loktok - cardiamu Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Witam wybiera sie ktos jutro na ryby, w okolicy katowic +/- 30 km, do kogo mozna by sie przylaczyc? Jak cos kontakt prive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świstak Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 @Zwierzu na całe szczeście bolenie dla nich i innych ich pokroju są poza zasięgiem(choc już słyszałem o 2 ukatrupionych bolkach w mojej okolicy,ale to czyste przyłowy) , u nas nawet jakby prawdziwa wydra wzięła czerwonym nosom na zywca to podejrzewam,że byłby to jej ostatni posiłek..@miro85 Ty się śmiej a ja u mnie nad zbiornikiem jak podsłuchałem grupkę dziadków łowiących w kaloszach na temat tego że cieżko jest ugotować łabędzia aby był zjadliwy to o mało nie osłupiałem. Ale po chwili aż wybuchłem śmiechem jak jeden z dziadków odpowiedział że ten drugi źle robi bo powinien jeszcze te cieme łapać Do czego to już dochodzi, wszystkie ryby zjedzone to i za ptactwo zaczynają się brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Kasy nie ma a jeść trzeba.Robić się nie chce.Takie koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świstak Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Koło jak koło, niestety w każdym zdarzają się osoby nieco odbiegające swoim zachowaniem od reszty im koło większe tym jest ich więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Dzieje się coś na Dziećkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 panie cały czas bierom wczoraj wyndki dzisioj koła z auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świstak Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Dziećki fajny zbiornik ale jak zagrzeje się woda ok lipca-sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Dzieje się coś na Dziećkach?Byłem tydzień temu - dwa kruciakiDzisiaj jade znowu, dam znać wieczorem czy coś się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Na dzieckach cisza na brzegu na prawo od rybaczowki az do bulgotu, na lewo w trzcinach polowili jakies maluchydo tego dzisiaj tak wialo ze strach bylo plywac taka fala, o lowieniu nie mowiac, czulem sie jak wikingowie lub polawiacz krabow tak hustalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Byliśmy wczoraj we trójke na łódce - jeden pięćdziesiątak, chyba nie wytarty bo strasznie gruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Znalazłem ten wątek dopiero teraz to pewnie będzie mega odświeżenie Poczytałem i zmartwiłem się, że mam rejestrację na S...., ale podbudowany jednak jestem, że mieszkam w Dąbrowie Górniczej i gwarą nie mówię Ale jakby ktoś chciał się dowiedzieć jak poprawić to i owo z rybami w swojej wodzie, albo chciałby pomóc i przy okazji coś tam się nauczyć, to zapraszam na PRIV. Zastrzegam, że cierpliwym trzeba być i parę lat poświęcić. Beton kruszeje długo PzdrPit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Znalazłem ten wątek dopiero teraz to pewnie będzie mega odświeżenie Poczytałem i zmartwiłem się, że mam rejestrację na S...., ale podbudowany jednak jestem, że mieszkam w Dąbrowie Górniczej i gwarą nie mówię Ale jakby ktoś chciał się dowiedzieć jak poprawić to i owo z rybami w swojej wodzie, albo chciałby pomóc i przy okazji coś tam się nauczyć, to zapraszam na PRIV. Zastrzegam, że cierpliwym trzeba być i parę lat poświęcić. Beton kruszeje długo PzdrPitTo fakt. Teraz zaczyna się dobry okres na tej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Miałem dzisiaj sprawę w Będzinie i tak wyszło że miałem dwie godziny dla siebie ; a że wędkę miałem przy sobie , postanowiłem zobaczyć co słychać na Pogorii4. Zajechałem nad długą kamienistą skarpę w miejscowości Goląrzki ( czy jakoś tak ) i z petem w ustach dziarsko poszedłem " na ryby " Powiem wam że tragedia. Woda czysta jak kryształ i nie za ciepła ( wiadomo jesień ) , pogoda od paru dni stabilna , ptaki pływają , zero presji wędkarskiej jak okiem sięgnąć .....Wydawać by się mogło że coś tam można złowić ; ale gdzie tam - przez godzinę nie odkryłem w wodzie żadnych znaków życia ; nie mówię że brania nie było , mówię że NIC nie było. Wszędzie gdzie się pójdzie teraz nad wodę pływają nieprzebrane ławice narybku , kotłują się płotki , okonki i inna drobnica. - na Pogorii nie ma nic ! Nic się nie rusza. Nie wiem , może trafiłem w najgorsze możliwe miejsce , nie znam tego zbiornika , ale żeby nie dostrzec żadnego śladu życia. ?! Coś z tą wodą jest chyba nie w porządku. Może się mylę . Wyprowadźcie mnie z błędu. Edytowane 30 Września 2014 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Miałem dzisiaj sprawę w Będzinie i tak wyszło że miałem dwie godziny dla siebie ; a że wędkę miałem przy sobie , postanowiłem zobaczyć co słychać na Pogorii4.Zajechałem nad długą kamienistą skarpę w miejscowości Goląrzki ( czy jakoś tak ) i z petem w ustach dziarsko poszedłem " na ryby "Powiem wam że tragedia.Woda czysta jak kryształ i nie za ciepła ( wiadomo jesień ) , pogoda od paru dni stabilna , ptaki pływają , zero presji wędkarskiej jak okiem sięgnąć .....Wydawać by się mogło że coś tam można złowić ; ale gdzie tam - przez godzinę nie odkryłem w wodzie żadnych znaków życia ; nie mówię że brania nie było , mówię że NIC nie było.Wszędzie gdzie się pójdzie teraz nad wodę pływają nieprzebrane ławice narybku , kotłują się płotki , okonki i inna drobnica. - na Pogorii nie ma nic ! Nic się nie rusza.Nie wiem , może trafiłem w najgorsze możliwe miejsce , nie znam tego zbiornika , ale żeby nie dostrzec żadnego śladu życia. ?!Coś z tą wodą jest chyba nie w porządku.Może się mylę . Wyprowadźcie mnie z błędu.Z wodą jeszcze jest nie tak, bo jeszcze nie jest uzupełniona pełna baza pokarmowa. Nie wytworzyła się jeszcze, min. ze względu na stosunkowo niskie temperatury. Trochę tak, jak z za krótko gotującym się rosołem - bez smaku.Za mało żarcia dla drobnicy, jeszcze za mało drobnicy i stąd jeszcze niewiele ryb, tzn nie są rozłożone równomiernie po całym zbiorniku, tudzież po częściach zbiornika. Ryby są. Zdarzaja się już klocki. Stada drobnicy też można znaleźć, ale takie "wyspy" są jeszcze rzadkie. Fakt, że praktycznie na całej długości kamiennego brzegu z oznakami obecności ryb jest słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Tak myślę gdzie na ryby... Spojrzałem na wyniki Mistrzostw Polski z zeszłego weekendu. Na trzech flagowych zbiornikach 130 wytrawnych spiningistów przez 3 dni trafiło aż 3 sandacze! 50, 52 i 56cm. Ruszyły się! Ja już jestem spakowany. A Wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 To były ostatnie 3 wymiarowe sandacze na śląsku...Legendarna ryba, prawie jak jesiotr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Niedługo przyjdą takie czasy że chcąc złowić jakąś rybę będziemy musieli przynieść swoją i najpierw wypuścić żeby mieć pewność że w wodzie coś pływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Wiecie jak to jest z mistrzostwami czy zawodami, większość startujących nastawia się jednak na okonie i nawet nie próbuje złowić sandacza czy szczupaka. Nie wiem jak na Przeczycach bo nie znam, ale na Dziećkowicach na zawodach nikt praktycznie nie próbuje łowić nic poza okoniem, na Paprocanach sprawa na zawodach wygląda podobnie, mimo, że kontakt ze szczupakiem i sandaczem jest wysoce prawdopodobny. Myślę, że nie można oceniać tych trzech zbiorników przez pryzmat MP. Nie oznacza to oczywiście, że te zbiorniki są jakoś mega rybne, na Paprocanach jestem prawie co weekend i rewelacji niestety nie ma. Ale nie mogę powiedzieć, że nie łowię tam szczupaków czy sandaczy... Nie nazwałbym też tych zbiorników flagowymi pod względem sandacza, zwłaszcza Dziećkowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Sharku. A co się stało z ideą P4CLUB ? Staszek też już nie bywa na forum ....(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Nie nazwałbym też tych zbiorników flagowymi pod względem sandacza, zwłaszcza Dziećkowic. Oby więcej ludzi podzielało Twoją opinię.... Ament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Francisco coś wie ale nie powie. ☺☺☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Może kiedyś będzie dane spotkać się nad wodą i wymienić zdanie....Forum jest bardzo nie wskazanym miejscem do tego typu działań.Wodzie trzeba najpierw dać, żeby kiedyś oddała, jednak nasz.......a właściwie nie nasz (nic nie robi w interesie wędkarzy spinningowych) okręg zapomniał po co został powołany / scalony w roku 1950 ubiegłego wieku.I tyle, co tu więcej mówić.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Może kiedyś będzie dane spotkać się nad wodą i wymienić zdanie....Forum jest bardzo nie wskazanym miejscem do tego typu działań.Wodzie trzeba najpierw dać, żeby kiedyś oddała, jednak nasz.......a właściwie nie nasz (nic nie robi w interesie wędkarzy spinningowych) okręg zapomniał po co został powołany / scalony w roku 1950 ubiegłego wieku.I tyle, co tu więcej mówić.... Akurat w ZO Katowice są ludzie myślący, albo inaczej, słuchający głosów znad wody. Naturalnie nic nie ma na pstryknięcie palcami, ale można zmieniać na lepsze. Warunek jest w sumie tylko jeden, trzeba chcieć i nie strzelać, a rozmawiać i współpracować.Banał, co nie Ale na ten banał mam parę przykładów. Edytowane 3 Października 2014 przez pitfish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Wiecie jak to jest z mistrzostwami czy zawodami, większość startujących nastawia się jednak na okonie i nawet nie próbuje złowić sandacza czy szczupaka. Nie wiem jak na Przeczycach bo nie znam, ale na Dziećkowicach na zawodach nikt praktycznie nie próbuje łowić nic poza okoniem, na Paprocanach sprawa na zawodach wygląda podobnie, mimo, że kontakt ze szczupakiem i sandaczem jest wysoce prawdopodobny. Myślę, że nie można oceniać tych trzech zbiorników przez pryzmat MP. Nie oznacza to oczywiście, że te zbiorniki są jakoś mega rybne, na Paprocanach jestem prawie co weekend i rewelacji niestety nie ma. Ale nie mogę powiedzieć, że nie łowię tam szczupaków czy sandaczy... Nie nazwałbym też tych zbiorników flagowymi pod względem sandacza, zwłaszcza Dziećkowic. @Sharku a dlaczego tak jest ?Bo w tutejszych wodach prawdopodobieństwo złapania okonia jest jednak znacznie większe niż normalnego wymiarowego szczupaka czy sandacza.Więc zamiast zdawać się na przypadek, łowi się okonie a reszta jest szczęśliwym przyłowem.Okoń jeszcze nie został w większości zjedzony (w przeciwieństwie do wymiarowego sandała czy pajka), i jeśli okoń nie jest na braniu to trzeba umieć wydłubać go z wody, a tu byle gumofilc z kijem sraxona i blachą nomier 4 nie złapie go.W normalnych rybnych wodach, przypuszczam że większość miałaby w ... (nosie) dłubanie okoni i skupiała się na złapaniu okazowego szczupaka, suma czy sandacza - a tak, to jest jak jest - realia . Edytowane 3 Października 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Może kiedyś będzie dane spotkać się nad wodą i wymienić zdanie....Forum jest bardzo nie wskazanym miejscem do tego typu działań.Wodzie trzeba najpierw dać, żeby kiedyś oddała, jednak nasz.......a właściwie nie nasz (nic nie robi w interesie wędkarzy spinningowych) okręg zapomniał po co został powołany / scalony w roku 1950 ubiegłego wieku.I tyle, co tu więcej mówić.... O Dzieckowicach coś wiem albo przynajmniej tak mi się wydaje.Woda ciężka trzeba pływać żeby z niej coś konkretnego wyjąć.Z resztą tak jest wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi