Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Też będę musiał przenieść papiery do tego koła, miałem to już zrobić w tamtym roku. Zwlekałem, zwlekałem i nie przeniosłem, w tym roku też jakoś nie było po drodze. :( Ale w przyszłym roku na pewno już się za to wezmę. :)

Panowie, tak z innej beczki, z góry przepraszam, że pytam tutaj.

Zna ktoś jakiegoś rodbuildera ze Śląska, okolice Katowic? Jak znajdzie się troszkę dalej, to też nie będzie problemu. Chodzi mi o wymianę przelotki szczytowej w moim pierwszym cast’cie.

Pozdrawiam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 3 tygodnie później...

Stan na pogodynce jest ze wczoraj. Mam informacje z Grzegorzowic (przeprawa promowa) że podniosło się o 3m. Pytałem bo chciałem jutro się wybrać ale w takim wypadku zmiana planów :)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez matts

Stan na pogodynce jest ze wczoraj. Mam informacje z Grzegorzowic (przeprawa promowa) że podniosło się o 3m. Pytałem bo chciałem jutro się wybrać ale w takim wypadku zmiana planów :)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Ja sprawdzam tu: http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/149180020

• Like 2

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Koledzy polecacie coś w okolicach Rybnika jestem na urlopie i chciałbym coś połowić planuje Odra przed Raciborzem i chciałbym obok zalewu Rybnickiego oraz rzeka przed zaporą Rybnicką. A może ktoś chciałby się wybrać na rybki będę prawdopodobnie do piatku lub soboty

Genialne główki na Odrze są w Ligocie Tworkowskiej, kilkanaście główek, w większości głębokości w granicach 4-5m, klatki o rozmiarach 40-50m x 15-20m, na razie byłem tylko raz totalnie bez brania, ale szykuje się na weekend, tam muszą być mętnookie, rapy i esoxy, typowe rzeczne bankówki.

• Like 1

Genialne główki na Odrze są w Ligocie Tworkowskiej, kilkanaście główek, w większości głębokości w granicach 4-5m, klatki o rozmiarach 40-50m x 15-20m, na razie byłem tylko raz totalnie bez brania, ale szykuje się na weekend, tam muszą być mętnookie, rapy i esoxy, typowe rzeczne bankówki.

Fajne miejscówki, bardzo popularne wśród miłośników głębokiego oleju ... mimo tego warto spróbować z uwagą na wąsaty przyłów. 

Fajne miejscówki, bardzo popularne wśród miłośników głębokiego oleju ...

Czytałem o tym w odmętach internetu  :(  Może dopiero jak beton ukształtowany w PRL powymiera jak mamuty to coś się zmieni. Kiedyś chcieli nas zlinczować w rybaczówce na Dziećkach, jak spłynęliśmy i ktoś przez lornetkę widział jak wypuszczamy spowrotem kilka szczupaków przy bulgocie. A szczupłe okazy wspaniałe...na patelnię, od 50 do 60cm.

Może dopiero jak beton ukształtowany w PRL powymiera jak mamuty to coś się zmieni...

Nie zmieni się. 

Beton nowy, młody wzmocniony stalą, rośnie w żelbet jeszcze twardszy niż ten z PRL. 

Jak powiedziała kiedyś pewna noblistka - "Ludzie głupieją hurtowo, a mądrzeją detalicznie". Teraz jest jeszcze dodatkowa promocja na hurt - internety, facebooki...

• Like 4

Panowie jakies wieści z Dziećkowic Przeczyc Chechła ?

Dziećki byłem w niedzielę rano i na zachód słońca od rur z brzegu, rano były zawody z łodzi, mgła utrzymywała się do 9, lipa totalna, jeden ze spinningistów wyjął o 6 dwa ledwo miarowe, my bez brania, na wieczór to samo, na rurach z brzegu nic, na łodziach też nawet pobicia nie mieli w okolicach rur, za to z brzegu gość na spławik łowił okonie, piękne ok 30-40cm, na malutkie żywczyki, rzucał ok 30m od brzegu, ok 1m gruntu, każdy okoń lądował w siacie, brania co kilka minut.

.... za to z brzegu gość na spławik łowił okonie, piękne ok 30-40cm, na malutkie żywczyki, rzucał ok 30m od brzegu, ok 1m gruntu, każdy okoń lądował w siacie, brania co kilka minut.

Tak się skończyła historia wielu dobrych łowisk ... 

Za to z pozytywnych informacji, od stycznia 2019 kanał Ulgi w Raciborzu będzie na całej długości odcinkiem NO-KILL !

• Like 6