Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

OK , ale to jak widzę dotyczy tylko zasięgu PZW Katowice.Odcinek do górnej śluzy Dzierżna Dużego jest w "początkowym" odcinku KG. Wiem "że to temat Górny Śląsk, ale w przypadku KG mówimy o wodzie granicznej,dwóch okręgów.Według mnie można łowić ze środków pływających na Kanale ,ale od  "Rzeczyc" . W tygodniu przy obecnym ruchu barek , może to być niebezpieczne z mniejszych jednostek,w weekendu , ruch zamienia sie na turystyczny (motorówki z Mariny Gliwice).

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Że dwa tygodnie temu złowiłem w 2 godzinki kilkanaście okoni przed Ujazdem, większość na obrotówki, przeważały wielkości 22-25 cm, największy 27. Potem niestety zaliczyłem Nieboczowy, Łąkę i Głębinów na 0. Generalnie początek sezonu na sandacza wszędzie bardzo słabo. Woda ma wszędzie ponad 20 stopni i zedy już nie pilnują gniazd, więc się rozeszły, albo ktoś je wcześniej zjadł [emoji850]

Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Potwierdzam info o Kędzierzynie. Byłem, walą jak szalone ale żaden nie jest zainteresowany. W zeszłym roku było to samo :)

A tak poza tematem. Szukam ekipy na Street Fishing Poland do Wrocławia. Nie jest ktoś zainteresowany? Impreza naprawdę super! Mam do dyspozycji samochód max. 6 osób.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Bylem, zwiedziłem.

Faktycznie boleni tam nie brakuje...

Na 5 h łowienia, 4 kontakty w tym jeden z dość przyzwoita rybą, wyjście bardzo konkretne, niestety nie trafiła tak jak trzeba.

Fajne rejony.

Edytowane przez MichałAspiusFishing
  • Like 2

Są zalane od jesieni, ryb dalej nie ma, bo skąd by się miały wziąć? Taki zbiornik po zalaniu powinien być zarybiony drapieżnikiem, zakaz zabierania przez trzy lata, to może by się coś wytarło na zielsku, którego się sporo pojawiło podczas remontu zbiornika.

Sytuacja na naszych zbiornikach wygląda tak: otwarcie sezonu na Świerklańcu, zawody 60 chłopa i trzy sandaczyki, kilka szczupaczków, połowa ludzi na zero...

• Like 1

Bylem, zwiedziłem.

Faktycznie boleni tam nie brakuje...

Na 5 h łowienia, 4 kontakty w tym jeden z dość przyzwoita rybą, wyjście bardzo konkretne, niestety nie trafiła tak jak

trzeba.

Fajne rejony.

Dzięki za odpowiedź. Muszę się tam wybrać teraz jak będzie przybór wody po deszczach, może podejdą pod brzeg i będzie łatwiej. Edytowane przez kefaspirit

Tego nie wiem. Dwa lata temu cos tam plywalo, ale lustro wody bylo znacznie obnizone i ryba bardziej skumulowana. Co przemawia za ślaskimi zaporowkami to łajby na miejscu, a na przeczycach maja calkiem przyjemne Nortony.

Teoretyczniepozostale szczupaki powinny sie pieknie wytrzec na łąkach powstałych po obniżeniu wody.

Edytowane przez Robbert89