adamos Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Dziś otwarcie Skałki po zarybieniu karpiem. Ludzie już o 4 rano zajmowali miejsca, nie taki wirus straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Dziwię się niektórym, że nie zapłacą jakiemuś hodowcy karpi za możliwość łowienia na stawach hodowlanych. Przecież to pewnie takie same emocje i adrenalina jak ryba bierze. Albo niech sobie do wanny wpuszczą. Taka sama przyjemność łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Ale tu chodzi o mięcho, a nie o przyjemność łowienia . I to za cenę karty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Dla mięcha, gdzie człowiek siedzi na człowieku narażać się na koronawirusa chyba nie, to muszą być geny. Zmieniona struktura dna, tego się nie wypleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Ja to bym w ogóle zabronił zarybienia zbiorników w Polsce karpiem. Mamy tyle fajnych rodzimych gatunków ryb. A oni tylko te karpie... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Hmm , ale karp od jakichś 500 lat jest hodowany w Polsce , przynajmniej tak mi się o uszy obiło . Poza tym nie łódź się , czy karp czy sandacz to dla co poniektórych ten sam rodzaj białka na półmisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Karpiem powinno się zarybiać, ale w rozsądnych ilościach. Na razie wygląda to tak, że w kołach, które gospodarują na mniejszych wodach karp to 90% zarybiania, tydzień najazdu "wędkarzy" i 90% zarybiania jest w zamrażarce. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Dzisiejszy spacer nad Pogorią 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Hmm , ale karp od jakichś 500 lat jest hodowany w Polsce , przynajmniej tak mi się o uszy obiło . Poza tym nie łódź się , czy karp czy sandacz to dla co poniektórych ten sam rodzaj białka na półmisku.Jest hodowany od 500 lat, ale bez pomocy człowieka w większości wyginie z polskich wód w ciągu kilkunastu lat.No dobra, to niech chociaż zarybiają małymi karpikami, które będą miały czas podrosnąć i nabrać trochę sprytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Dzisiejszy spacer nad Pogorią 4. I to mnie najbardziej irytuje. Grzbiet jeden z drugim napocą się, namęczą żeby natargać te tony żarcia, piwa i zanęty, ale żeby już qrwa zabrać z powrotem opakowania po tym to jest problem. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Karpiem powinno się zarybiać, ale w rozsądnych ilościach. Na razie wygląda to tak, że w kołach, które gospodarują na mniejszych wodach karp to 90% zarybiania, tydzień najazdu "wędkarzy" i 90% zarybiania jest w zamrażarce. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu TapatalkaA pojęcie ,,demokracja " coś Tobie mówi ? . Większość decyduje , a że większość woli karpia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 A pojęcie ,,demokracja " coś Tobie mówi ? . Większość decyduje , a że większość woli karpia ...Zgadzam się i dlatego demokratycznie opuściłem szeregi swojego koła i przeniosłem się do takiego, które nie zarybia wcale, ale za to opiekuje się wodą no kill. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Zgadzam się i dlatego demokratycznie opuściłem szeregi swojego koła i przeniosłem się do takiego, które nie zarybia wcale, ale za to opiekuje się wodą no kill.Pewnie należymy do tego samego koła ale nie wiem czy to najlepsze wyjście, pewnie tak. Ciągle jednak po głowie chodzi mi pewna myśl, że poddajemy się bez walki, może warto byłoby małymi kroczkami powalczyć o niektóre stawiki w których i tak nie ma ryb a które mogłyby być stawami no kill. Być może trzeba się skrzyknąć i przenieść się do jakiegoś koła i wprowadzać małe zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Niestety jest nas tylko kilka procent i dlatego uciekamy do koła zapaleńców. Za kilka lat wszystko pokaże jaki jest słuszny kierunek. Mam nadzieję, że inni to dostrzegą. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Niestety jest nas tylko kilka procent i dlatego uciekamy do koła zapaleńców. Za kilka lat wszystko pokaże jaki jest słuszny kierunek. Mam nadzieję, że inni to dostrzegą. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu TapatalkaA gdzie są takie koła na śląsku, które nie zarybiają karpiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 A gdzie są takie koła na śląsku, które nie zarybiają karpiem?Nr 29 Dzierżno Duże. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Fajnie jak by pozwolili pływać i tez bym sie przeniósł .Przy konkretnej grupie łatwo można by utrzymać czystość i "przypilnować" żeby ryby nie znikały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 A gdzie są takie koła na śląsku, które nie zarybiają karpiem?Częstochowa - koło Starówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Fajnie jak by pozwolili pływać i tez bym sie przeniósł .Przy konkretnej grupie łatwo można by utrzymać czystość i "przypilnować" żeby ryby nie znikały.Wiesz też tak na początku myślałem, ale im częściej tam łowiłem, głównie z brzegu, to muszę się zgodzić z kolegami, którzy są w tym kole od dłuższego czasu. To by spowodowało, że przez okrągły rok było by tam jak na Turawie na otwarcie sezonu, czyli 300 łódek na wodzie. Wbrew powszechnym opiniom jest tam dosyć mała populacja szczupaka, prawdopodobnie z powodu, że z powodu regulacji poziomu wody wczesną wiosną jego tarliska są suche, dlatego ja np nie złowiłem mniejszego niż 60cm, a kilka złowiłem i to na okoniowy sprzęt. Członkowie koła mogą brać udział w zawodach spinningowych z łodzi kilka razy w roku, chyba jest z 5 tur, więc to też jest jakaś opcja. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 A czy mogę jeszcze teraz zmienic swoje koło? Dodam że nie mam jeszcze opłaconych składek na ten rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 A czy mogę jeszcze teraz zmienic swoje koło? Dodam że nie mam jeszcze opłaconych składek na ten rokOczywiście. Poszukaj tylko na stronie koła, albo FB telefonu do Pani Skarbnik, bo z tego co wiem, to w obecnej sytuacji trzeba się wcześniej umawiać telefonicznie, a i z macierzystego koła powinienieś wyciągąć swoją kartotekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Czyli wizyta w macierzystym kole jest konieczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Czyli wizyta w macierzystym kole jest konieczna?Raczej tak, też przez to przechodziłem, patrzyli na mnie jakbym się z kościoła wypisał. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Raczej tak, też przez to przechodziłem, patrzyli na mnie jakbym się z kościoła wypisał. .Kurde z kościoła przy okazji też bym się wypisał 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 W ciągu ostatnich 6 lat trzykrotnie zmieniałem koło i nikt, nigdy nie wymagał ode mnie czegoś takiego jak "kartoteka"? Teoretycznie bo i po co, czy my tu uczestniczymy w jakimś tajnym albo poufnym przedsięwzięciu na granicy tajemnicy państwowej żeby śledzić dokumenty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi