Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Wg. informacji ze strony spinningowe Grand Prix koła nr 29 Dzierżno Duże zostanie rozegrane w terminach: 12.05.2019, 09.06.2019, 07.07.2019, 04.08.2019, 01.09.2019, 06.10.2019, 03.11.2019. Czyli raz w miesiącu będzie można pływać i łowić. A za dwa tygodnie pewnie wielu z nas wybierze się tam rozpocząć sezon z brzegu i brodzenia.

• 2 tygodnie później...

Wg. informacji ze strony spinningowe Grand Prix koła nr 29 Dzierżno Duże zostanie rozegrane w terminach: 12.05.2019, 09.06.2019, 07.07.2019, 04.08.2019, 01.09.2019, 06.10.2019, 03.11.2019. Czyli raz w miesiącu będzie można pływać i łowić. A za dwa tygodnie pewnie wielu z nas wybierze się tam rozpocząć sezon z brzegu i brodzenia.

Zawody tylko dla członków Koła, czy otwarte?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...

Na plawkach wielkosciowo szału nie ma, ale za to dużo brań. Ja miałem tam 76.

Ja w zeszłym sezonie na Pławkach kilkanaście może dwadzieścia sztuk wyjętych i największy ok 75 cm na DD od ponad roku nie wyjąłem mniejszego jak 75 cm. Z tym, że na Pławkach średnio jedno branie na dwie - trzy godziny łowienia, natomiast na DD jedna ryba na ok 10 godzin :)

Pławki znam zdecydowanie lepiej, DD poznaję. 

Ja w zeszłym sezonie na Pławkach kilkanaście może dwadzieścia sztuk wyjętych i największy ok 75 cm na DD od ponad roku nie wyjąłem mniejszego jak 75 cm. Z tym, że na Pławkach średnio jedno branie na dwie - trzy godziny łowienia, natomiast na DD jedna ryba na ok 10 godzin :)

Pławki znam zdecydowanie lepiej, DD poznaję. 

Janusz łowisz głownie od strony plaży czy też np. na wpływie kłodnicy ? Ja ostatnio rzucałem od strony wału , przy tym zatopionym betonowym klocku ale nie wiem czy to dobre miejsce. Tam nie ma uskoku jak przy plaży tylko bardzo spokojny spadek. W zasadzie to mój pierwszy sezon na DD więc też poznaje. Zakupiłem teraz duże obrotówki i wahadla, ponoć tam się sprawdzają.

g8z5dp3.jpg

Głodny musiał być, Mors 3   :lol:  tylko 2 brania, wcześniej szczupaczek ok 50cm też na tego Morsa. Woda - Zapadlisko Tychy/Czułów ma olbrzymi potencjał, moooże 1/2 wody jest dostępna do łowienia, reszta to grążele, dobre 2-3ha zielska, ryba ma się gdzie utrzymać.

• 2 tygodnie później...

Wyślij oficjalne zapytanie do okręgu PZW Katowice, Pan Henryk B....ski odpowie Ci może na pytanie dlaczego od lat powielają stwierdzenie, że sandacza nie ma gdzie kupić, i dlaczego na zarybienie i ochronę wód z naszych składek przeznaczane jest tylko 6% środków.

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich obserwatorów, czytelników i uczestników tego wątku ;) Od jakiegoś czasu krąży mi po głowie myśl, by wybrać się na nocne wędkowanie nad Odrę (odcinek PZW Katowice). Jednak nie do końca chce mi się włóczyć samemu brzegami rzeki. Czy kogoś z Was również dopadły podobne myśli? Może udałoby się zorganizować jakiś wspólny wypad? Gdyby ktoś był zainteresowany to niech da jakiś znak życia ;-) Jeśli jednak nie byłoby zainteresowania z Waszej strony, to być może są osoby, które mają jakieś doświadczenie w tym zakresie i się nim podzielą? Za wszelkie odpowiedzi będę niezmiernie wdzięczny ;-)