Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj krótki zwiad nad Odrą powyżej KK. Woda na moich rewirach jeszcze za wysoka na brzany, ale kleniki coś tam skubały. Pojawiały się pojedyncze ataki bolenia.

Piotrek, nie połowimy w tym roku za dużo na ulubionych rewirach, poziom wody jest wyjątkowo niestabilny i jeżeli prognozy się sprawdzą to od wtorku znowu metr do góry  :(

Ja byłem wczoraj w okolicach Raciborza. Rybki nie były zbyt aktywne. Wszystkie poprzyklejane do opaskowych kamieni. Miałem wizualny kontakt z dwoma kleniami 40+ - pływały jakby nigdy nic tuż pod moim woblerem. Patrząc na pogodę za oknem boję się, że rzeka będzie znów wyłączona na jakiś czas.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...

Wie ktoś może jak wygląda w tej chwili sytuacja z drapieżnikiem na Przeczycach ? Zbliżają mi się zawody a ostatnio nie miałem czasu tam łowić .

Według mnie i moich kolegów to jest dobrze. Dużo okonia i szczupaka.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Jak co roku jeden ze zbiorników zasilamy ze sporą grupą wędkarzy w narybek mętnookiego aby nie czytać o tak marnych wynikach. Kasy z roku na rok coraz więcej która w 100% przeznaczana jest na rybę. Jeśli jest ktoś zainteresowany odsyłam na priv.

Jak co roku jeden ze zbiorników zasilamy ze sporą grupą wędkarzy w narybek mętnookiego aby nie czytać o tak marnych wynikach. Kasy z roku na rok coraz więcej która w 100% przeznaczana jest na rybę. Jeśli jest ktoś zainteresowany odsyłam na priv.

nic nie rozumiem ???

A tak na forum można się dowiedzieć o jaką wodę chodzi?

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

Nestety nie ponieważ nie zależy nam na szumie. 7 lat temu było 12 osób i tylko 3400 zł. Dzisiaj już jest 116 osób i ta liczba ciągle rośnie.

Na forum z pewnych względów o tym za dużo nie powinno się pisać.

Ale dodam krótko, że nawet z Wielkopolski się chłopaki dorzucają i innych województw.

Edytowane przez francisco scaramanga
  • Like 2

Nestety nie ponieważ nie zależy nam na szumie. 7 lat temu było 12 osób i tylko 3400 zł. Dzisiaj już jest 116 osób i ta liczba ciągle rośnie.

Na forum z pewnych względów o tym za dużo nie powinno się pisać.

Ale dodam krótko, że nawet z Wielkopolski się chłopaki dorzucają i innych województw.

Jakbyś napisał co to za zbiornik pewnie znalazło by się więcej chętnych osób do dołożenia - sam jestem ze Śląska i chętnie bym się dołożył.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

31 stycznia wypada w niedzielę, skraca to okres ochronny pstrąga, czy brać urlop na poniedziałek?

Częstochowa dała komunikat, Katowice walczą z wirusem olewając ludzi.

http://www.pzw.org.pl/19/wiadomosci/214947/61/komunikat__dotyczy_wedkowania_w_dniu_31012021_niedziela

Edytowane przez R0BERT