Kokot Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Obok parkingu, widać go na Google maps jak bardziej powiększysz. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu TapatalkaDziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 No i dalej nie kumasz o co biega ..w moim poście . Nie pochwalam zarybiania karpiem , ale rozumiem że DEMOKRATYCZNIE nie mam szans .Bo to dla nich najłatwiesze. Wpuszczą kilka ton karpia do wanny z wodą, karpiarze zaraz wyłowią i wszyscy są zadowoleni. Zauważcie że praktycznie w ogóle nie jest wpuszczany narybek karpia tylko takie które się mieszczą na patelnię. Nie jestem fanem łowienia karpi, tym bardziej na komercjach, a teraz to prawdziwy karpio-terror mamy. Kiedyś można było kupić fotel wędkarski, a teraz to już się nazywa fotel karpiowy odpowiednio droższy. Były namioty wędkarskie, teraz są namioty karpiowe, nawet stojaki na wędki są... karpiowe;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Mimo, że łowię wyłącznie na spinning gorąco popieram wędkarstwo karpiowe, mam na myśli oczywiście sportowe łowienie okazów, które potem wypuszczają. Zbierają się w kluby, organizują fajne zawody, dbają o wody. Niech maja te swoje karpiowe gadżety my przecież mamy swoje, jedyne gdzie się trochę ścieramy to na łowisku, po prostu wchodzimy sobie w paradę czy to łowiąc z brzegu, czy z łodzi. Trzeba do tego podchodzić zdroworozsaadkowo i się na wzajem szanować. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Pytanie do osób z Tychów, czy rybaczówka jest czynna i wypożycza łodzie? Na stronie koła brak komunikatów na ten temat. Dzwoniłem na oba numery i brak odzewu. Ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Dziećkowice, cały zachodni brzeg i łąka zajęte przez grunciarzy, markery setki metrów od brzegu, także w dzień, co jest zabronione. PZW powinno się zastanowić dla kogo jest to łowisko. Obecnie wypożyczanie łodzi ma mały sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Polecam spiningować, najlepiej kogutem z kotwiczką, szybko się nauczą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Jeśli chcesz usłyszeć niemiłe słowa o Twojej matce, groźby ataku pontonem itd., to spróbuj takiej akcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Dziećkowice, cały zachodni brzeg i łąka zajęte przez grunciarzy, markery setki metrów od brzegu, także w dzień, co jest zabronione. PZW powinno się zastanowić dla kogo jest to łowisko. Obecnie wypożyczanie łodzi ma mały sens.Łatwo się pożalić na forum, ah jak to jest źle. A dlaczego kolega jeśli widział taką sytuację nie zadzwonił na policję? Twierdzenie z góry, że nic nie zrobią nic nam nie da. Jeśli ktoś widzi łamanie prawa, powinien to zgłosić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Skąd wiesz co zrobiłem? Nie żalę tylko informuję, nie musisz dziękować. Na policję? Raczej nie, ale powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Jeśli chcesz usłyszeć niemiłe słowa o Twojej matce, groźby ataku pontonem itd., to spróbuj takiej akcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Jeśli chcesz usłyszeć niemiłe słowa o Twojej matce, groźby ataku pontonem itd., to spróbuj takiej akcji .Ale w czy problem. Nie mogą mnie tknąć. A ja spiningiem mogę się bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Odwiedziliśmy znane, dawno nie odwiedzane miejscówki na naszej dużej rzece, było trochę kłopotu z przejazdem przez nowe wały polderu ale końcu się udało. Stan wody niski, brak widocznej aktywności ryb ale udało nam się co nieco połowić i dzień zaliczyliśmy do udanych. Niestety tuż za zakrętem zobaczyliśmy najnowsze "dzieło" naszych meliorantów i uwierzcie na słowo aktywność ryb skończyła się razem z dzikim brzegiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 A to na pewno Śląsk jest? tak czy siak gratuluję udanego wypadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 A to na pewno Śląsk jest? tak czy siak gratuluję udanego wypadu. Na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 @Woytec zostało coś po sluzie przy rafako? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasch44 Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Ile jeszcze wody musi upłynąć...?Może gdyby Unia zamiast dawać idiotom na to kasę zaczęła by dawać kary???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JędrzejFishHunter1 Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Cześć, spinninguje tu ktoś może na Pogoriach? Majówkę i ostatni weekend spędziłem na wodzie, jednak wyniki mocno przeciętne. Na p3 udało się połowić trochę około wymiarowych, na p4 na zero na miejscówkach z zeszłego sezonu. Mieliście wyniki na tych zbiornikach w tym roku? Pogorie 4 staram sie rozpracować od dłuższego czasu, więc chętnie wymienię się spostrzeżeniami jak nie tutaj to na priv, pozdrawiam JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Obawiam się że P4 to tak jak Dziećkowice , duża woda i do sensownego łowienia tylko z łódki . Okolice wysp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JędrzejFishHunter1 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Obawiam się że P4 to tak jak Dziećkowice , duża woda i do sensownego łowienia tylko z łódki . Okolice wysp ? Nie orientuje się jak wygląda dno na Dziećkowicach, ale tutaj na P4 z mielizny (gdzie trzeba uważać na silnik, żeby nie zaryć) są spadki na kilkanaście metrów - zbiornik powyrobiskowy. Pływają już tutaj okazowe sztuki, ale ryba jest bardzo rozproszona i ciężka do zlokalizowania. Czasami mam wrażenie, że wszystko tu dzieje się trochę na przekór książkowym definicjom, jeśli chodzi o migracje ryb, tarło, pory brań etc.. dlatego szukam kogoś kto również tu wędkuje, żeby wspólnymi siłami, na bazie doświadczeń znad wody zdiagnozować to łowisko : > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Łatwo się pożalić na forum, ah jak to jest źle. A dlaczego kolega jeśli widział taką sytuację nie zadzwonił na policję? Twierdzenie z góry, że nic nie zrobią nic nam nie da. Jeśli ktoś widzi łamanie prawa, powinien to zgłosić!Z pewnością policja porzuca sprawdzanie objętych kwarantanną i wszystko inne i zasuwa nad jezioro sprawdzić, czy markery są wystawione na odpowiednią odległość. Przyjeżdżając ma odpowiednią łódź i też policjantów mających RAPR w jednym palcu. Ludzie ogarnijcie się. Jeżeli sami wędkarze nie będą przestrzegali przepisów to i kompania ZOMO nie pomoże. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Ale w czy problem. Nie mogą mnie tknąć. A ja spiningiem mogę się bawićW szpitalach i na pogotowiu bywają tacy których ,,nie można tknąć '' , także powodzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Wie ktoś może jak wygląda w tej chwili Odra w Kędzierzynie Koźlu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Nie wiem jak na ten moment w poprzedni weekend wygladalo to bardzo dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Ostatnio byłem powyżej Kędzierzyna to woda była jeszcze bardzo brudna i mętna. Nie było zbyt wielu oznak żerowania ryb. Od kilku dni woda spada więc może wszystko się w końcu unormuje. Korzystając z okazji - może któryś z kolegów jest zainteresowany wspólnym wypadem nad wodę w przyszłości? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Dzisiaj krótki zwiad nad Odrą powyżej KK. Woda na moich rewirach jeszcze za wysoka na brzany, ale kleniki coś tam skubały. Pojawiały się pojedyncze ataki bolenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi