Może ktoś już coś zlokalizował? Poza tym szukam kompana z okolic Bytomia, Tarnowskich Gór, Radzionkowa na wypady właśnie w te okolice. Pozdrawiam Matts ,ale za jaką rybą rzucałeś tymi zestawami ? Okoń dopiero zaczyna brać,a tak to białoryb pozostaje . Nad kanał to od majówki warto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Witam,Panowie czy kręcił się ktoś ostatnio na Kanale Gliwickim? 2 weekendy do tyłu odwiedziłem Rudzieniec, Ujazd okolice mostów oraz śluzę Rudziniec (dół). W ostatni weekend odcinek Kanału Gliwickiego w Łabędach od Śluzy do mostu kolejowego. Drop shot, jigi, gumy mniejsze,większe - nic... zero podbicia. Może ktoś już coś zlokalizował? Poza tym szukam kompana z okolic Bytomia, Tarnowskich Gór, Radzionkowa na wypady właśnie w te okolice. PozdrawiamWczoraj bylem na kanale w okolicy Sławięcic ;okonia brak , 30cm szczupaczek z pogryzionym przez ziomka ogonkiem i 20 cm sandaczyk na 2gr główka i 3cm banjo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Matts ,ale za jaką rybą rzucałeś tymi zestawami ? Okoń dopiero zaczyna brać,a tak to białoryb pozostaje . Nad kanał to od majówki warto..Głównie za okoniem. Po tym jak już zwątpiłem próbowałem mikro jigami za jakimś białorybem ale też z rezultatem zerowym. Na koniec po obserwacji kilku spławów przy trzcinach rzucałem już dość dużymi gumami. Wczoraj bylem na kanale w okolicy Sławięcic ;okonia brak , 30cm szczupaczek z pogryzionym przez ziomka ogonkiem i 20 cm sandaczyk na 2gr główka i 3cm banjo .Dzięki piszcie jakieś info jak coś się ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 panowie gdzie jutro uderzacie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 nad wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Ktoś gdzieś stwierdził obecność jakiejś ryby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Taka sprawa.Kumpel przyjechał się pożegnać.Niewiele czasu mu zostało....Ma takie głupie marzenie.Chciałby złapać rybę , upiec ją na ognisku i zjeść. Nie może to być ryba z hodowli bo kolega chce przeżyć "coś prawdziwego".Nie chcę mu tłumaczyć wszystkich zawiłości związanych z filozofią C&R tylko mam zamiar spełnić jego zachciankę.Tylko gdzie go tu do cholery wziąć żeby napewno złapać rybę ?Jeszcze jedno . Kolega nie nadaje się na długie wyczerpujące wędrówki.Raczej z łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Z Łodzi i na pewno złapać do tego do zjedzenia - przychodzi mi na myśl tylko morze. Ale to trochę wykracza poza wątek Górny Śląsk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Albo umówić się ze znajomym nurkiem że powiesi rybę na haczyku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Wczoraj bylem na kanale w okolicy Sławięcic ;okonia brak , 30cm szczupaczek z pogryzionym przez ziomka ogonkiem i 20 cm sandaczyk na 2gr główka i 3cm banjo .I jak ruszyło się coś? W naszych okolicznych wodach posucha... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Kilka szczupaków , sandaczy ,okonie , ale tez i sporo ludzi . Dzisiaj 2 na pontonie pytało czy coś złapałem , odpowiedziałem ze jeden garbusek i nic więcej . " My szczupaka 75 cm , ale już jest w aucie " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 (edytowane) Wszystko na Sławięcicach? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Maja 2018 przez matts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Sławięcice i Blachownia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Na Kanale Gliwickim można ze środków pływających łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino998 Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) Jest tak wiele zakazów i tak mało rzeczy, które wolno, a ryb i tak nie ma... Edytowane 15 Maja 2018 przez pitfish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Witam.Ryb wcale nie jest mało.One są po prostu małe, bo najczęściej nie mają okazji dorosnąć do rozmiarów większych niż wymiary ochronne.Tu jest główny problem ...Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 NieMożesz podać jakąś wykładnię prawa dotyczącą pływania po KG ? To jest opolska woda, żeglowna. Nigdzie nie znalazłem zakazów. Są tylko obostrzenia co do prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Nie można http://www.katowice.pzw.org.pl/cms/711/%EF%BF%BD_lowiska_okregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Witam.Ryb wcale nie jest mało.One są po prostu małe, bo najczęściej nie mają okazji dorosnąć do rozmiarów większych niż wymiary ochronne.Tu jest główny problem ...Pozdrawiam.Czyli ryb, na które warto się nastawić nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Witam.Wiesz Pit ... tutaj wkraczamy w dylematy czy lepiej siedzieć w domu i uprawiać wędkarstwo komputerowe, czy łowić to co jest i cieszyć się że jest cokolwiek.Przy okazji można zawsze przyrodę pokontemplować i okolicę bliższą i dalszą pozwiedzać.Ja tam nie narzekam wcale że nie ma gdzie i co łowić ... Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Ja tam nie narzekam wcale że nie ma gdzie i co łowić ... Pozdrawiam.Ja też Ale czasem nie mogę się powstrzymać przed zarzuceniem jakiegoś lekko ironicznego komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Witam.Aaaa ... Boryna ... nie zrozumiałem pytania ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi