pitfish Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Tak się skończyła historia wielu dobrych łowisk ... Za to z pozytywnych informacji, od stycznia 2019 kanał Ulgi w Raciborzu będzie na całej długości odcinkiem NO-KILL !Kropla drąży skałę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Coraz więcej łowisk NK na śląsku się robi w sobotę jadę na Odrę do Ligoty Tworkowskiej, cały dzień spławik i grunt, spinningu też trochę będzie. Zdam relację w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolgóral Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Też tam będę w niedziele. Będzie można porównać wyniki. Od razu jak wrócę dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Za to z pozytywnych informacji, od stycznia 2019 kanał Ulgi w Raciborzu będzie na całej długości odcinkiem NO-KILL !Tam jest 0,5 metra wody. Żyją tam chyba tylko klenie. Zrobienie nieformalnej z formalnej wody no kill ma mały sens. Ale chociaż tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Byłem na zawodach teamów spinningowych na Dzierżnie Dużym kilkanaście dni temu. Ilość zlowionych szczupaków i okoni naprawdę robi wrażenie. Wody no kill dają nadzieję. Kropla drąży skałę Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Tam jest 0,5 metra wody. Żyją tam chyba tylko klenie. Zrobienie nieformalnej z formalnej wody no kill ma mały sens. Ale chociaż tyle... Zbyszek, na wodę NO-KILL na odc. 033 na razie nie mamy co liczyć ale małymi kroczkami Coraz więcej łowisk NK na śląsku się robi w sobotę jadę na Odrę do Ligoty Tworkowskiej, cały dzień spławik i grunt, spinningu też trochę będzie. Zdam relację w niedzielę. Nie wykluczone, że też się tam pojawię ze spinningiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Jak spotkacie na którejś główce 3 non stop śmiejących się facetów przy kociołku i grillu to ja i znajomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Jak spotkacie na którejś główce 3 non stop śmiejących się facetów przy kociołku i grillu to ja i znajomi Daj znać jak poszło? I czy drapieżnik był widoczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 (edytowane) Daj znać jak poszło? I czy drapieżnik był widoczny? Tragedia Z samego rana jak przyjechaliśmy o 5.20 coś walnęło się pod drugim brzegiem, najprędzej sum bo odgłos jakby ktoś pustak do wody wrzucił, później kompletna cisza, ukleja na spławik szalała na 3-4m głębokości, do tego 2 okonie, 3 karaśki, kilka płoci, jelców i kleni, wszystko do 20cm, na spina kompletnie nic, jeden żywiec pracował całą zasiadkę, kilkanaście godzin, tak samo jeden "trupek", przerzucałem go we wszystkie możliwe miejsca co jakiś czas. Utwierdzam się w przekonaniu, że takie wody jak śląska Odra czy Wisła najefektywniejsze są od początku czerwca do połowy września. Niżej nas na burcie pomiędzy główkami przyjechało 2 gości ok 7.30, też bez ryby siedzieli. Edytowane 21 Października 2018 przez katystopej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 o 5.20 coś walnęło się pod drugim brzegiem, najprędzej sum bo odgłos jakby ktoś pustak do wody wrzuciłtaaa, sum z futrem i płaskim ogonem zapewne... Co do najlepszego okresu na Odrze, to moim zdaniem od połowy kwietnia (zależy od roku) do połowy czerwca. Później się urywa i zaczyna w październiku. Grudnie bywają też bardzo ciekawe. Mowa o spinningu. Właściwie to zależy na co się poluje... bo kleń to kwiecień, maj, sierpień (w nocy) , brzana skubie już w czerwcu ale wiadomo, bolki chyba cały ciepły rok, sumki świetnie w czerwcu, lipiec słabiej, czasem i w grudniu wysypują mu się z pyska karasie ze stawów hodowlanych, sandacz? - tę rybę widziałem tylko w książkach, jaźki w kwietniu ale w stosunku 80:1 (kleń:jaź)... Szczupaki? Nie nastawiam się ale chłopaki łowią cały dozwolony okres. Odra nie rozpieszcza aż nagle przychodzi ta magiczna godzina Czołem i połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Tragedia Z samego rana jak przyjechaliśmy o 5.20 coś walnęło się pod drugim brzegiem, najprędzej sum bo odgłos jakby ktoś pustak do wody wrzucił, później kompletna cisza, ukleja na spławik szalała na 3-4m głębokości, do tego 2 okonie, 3 karaśki, kilka płoci, jelców i kleni, wszystko do 20cm, na spina kompletnie nic, jeden żywiec pracował całą zasiadkę, kilkanaście godzin, tak samo jeden "trupek", przerzucałem go we wszystkie możliwe miejsca co jakiś czas. Utwierdzam się w przekonaniu, że takie wody jak śląska Odra czy Wisła najefektywniejsze są od początku czerwca do połowy września. Niżej nas na burcie pomiędzy główkami przyjechało 2 gości ok 7.30, też bez ryby siedzieli.No to przy tym grilu i kociołku najmniej do śmiechu było temu żywcowi!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 No to przy tym grilu i kociołku najmniej do śmiechu było temu żywcowi!!! ?? Kociołek był, jak najbardziej, na obiad, grill ok 9 i udka, a co ma żywiec do tego ? Metoda zabroniona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 ?? Kociołek był, jak najbardziej, na obiad, grill ok 9 i udka, a co ma żywiec do tego ? Metoda zabroniona ?Nie, metoda nie jest zabroniona. Jednak nie wszystkim odpowiada męczenie do śmierci żywej istoty celem pozyskania mięcha. Tylko nie mów, że to miał być połów no kill. No to żeście sobie panowie podjedli, nadzieja że żadna z posostałości tej uczty nie została na brzegu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 A suma stacjonarnie jak chciałbyś złowić ? Tylko takiego co najmniej metr, nie wypierdki po 50cm na rosówkę czy wątróbkę. Co do śmiecenia, gdyby każdy tak dbał o stanowiska jak my, to mielibyśmy najczystsze łowiska w Europie. Niejednokrotnie wywoziłem śmieci po innych "wędkarzach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 A suma stacjonarnie jak chciałbyś złowić ? Tylko takiego co najmniej metr, nie wypierdki po 50cm na rosówkę czy wątróbkę. Co do śmiecenia, gdyby każdy tak dbał o stanowiska jak my, to mielibyśmy najczystsze łowiska w Europie. Niejednokrotnie wywoziłem śmieci po innych "wędkarzach".To fajnie, że tak fajnie. Zwolennikom stacjonarki sumowej polecam pierdyknąć sobie w grzbiet kotwicę na suma nie wypierdka (porządnie za mięsień a nie samą skórę) i tak pourzędować paręnaście godzin we wszystkich aspektach życia codziennego. Jakby co, to zawsze można stacjonarnie karpie połowić, kulki proteinowe ponoć nie cierpią. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 To fajnie, że tak fajnie. Zwolennikom stacjonarki sumowej polecam pierdyknąć sobie w grzbiet kotwicę na suma nie wypierdka (porządnie za mięsień a nie samą skórę) i tak pourzędować paręnaście godzin we wszystkich aspektach życia codziennego. Jakby co, to zawsze można stacjonarnie karpie połowić, kulki proteinowe ponoć nie cierpią. Ty jakiś nienormalny jesteś?Co ci nie pasuje, że sobie chłopaki spędzili wędkarski dzień TAK JAK LUBIĄ NIE ŁAMIĄC PRZY TYM ŻADNEGO PRAWA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Ty jakiś nienormalny jesteś?Co ci nie pasuje, że sobie chłopaki spędzili wędkarski dzień TAK JAK LUBIĄ NIE ŁAMIĄC PRZY TYM ŻADNEGO PRAWA? Jerkbait promuje formułę NO KILL i takie dyskusje są niesmaczne dla większości czytających. Na forum sumowym może Was by ktoś pochwalił i z zachwytem czytał o takiej "zasiadce" Pozdro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Ty jakiś nienormalny jesteś?Co ci nie pasuje, że sobie chłopaki spędzili wędkarski dzień TAK JAK LUBIĄ NIE ŁAMIĄC PRZY TYM ŻADNEGO PRAWA?W odniesieniu do pierwszego też tak myślę, jak widzę czym niektórzy chcą się pochwalić. Co do ostatniego, może uderz do adminów aby pozwolili zamieszczać zdjęcia trofeów wędkarskich w łazienkowych okolicznościach. WSZAK PRAWO TEGO NIE ZABRANIA ZA WYJĄTKIEM REGULAMINU JB KTÓRY WG CIEBIE NIEKONIECZNIE NORMALNY BYĆ MUSI. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Ale o co chodzi????Przecież oni NIC NIE ZŁOWILI???To skąd wiadomo że są NO KILL albo nie NO KILL???To złamali regulamin JB.PL czy nie złamali?Pokazali ci jakieś zdjęcia? W łazience? Jakoś nie widziałem....To może się obudź i nie bądź świętszy od papieża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 (edytowane) Ale o co chodzi????Przecież oni NIC NIE ZŁOWILI???To skąd wiadomo że są NO KILL albo nie NO KILL???To złamali regulamin JB.PL czy nie złamali?Pokazali ci jakieś zdjęcia? W łazience? Jakoś nie widziałem....To może się obudź i nie bądź świętszy od papieża...Sam widzisz, że nie widzisz, no widzisz. Tak mniej więcej wygląda dyskusja z Tobą. Oczywiście, zapewne panowie są no kill, a tego żywca po łowieniu zawieźli do kliniki weterynaryjnej, gdzie pomyślnie wraca do zdrowia. Może się przydać na kolejny wypad. Piszesz prawo myślisz regulamin a może i vice versa, ogarnąć ciężko. To może załóż temat "łowienie drapieżników na żywca", jeżeli regulamin JB tego nie zabrania, to koledzy będą mogli wymienić doświadczenia. A i Papieża do tego nie mieszaj, on ma na głowie sprawy większej wagi. Edytowane 22 Października 2018 przez theslut 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 (edytowane) Gwoli ścisłości, sumowego żywca można uzbroić tak, że będzie miał tylko punktowo przebity grzbiet, wręcz identycznie zakładane są nadajniki gps i znakowane ryby. Tobie jak krew pobierają to na cmentarz Cię zawożą ? Edytowane 22 Października 2018 przez katystopej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Byłem w tym tygodniu na Dzierżnie Dużym za szczupakiem z brzegu. Wcześniej łowiłem tylko z łodzi więc nie miałem okazji poznać linii brzegowej. Byłem przekonany, że łowisko no kill odwiedzają raczej wędkarze mający świadomość czym jest ochrona środowiska. Tymczasem ilość pozostawionych na brzegu przez wędkarzy śmieci jest wprost porażająca [emoji2955]. Bardzo smutne... Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Olo to nie wędkarze zostawiają te ogromne ilości śmieci, to swołocz, która przyjeżdża nad wodę z motorówkami, skuterami z grillami z całymi rodzinami i nie wiadomo czym jeszcze. Na koniec po imprezie tak brzydzą się tych śmieci, że porzucają je z dala od tych swoich pojazdów, bo jak tu bratać się z takim śmieciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Może część napewno, ale skład wyraźnie wskazuje na autora: opakowania po zanętach, puszki po kukurydzy, widziałem też stare baterie R9 do sygnalizatorów. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Olo to nie wędkarze zostawiają te ogromne ilości śmieci, to swołocz, która przyjeżdża nad wodę z motorówkami, skuterami z grillami z całymi rodzinami i nie wiadomo czym jeszcze. Na koniec po imprezie tak brzydzą się tych śmieci, że porzucają je z dala od tych swoich pojazdów, bo jak tu bratać się z takim śmieciem. @adamos, wędkarze też śmiecą i to bez względu na to jaką metodę uprawiają. Są miejsca nad rzekami gdzie preferencje ryb poznasz po pudełkach po woblerach i gumach albo workach po zanęcie. Są miejsca stacjonarnych zasiadek, które przypominają wysypiska śmieci i zapewniam Cię, że odwiedzają je tylko wędkarze. To bardzo przykre, że duża część naszego środowiska nie szanuje przyrody - źródła swojej pasji (chociaż tu można wstawić zamiennie "źródła białka") i innych ludzi. Kilka fotek śmieci zostawionych przez "swołocz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi