DominikSy. Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Nie można http://www.katowice.pzw.org.pl/cms/711/%EF%BF%BD_lowiska_okreguOK , ale to jak widzę dotyczy tylko zasięgu PZW Katowice.Odcinek do górnej śluzy Dzierżna Dużego jest w "początkowym" odcinku KG. Wiem "że to temat Górny Śląsk, ale w przypadku KG mówimy o wodzie granicznej,dwóch okręgów.Według mnie można łowić ze środków pływających na Kanale ,ale od "Rzeczyc" . W tygodniu przy obecnym ruchu barek , może to być niebezpieczne z mniejszych jednostek,w weekendu , ruch zamienia sie na turystyczny (motorówki z Mariny Gliwice). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Przyznam że nie wiem, znalazłem tylko tą informację, a przy okazji dowiedziałem się co nie co ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Sławięcice i Blachownia .Weekend zbliża się wielkimi krokami. Masz jakieś efekty w ostatnich dniach? Pytam bo chciałem się wybrać na kanał w sobotę, a dla mnie to jednak trochę wyprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 No właśnie dlatego pytałem bo informacje o wodach dostępnych ze środków pływających na stronie okręgu Katowice można znaleźć, w na stronie opolskiego nigdzie nie widzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Łowicie coś na kanale? u mnie pojedyncze okonki....Jak inne łowiska? Wybiera się ktoś na Mistrzostwa Okręgu Teamów? Edytowane 5 Czerwca 2018 przez maguras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Że dwa tygodnie temu złowiłem w 2 godzinki kilkanaście okoni przed Ujazdem, większość na obrotówki, przeważały wielkości 22-25 cm, największy 27. Potem niestety zaliczyłem Nieboczowy, Łąkę i Głębinów na 0. Generalnie początek sezonu na sandacza wszędzie bardzo słabo. Woda ma wszędzie ponad 20 stopni i zedy już nie pilnują gniazd, więc się rozeszły, albo ktoś je wcześniej zjadł [emoji850] Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Ostatnio bardzo słabo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Ostatnio zważyłem swoją torbę z przynętami, waga pokazała 5 kilo, co mi dało 3 okonki na kanale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Moja wazy prawie 10 kg , chyba czas odchudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Na kanał pakuję max 3 pudełka po kilka przynęt, albo walizkę z 200+szt gum na zedy itp. Lepiej się skupić na ilości odwiedzonych miejsc niż na przynętach.Kanał wredny ale potrafi dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Moze to głupie pytanie, a jak tam z boleniami ? pokazuje sie cos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Pływają sobie mając wszystkich w ..upie.Aktywnie gonią 60tki.Grubasy pewnie w sierpniu się ożywią 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Moze to głupie pytanie, a jak tam z boleniami ? pokazuje sie cos ?Pięknie biją na Odrze w Kędzierzynie, ale ciężko skusić do brania. Miałem jednego na kiju w nocy - ale kotwice okazały sie za słabe- porozginał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Pięknie biją na Odrze w Kędzierzynie, ale ciężko skusić do brania. Miałem jednego na kiju w nocy - ale kotwice okazały sie za słabe- porozginał.W weekend planuje tam zerknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Potwierdzam info o Kędzierzynie. Byłem, walą jak szalone ale żaden nie jest zainteresowany. W zeszłym roku było to samo A tak poza tematem. Szukam ekipy na Street Fishing Poland do Wrocławia. Nie jest ktoś zainteresowany? Impreza naprawdę super! Mam do dyspozycji samochód max. 6 osób. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Michał daj znać jak poszło - obserwując Twoje poczynania na zaporówkach i mając na uwadzę, iż ten odc. Odry łączy w sobie charakter tak rzeki jak i wody stojącej jestem bardzo ciekaw co wymyślisz ;-)Pozdrawiam Piotr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 (edytowane) Bylem, zwiedziłem.Faktycznie boleni tam nie brakuje...Na 5 h łowienia, 4 kontakty w tym jeden z dość przyzwoita rybą, wyjście bardzo konkretne, niestety nie trafiła tak jak trzeba.Fajne rejony. Edytowane 9 Czerwca 2018 przez MichałAspiusFishing 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Może ktoś się orientuje czy poziom wody na przeczycach wrócił do normy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 A w tej bali coś jeszcze żyje? Myślałem, że wszystko zatruli ściekami a "głodna Litwa" pozostałości przerobiła na kulki z octu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Są zalane od jesieni, ryb dalej nie ma, bo skąd by się miały wziąć? Taki zbiornik po zalaniu powinien być zarybiony drapieżnikiem, zakaz zabierania przez trzy lata, to może by się coś wytarło na zielsku, którego się sporo pojawiło podczas remontu zbiornika. Sytuacja na naszych zbiornikach wygląda tak: otwarcie sezonu na Świerklańcu, zawody 60 chłopa i trzy sandaczyki, kilka szczupaczków, połowa ludzi na zero... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Co ty mówisz....z tego co ja wiem to wszyscy nachwytali........bakterii na plecionkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 (edytowane) Bylem, zwiedziłem.Faktycznie boleni tam nie brakuje...Na 5 h łowienia, 4 kontakty w tym jeden z dość przyzwoita rybą, wyjście bardzo konkretne, niestety nie trafiła tak jak trzeba.Fajne rejony.Dzięki za odpowiedź. Muszę się tam wybrać teraz jak będzie przybór wody po deszczach, może podejdą pod brzeg i będzie łatwiej. Edytowane 13 Czerwca 2018 przez kefaspirit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Nie będzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 (edytowane) Tego nie wiem. Dwa lata temu cos tam plywalo, ale lustro wody bylo znacznie obnizone i ryba bardziej skumulowana. Co przemawia za ślaskimi zaporowkami to łajby na miejscu, a na przeczycach maja calkiem przyjemne Nortony. Teoretyczniepozostale szczupaki powinny sie pieknie wytrzec na łąkach powstałych po obniżeniu wody. Edytowane 13 Czerwca 2018 przez Robbert89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi