PILOT Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 TR12 210/7-25g Chciałbym się dowiedzieć coś więcej o tym kiju - mianowicie jaka jest jego akcja, praca kija, jaki jest blank czy sztywny czy mięsisty... i jak radzi sobie z woblerami (czy nie wygina się zbyt mocno podczas prowadzenia) i mniejszymi jerkami typu slider 7cm... Czy cw jest zani?źony, zawy?źony czy w sam raz wg was. Przynęty jakie będą u?źywane to - slidry 7cm i podobne jerki, woblery od 5/11cm do 5/21g. Chcę na nią podpinać r?łwnie?ź woblery pike mistral 12/14cm,15-21g. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 TR8 - 210/15-45g Chciałbym się dowiedzieć coś więcej o tym kiju - mianowicie jaka jest jego akcja, praca kija, jaki jest blank czy sztywny czy mięsisty... i jak radzi sobie z woblerami (czy nie wygina się zbyt mocno podczas prowadzenia) i mniejszymi jerkami typu slider 7cm... Czy cw jest zani?źony, zawy?źony czy w sam raz wg was. Przynęty jakie będą u?źywane to - slidry 7cm i podobne jerki, woblery od 5/11cm do 5/21g. Chcę na nią podpinać r?łwnie?ź woblery pike mistral 12/14cm,15-21g. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Proponuje zwr?łcić uwagę na serię Team Cormoran Nano-Cor Spin w długosci 198cm, bardzo szybkie, lekkie i czułe takie wra?źenie odniosłem biorąc na sucho w sklepie do reki. Końcem tygodnia będę m?łgł powiedzieć coś więcej na temat wersji 14-50g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Dzięki - ale Nano-Cor nie przypadł mi do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 napewno trza macać bo TR4 to mięsista klucha a piszą inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 No niby te TR8 i TR12 są szybkie, mocne i sztywniejsze - najlepiej pomacać i porzucać nad wodą obiema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Nikt nie podejmie się doradztwa? Nie jeden pewnie ma doświadczenie z kr?łtkimi spinami i u?źywa takich przynęt - kt?łry byście polecili? Kije są ponoć szybkie i sztywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 napewno trza macać bo TR4 to mięsista klucha a piszą inaczej. nie wiem na jaką tr4'ke trafiłeś, ja mam 6-28 i kluchą bym go nigdy nie nazwał, pracuje w szczycie a akcja pod mocnym obcią?źeniem przechodzi w p?łł parabolę,,jedyną jego ,,wadą jeśli ktoś kupił przed zebraniem informacji mo?źe być to ?źe ma przeszacowany cw, zwłaszcza te 28 jest grubo przesadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 A jak byś go oszacował mniej więcej? Dałoby radę z gumą 3g gł?łwka?Pozdrawiam i dzięki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Czyli w tr4 zawy?źony jest max cię?źar wyrzuty? Ciekawe jak w TR12. Pod moje zastosowanie, kt?łry z wy?źej prezentowanych modeli polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 miałem okazję pomachać tym mocniejszym bodaj?źe do 45g.mo?źe trochę przesadziłem ale napewno nie ma akcji szczytowej.cw max 30 mo?źe 35g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 I jakie wra?źenia jeszcze miałeś machając tym kijem (na jakie odległości posyłałeś przynęty, jak się najlepiej kij ładuje...)? Ciekawe czy TR12 to jest to samo tylko inny design no i jest 7/25g - przypuszczam, ?źe na woblerach 10/12cm będzie się giął jak na szczupłym i nie będzie to przyjemne - jak myślicie? Kija tylko i wyłącznie chcę u?źywać na szczupaki - tak jak pisałem mniejsze jerki i woblery max ok 30g i mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 TR12 mają mniej przelotek a TR8 więcej - czy to ma związek z akcją kija??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 nie będę zbyt wiele pisał bo to było 2 latka wstecz.łoiłem dość sztywnym kijem przez kilka godzin i na chwilę wziołem od kumpla tr4 to wydał mi się jak galareta.pamiętam jeszcze jak zało?źtł slidera 10tkę tonącego i powiedział ?źe spoko wytrzyma.fakt kij nie strzelił ale widziałem ?źe przy tej masie wabika zero komfortu łowienia.nawet szarpnąć slida agresywniej się nie dało bo szczyt?łwa się poddawała.z cormoran?łw posiadam kijek 2.10 black star cm lure 6-36g.jest bardzo lekki cienki blank i dość szybki ale bardziej na okonie.komfortowo się macha na max gł?łwką 10g+guma 9cm.czyli cw według mnie 4-15g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 TR4 piszesz ale jak się mają do tego TR8 i TR12 te 2.10 z dzieloną rękojeścią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Adamus - czekam na opinie Team Cormoran Nano-Cor Spin do 50g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Czyli teraz wchodzi w grę jeszcze ten model : Team Cormoran Nano-Cor Spin 198/15-50g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 takze zinteresował mnie ten kijek tyle ?źe w wersji cast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Zaczynam od TR8, następnie TR12 i być mo?źe Nano-Cor - oczywiście opisze kijek i jego zastosowanie. Mo?źe nabędę r?łwnie?ź Cormoran ULF Ultra Light 225/3-15g Czyli ten: . Wygląd jak najbardziej nowoczesny zobaczymy jak będzie podczas u?źytkowania. Je?źeli ktoś u?źytkuje owe kije to proszę o opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Posiadam Nano do 25g. I nie ULF'a lecz ULX'a (1-9g) w starej szacie. Nano to bardzo szybka szpada. Idealna pod sandacza na gumie 7-8cm. Brania przenosi bardzo szybko, mimo swej szybkości ładnie pracuje pod rybą. Designem urzeka bynajmniej mnie. Ulx z kolei to bajka do połowu okoni. Czarna szpada i jak na kij seryjny to jest dla mnie idealnym wędziskiem. ULF, ULX, ULS oraz ITO wykonane są na tak samo oznaczonych blankach. Nie wiem jak to się ma do kija ULF i ULS, ale ITO ma wyraźnie zawy?źony cię?źar wyrzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Fakt design niepowtarzalny, kije na prawdę bardzo ładne - chętnie wypr?łbowałoby się te wszystkie modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Adamus - macałeś Nano-Cor do 50g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 zam?łwiłem nano-cor do 50g ale w wersji cast.jeśli są zainteresowani to napiszę pare zdań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Pewnie pisz - nawet fotki by się przydały jak się prezentuje. Ja te?ź chyba zaczynam jednak od Nano-Cor do 50g ale spin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 w mojej okolicy[szczecin]w jednym ze sklep?łw stoi spin 50g ale nie mam mo?źliwości podjechania co by pomacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi