Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Odwiedziłem ostatnio z lekkim zestawem Kanał Gliwicki odcinek w Łabędach oraz okolice mostu drogowego za Dzierżnem - brak podbicia. Goście chodzili za szczupakiem z takim samym efektem. Także wszędzie podobnie.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Odwiedziłem ostatnio z lekkim zestawem Kanał Gliwicki odcinek w Łabędach oraz okolice mostu drogowego za Dzierżnem - brak podbicia. Goście chodzili za szczupakiem z takim samym efektem. Także wszędzie podobnie.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

To specyficzna woda, jak się trafi to można połapać...ciekawy jestem sandacza na tym odcinku, małe miałem to muszą być duże ;)

Ludzie łowią ryby w Kłodnicy na wysokości biedronki, politechniki, giełdy . Widziałem też dwóch Panów z poważną zasiadką na wysokości Urzędu Celnego na portowej.To dotyczy Gliwic,w Zabrzu na wysokości KWK Makoszowy jest zatoczka gdzie też ludzie siedzią,woda tam jest ochydna już.Może sama w sobie płynie w miarę czysta ale te osady wszędzie dają popalić. Ryby występują.

Edytowane przez DominikSy.

Okoń słabo na Dzierżnie Dużym, trzeba było dłubać. Pojedyncze szczupaki.
Na Pławniowicach były zawody, tam połapali ładnych okoni.

Nie mniej jednak ja wspieram koło Dzierżno Duże. Jeśli ktoś chce wesprzeć tą wspaniałą inicjatywę No Kill na tym zbiorniku, zapraszam do koła. Sam mogę udzielić wszelkich informacji ;)

• Like 2

A czy jest szansa na łowienie na Dzierżnie Dużym w przyszłym roku z łodzi? Mam dużą grupę zapaleńców, których by to przekonało.

Okoń słabo na Dzierżnie Dużym, trzeba było dłubać. Pojedyncze szczupaki.

Na Pławniowicach były zawody, tam połapali ładnych okoni.

Nie mniej jednak ja wspieram koło Dzierżno Duże. Jeśli ktoś chce wesprzeć tą wspaniałą inicjatywę No Kill na tym zbiorniku, zapraszam do koła. Sam mogę udzielić wszelkich informacji ;)

Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka

A czy jest szansa na łowienie na Dzierżnie Dużym w przyszłym roku z łodzi? Mam dużą grupę zapaleńców, których by to przekonało.

Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka

Cały czas są starania o to. Przeniosłem się do tego koła bo od 2017 miał być połów z łodzi... niestety tak się nie stało. W 2017 był składany wniosek do okręgu, ale coś poszło nie tak. Teraz jest znowu czas do września, by koło złożyło wniosek o zniesienie zakazu połowu z łodzi. W tym roku przyszło do koła więcej spinningistów, jest więc więcej ludzi którym zależy, żeby połapać z łódki. Więcej zapaleńców to większe szanse by przepchnąć ten temat, więc zapraszam.... zbiornik DD jest warty uwagi ;)