adamos Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Nie mówię, że nie śmiecą, chodziło bardziej mi bardziej o miejsce na Dzierżnie przy wodowaniu łodzi, gzie jest góra śmieci zostawiona przez pseudoturystów. Te fotki śmieci pokazują jak w Polsce postrzegani są wędkarze, czasami wstyd się przyznać do tego typu sportu. Polak musi wszędzie zostawić swój ślad nawet w dalekiej północnej Szwecji nad jeziorem z nalazłem puszkę po kukurydzy, oczywiście z polskimi napisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 (edytowane) Ba, a jakie ilości łusek idzie znaleźć na brzegach tego zbiornika no kill. Edytowane 27 Października 2018 przez theslut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Byłem w tym tygodniu na Dzierżnie Dużym za szczupakiem z brzegu. Wcześniej łowiłem tylko z łodzi więc nie miałem okazji poznać linii brzegowej. Byłem przekonany, że łowisko no kill odwiedzają raczej wędkarze mający świadomość czym jest ochrona środowiska. Tymczasem ilość pozostawionych na brzegu przez wędkarzy śmieci jest wprost porażająca [emoji2955]. Bardzo smutne... Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu TapatalkaNajwięcej śmieci zlokalizowanych jest na plaży od strony Taciszowa, w większości to pozostałości po motorowodniakach, plażowiczach i biwakowiczach, którzy od maja do września koczują w tym rejonie. Śmieci z plaży co roku podobno są ogarniane przez więźniów, jeśli tak się nie zdarzy będzie interwencja koła. Przynajmniej raz w roku są organizowane akcje sprzątania, w tamtym roku byłem na takiej. Zbiornik jest tak duży, że ciężko to ogarnąć, bo poza smieciarzami, dużo syfu napływa rzeką Kłodnicą. Tak czy owak, są dziewicze rejony zbiornika, gdzie praktycznie jest dziewicza "przyroda", tam gdzie nie można dojechać autem Ba, a jakie ilości łusek idzie znaleźć na brzegach tego zbiornika no kill.Jestem tam parę razy w tygodniu i nie widziałem takich miejsc. Słyszałem o pojedynczych incydentach. Kontrole na zbiorniku są częste, chyba nie ma zbiornika w naszym okręgu, który ma większą ilość kontroliDo tego strażnicy reagują na każde wezwanie, więc jak ktoś widzi jakieś łamania regulaminu, to proszę to zgłosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Ostatnio z Wojtkiem trafiliśmy w trawie na górkę leszczowych łusek. Na pewno incydenty sie zdarzają, wszystkiego się nie upilnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Też trafiłem parę razy na łuski, wskazujące na lechole min 45-50 cm... ale jest coraz mniej takich znalezisk . Strażników naprawdę widać nad wodą , co bardzo cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Każda woda zasługuję na swoją filię OSY... składowe elementy: 1. chętni na żądlenie - ja mogę być pierwszy 2. papuga (w jęz. polskim zwana prawnikiem) - must BE in case..... 3. znajomy sędzia / policjant ..... kogoś znam na fcb i nie tylko 4. klauza milczenia..... co w roju... zostaje w roju... Jakby co... priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 byłem ostatnio na KG 37 Łodzi tyle się naliczylem splynelismy jako 5 ekipa zero totalne zero, i tekst - gości teraz juz dużych nie ma "2 90.wyjechaly 2 dni temu- fajne grube "., moja mysl aha siedziałem jeszcze dobra chwilę na przystani zanim się spakowałem do wozu, to co słyszałem, aż mnie dzwiglo, a mój tata, emeryt, (już na tej lepszej. stronie) wolunkupic niż zabrać - jego aż zatkało worek okoni i słowa " no to dzwon i tak nie zdarza przyjechać * moje auto (czyli. mój) dorobek nie jest warty walki z starymy dziadami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 (edytowane) na kozlowej zostaly resztki ryby wszystko zeżarte i wysrane przez dziadków z piekor co siedzą codziennie , jedne z ostatnich sandaczy jechaly na mopliku ostatnio jeden 100cm i 75 na zywca zlowione. Edytowane 11 Listopada 2018 przez volfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Tak /dobrze/????jak w tym sezonie to tam jeszcze nie bylo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 a jak Papry? dawno nie byłem pływa coś tam jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 A może z Przeczyc ma ktoś jakieś informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 A może z Przeczyc ma ktoś jakieś informacje.moi znajomi byli 3 tygodnie temu na 3 6 rybek do połowy wymiaru szalu nie było - stwierdzili jednogłośnie - lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolgóral Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Lipa bo wyjadają wszystko górale toć to naród co nie wypuści z ręki zająca nawet jak ten go będzie gryzł do kości. Lipa panie lipa musi wymrzeć pokolenie co kase na jedzeniu chce oszczędzić zdobywając je za free w lesie i nad wodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Lipa bo wyjadają wszystko górale toć to naród co nie wypuści z ręki zająca nawet jak ten go będzie gryzł do kości. To samo mówią oni i Was 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Nad Wisłą w Oświęcimiu słyszałem o kormoranach z Jaworzna, u mnie patałachy z Sosnowca, na Przeczycach czaple z Bytómia (i Cyganie), w Krakowie i na Czorsztynie ślunskie kormorany, na Lubelszczyźnie ryby farsiafka wyżera... Ludzie!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Ludzie , ludzie niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 A na Rybniku zakończyło się Grand Prix. Zawody w tym roku to super zorganizowane. W końcu na żywej rybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 W tym roku nie byłem, coś ciekawego się działo się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 http://www.katowice.pzw.org.pl Bardzo dużo ryb złowiono. Wczoraj na zakończenie koleś złowił sumka około 2,4 m. W tym roku było świetnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Panowie, czy Dziećkowice są zamarznięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzichurybak Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Byłem w piątek , na około 2m od brzegu lód .Cieniutka warstwa ..w weekend może bardziej skuło.Teraz znów ocieplenie .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 To wygląda na to że jest szansa jeszcze połowić przed końcem roku, dzięki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzichurybak Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Powinno dać radę porzucać ... ale chyba ostatni weekend ,po nim ochłodzenie zapowiadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Czy ktoś z Was wędkuje na Rogoźniku? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 (edytowane) Debiutancki sezon na śląskim odcinku Odry zaliczony Edytowane 1 Stycznia 2019 przez MichałAspiusFishing 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi