Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję zacząć przygodę od odc. No Kill w Kędzierzynie. Bardziej dzikie rejony wymagają dobrego rozpoznanie za dnia

Aż tak daleko nigdy się nie zapuszczałem. Łowię zwykle w okolicach Raciborza i te odcinki jako tako znam. Byłbyś zainteresowany zorganizowaniem wspólnego wypadu nad wodę?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...

normalka w naszych stronach ..dwa miesiące temu rzeczka Chechło co wpada do Wisły w Mętkowie zamieniła się w jedną pianę i smród szamba ... piana gdzieś na 30cm gruba można by nożem ciąć płynęła całą szerokością rzeczki ..no ale powyżej jest oczyszczalnia ścieków .. ręce opadają :(

Podobno dbamy o łowiska, a z no kill na DD handlują okazami

Takie historie działy się grubo ponad 10 lat temu nad tą wodą ..a jeśli w tym momencie  zauważyłeś taki proceder i masz  pewne info -pisz czym prędzej do ludzi z koła opiekującego się wodą.

Podobno ma to związek wyżej ponad kołem opiekującym się zbiornikiem.

Jeśli masz jakieś potwierdzone informacje to pisz konkrety, a takie rozsiewanie plotek niczemu nie służy.

W kole Dzierżno Duże nr 29 jest kilkunastu strażników SSR i pewnie DD to najlepiej pilnowany zbiornik w okręgu katowickim.

Jeżeli ktoś ma jakieś informacje o takich naruszeniach, niech powiadomi odpowiednie służby. Jeśli ignoruje takie przestępstwa wędkarskie to jest lamus i tyle

• Like 4

• 3 miesiące temu...

Uchwała nr 21/2019 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 24.10.2019 r.

w sprawie: ustanowienia szczegółowych i ogólnych warunków uprawiania amatorskiego połowu ryb na wodach ogólnodostępnych od 2020 r.

13. Na zbiornikach wodnych w okresie od 01.01. do 30.04. dopuszcza się połów ryb metodą spinningową bez prawa ich zabierania.????????????????????????????????????

• Like 6

To trzeba pilnować i kontrolować a nie zakazywać .

Równie dobrze każdy karpiarz albo inny gruntowiec może w kwietniu zamiast np. robaka założyć rybkę i kłusować sandacze . To może zakażmy łowić do końca kwietnia wszelkimi metodami . Mnie się wydaje że nie tędy droga.

• Like 5