Acho Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 To trzeba pilnować i kontrolować a nie zakazywać .Równie dobrze każdy karpiarz albo inny gruntowiec może w kwietniu zamiast np. robaka założyć rybkę i kłusować sandacze . To może zakażmy łowić do końca kwietnia wszelkimi metodami . Mnie się wydaje że nie tędy droga.Otóż to. Wcześniejszy przepis uważałem za mocno kontrowersyjny i dyskryminujący grono wędkarzy łowiących białą rybę na spina. Subiektywnie napiszę - wiosna to u mnie XUL, łowienie wszelkiego białorybu i uważam tą porę roku, jako genialny okres do tego typu wędkowania. Więc zakaz był dla mnie kompletnie nie do przyjęcia, brak logiki i mocnych, racjonalnych argumentów. Uważam, że są inne sposoby, aby chronić rybostan - tylko trzeba się otworzyć i chcieć coś dać od siebie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Panowie ja Was rozumiem i też bym chcial tak jak Wy. Ale niestety wiem jak się to skończy na zaporowkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Uchwała nr 21/2019 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 24.10.2019 r.w sprawie: ustanowienia szczegółowych i ogólnych warunków uprawiania amatorskiego połowu ryb na wodach ogólnodostępnych od 2020 r. 13. Na zbiornikach wodnych w okresie od 01.01. do 30.04. dopuszcza się połów ryb metodą spinningową bez prawa ich zabierania.W końcu ktoś poszedł po rozum do głowy, nie głupie byłoby, rozszerzenie tego zakazu do każdej metody połowu w tym okresie.Jeszcze słowo do malkontentów, gdyby ten przepis wprowadzono rok temu, kiedy można było zabierać ryby w tym okresie, wszyscy pieli by z zachwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Ja spining na wiosnę sobie odpuszczam. To czas tarła sandacza i szczupaka. Dajmy im trochę spokoju. Wezmę sobie inną wędkę, spławik, wygodny fotel i zabawa też jest przednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Za dużo mięsiarzy u nas. Niestety wędkarzy mamy jakich mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Pamiętajcie iż ten przepis nie kasuje pozostałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts90 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Uchwała nr 21/2019 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 24.10.2019 r.w sprawie: ustanowienia szczegółowych i ogólnych warunków uprawiania amatorskiego połowu ryb na wodach ogólnodostępnych od 2020 r. 13. Na zbiornikach wodnych w okresie od 01.01. do 30.04. dopuszcza się połów ryb metodą spinningową bez prawa ich zabierania.[emoji1360][emoji1360][emoji1360][emoji122][emoji122][emoji122]Czy ta informacja jest już gdzieś ogólnodostępna?W necie słowa nie ma... Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Myślę , że wkrótce pojawi się na stronie Okręgu PZW Katowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Dziś byłem na Przeczycach.Pomimo tego że to dzień roboczy na wodzie około 15 łodzi( w weekend będzie pewnie dwa razy tyle ). I to jest masakra to co tam się dzieje. Byłem chyba jedyny który nie zabierał złowionych ryb. Reszta pakowała do siatek wszystko co złowiła ( głównie okonie). I powiedzcie mi jak tam mają być ryby jak codziennie kilkadziesiąt osób je odławia . I tak się dziwie , że coś w tej wodzie jeszcze pływa. Żal na to było patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Spokojnie, przyszłym sezonie będzie można spiningowwać już od wiosny, więc rybostan zapewne się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Akurat na Przeczycach jest zakaz spinningu do 31 maja .Więc nie trafiłeś. A na innych zbiornikach gdzie będzie wolno spiningować całą wiosnę do 31 kwietnia jest zakaz zabierania ryb , więc z tego powodu ryb nie ubędzie . A na drugi raz zastanów się zanim coś napiszesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Tak jeśli wykoszą wszystkie krzaki i trawę 200 m od brzegu, żeby nie było gdzie ryb schować.Trochę w życiu przebywałem i niestety dużo widziałem. A pomysłowość naszych śląskich mięsiarzy jest ogromna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Wiosna to czas na inne metody. Niech ryba spokojnie się wytrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzichurybak Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 A co innymi metodami nie łowisz trących się ryb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Wiosna to czas na inne metody. Niech ryba spokojnie się wytrze.To okonie nie biorą na robaka unoszącego się pod spławikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Chodzi mi o szczupaka i sandacza, bo to chyba dla nas najbardziej cenne wędkarsko ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-es Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Specjaliści od spławika i gruntówki doskonale sobie radzą ze szczupakiem i sandaczem w okresie ochronnym... Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Dziś byłem na Przeczycach.Pomimo tego że to dzień roboczy na wodzie około 15 łodzi( w weekend będzie pewnie dwa razy tyle ).I to jest masakra to co tam się dzieje. Byłem chyba jedyny który nie zabierał złowionych ryb. Reszta pakowała do siatek wszystko co złowiła ( głównie okonie). I powiedzcie mi jak tam mają być ryby jak codziennie kilkadziesiąt osób je odławia . I tak się dziwie , że coś w tej wodzie jeszcze pływa. Żal na to było patrzeć.Także bywam na Przeczycach ale nie byłbym w stanie zaobserwować, czy na 15 łódkach zabierane jest wszystko. To po prostu jest niemożliwe. Trzeba sie skupić na własnym łowieniu, a nie szpiegować innych. Trzeba żyć własnym życiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Wypowiedz typowego mięsiarza . Bez komentarza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Wypowiedz typowego mięsiarza .Bez komentarza.widzę, że prawda w oczy zabolała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Luzu! Panowie, trochę więcej luzu i dystansu wobec siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Muszę napisać, że wczorajsza niedziela była rewelacyjna. Moi kumple oraz ja mieliśmy bardzo dobre wyniki zarówno na Przeczycach jak i Pogoriach. Głównie szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Muszę napisać, że wczorajsza niedziela była rewelacyjna. Moi kumple oraz ja mieliśmy bardzo dobre wyniki zarówno na Przeczycach jak i Pogoriach. Głównie szczupak.Gratulacje, bo ja wczoraj nie zaliczyłem brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 W rybaczówce bytomskiej wędkarze którzy oddawali łódki byli bardzo zadowoleni, czego byłem świadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Uchwała nr 21/2019 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 24.10.2019 r.w sprawie: ustanowienia szczegółowych i ogólnych warunków uprawiania amatorskiego połowu ryb na wodach ogólnodostępnych od 2020 r. 13. Na zbiornikach wodnych w okresie od 01.01. do 30.04. dopuszcza się połów ryb metodą spinningową bez prawa ich zabierania. http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/25/cms/szablony/2627/pliki/uchwala_nr_212019_zo_w_sprawie_w_sprawie_ustanowienia_szczegolowych_i_ogolnych_warunkow_uprawiania_amatorskiego_polowu_rybna_wodach_ogolnodostepnych_od_2020r.pdf No i gdzie ten zniesiony zakaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi