francisco scaramanga Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 A kiedy na Dzierżnie są zawody z łódek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturek4101 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 25-26 05 Puchar OKW ogólnodostępne Teamów1-2 06 Spinningowe Mistrzostwa Okręgów 23-24 11 Finał GARMIN FISHING LEAGUEOprócz tego pewnie koło Pyskowice też coś będzie robić dla swoich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Wg. informacji ze strony spinningowe Grand Prix koła nr 29 Dzierżno Duże zostanie rozegrane w terminach: 12.05.2019, 09.06.2019, 07.07.2019, 04.08.2019, 01.09.2019, 06.10.2019, 03.11.2019. Czyli raz w miesiącu będzie można pływać i łowić. A za dwa tygodnie pewnie wielu z nas wybierze się tam rozpocząć sezon z brzegu i brodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Wg. informacji ze strony spinningowe Grand Prix koła nr 29 Dzierżno Duże zostanie rozegrane w terminach: 12.05.2019, 09.06.2019, 07.07.2019, 04.08.2019, 01.09.2019, 06.10.2019, 03.11.2019. Czyli raz w miesiącu będzie można pływać i łowić. A za dwa tygodnie pewnie wielu z nas wybierze się tam rozpocząć sezon z brzegu i brodzenia. Zawody tylko dla członków Koła, czy otwarte? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 @Olo, zawody są otwarte, woda PZW. Czy ktoś z Kolegów ze Śląska wybiera się może na Boleń Camp vol. III do Kostrzyna? Link do wydarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolyn91 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Siemanko Wiecie czy szczupaki sie ruszyly na dzierznie duzym ? bylem 2 i 3 ale nic sie nie dzialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlito Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Siemanko Wiecie czy szczupaki sie ruszyly na dzierznie duzym ? bylem 2 i 3 ale nic sie nie dzialo Ja byłem 1 i 3 i tez nic, ale wejdź na szczupaki 2019 i tam kolega wrzucił ładnego z DD (pierwsza strona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Siemanko Wiecie czy szczupaki sie ruszyly na dzierznie duzym ? bylem 2 i 3 ale nic sie nie dzialoNa DD słabo, trzy dni bez brania. Lepiej uderzyć na plawiowice ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrufa8 Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Siemanko Wiecie czy szczupaki sie ruszyly na dzierznie duzym ? bylem 2 i 3 ale nic sie nie dzialoCałkiem fajnie przygryzaja na Kuźnicy, ale tam łódeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlito Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Na DD słabo, trzy dni bez brania. Lepiej uderzyć na plawiowice Łowiłeś ta Pławku kolego? jakie efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolyn91 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Ja byłem na pławkach 1 maja i wyjechały 3 szczupłe około 50 cm wiec szalu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Na plawkach wielkosciowo szału nie ma, ale za to dużo brań. Ja miałem tam 76. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Na plawkach wielkosciowo szału nie ma, ale za to dużo brań. Ja miałem tam 76.Ja w zeszłym sezonie na Pławkach kilkanaście może dwadzieścia sztuk wyjętych i największy ok 75 cm na DD od ponad roku nie wyjąłem mniejszego jak 75 cm. Z tym, że na Pławkach średnio jedno branie na dwie - trzy godziny łowienia, natomiast na DD jedna ryba na ok 10 godzin Pławki znam zdecydowanie lepiej, DD poznaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlito Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Ja w zeszłym sezonie na Pławkach kilkanaście może dwadzieścia sztuk wyjętych i największy ok 75 cm na DD od ponad roku nie wyjąłem mniejszego jak 75 cm. Z tym, że na Pławkach średnio jedno branie na dwie - trzy godziny łowienia, natomiast na DD jedna ryba na ok 10 godzin Pławki znam zdecydowanie lepiej, DD poznaję. Janusz łowisz głownie od strony plaży czy też np. na wpływie kłodnicy ? Ja ostatnio rzucałem od strony wału , przy tym zatopionym betonowym klocku ale nie wiem czy to dobre miejsce. Tam nie ma uskoku jak przy plaży tylko bardzo spokojny spadek. W zasadzie to mój pierwszy sezon na DD więc też poznaje. Zakupiłem teraz duże obrotówki i wahadla, ponoć tam się sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianS Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Całkiem fajnie przygryzaja na Kuźnicy, ale tam łódeczkaKiedy byłeś? Coś fajnego? Jakieś okonke były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Głodny musiał być, Mors 3 tylko 2 brania, wcześniej szczupaczek ok 50cm też na tego Morsa. Woda - Zapadlisko Tychy/Czułów ma olbrzymi potencjał, moooże 1/2 wody jest dostępna do łowienia, reszta to grążele, dobre 2-3ha zielska, ryba ma się gdzie utrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Odnośnie Pławniowic- wczoraj przed wieczorem 2 krótkie szczupaczki i przyłów sandaczyka, dzisiaj na Czechowicach k. Gliwice wyzerowałem. Szału nie ma, ale też łowienie z doskoku po parę godzin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianS Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 I jak koledzy coś się gdzieś dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Jakieś wieści z kozłowej lub siewierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzefBTM Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Podepnę się do pytania. Został jeszcze jakiś sandacz na dioblinie? Kiedyś jedno z lepszych łowisk ale parę lat tam nie byłem. Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Wyślij oficjalne zapytanie do okręgu PZW Katowice, Pan Henryk B....ski odpowie Ci może na pytanie dlaczego od lat powielają stwierdzenie, że sandacza nie ma gdzie kupić, i dlaczego na zarybienie i ochronę wód z naszych składek przeznaczane jest tylko 6% środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Hmm , nie jestem pewien , ale to chyba nie okręg jest winny że 6 % idzie na zarybienie . Inna sprawa że to mało , a jeśli chodzi o brak sandacza niech spytają na Goczałkowicach skąd oni go biorą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Dziś 6 h pływania na Przeczycach bez brania . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Witam wszystkich obserwatorów, czytelników i uczestników tego wątku Od jakiegoś czasu krąży mi po głowie myśl, by wybrać się na nocne wędkowanie nad Odrę (odcinek PZW Katowice). Jednak nie do końca chce mi się włóczyć samemu brzegami rzeki. Czy kogoś z Was również dopadły podobne myśli? Może udałoby się zorganizować jakiś wspólny wypad? Gdyby ktoś był zainteresowany to niech da jakiś znak życia ;-) Jeśli jednak nie byłoby zainteresowania z Waszej strony, to być może są osoby, które mają jakieś doświadczenie w tym zakresie i się nim podzielą? Za wszelkie odpowiedzi będę niezmiernie wdzięczny ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Ja się trochę bujam w nocy po Odrze i powiem, że nawet jak nie połowie to i tak zawsze jakieś fajne emocje towarzyszą takim wypadom. Proponuję zacząć przygodę od odc. No Kill w Kędzierzynie. Bardziej dzikie rejony wymagają dobrego rozpoznanie za dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi