Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyt do verta

UncleZin

Pytanie

Witam, z racji tego, że nie mogę doszukać się na forum odnośnie tematu, zakładam nowy, jeśli już jest a nie mogę się dokopać bądź błędnie wpisuje w lupkę proszę o przeniesienie.

Czy ktoś ma fajne alternatywy do verta ? 

Gdzie kupił uchwyt, zrobił sam ? Poproszę o linki bądź priv

T/

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dobrze radzi sobie zwykły uchwyt od silnika elektrycznego plus trzeba dołożyć rurkę alu... można regulować sobie głębokość zanurzenia, obracać w około w zależności od potrzeby oraz szybko unosić w razie potrzeby.

post-49627-0-29607300-1593109073_thumb.jpg

• Like 2

• 0

Dobrze radzi sobie zwykły uchwyt od silnika elektrycznego plus trzeba dołożyć rurkę alu... można regulować sobie głębokość zanurzenia, obracać w około w zależności od potrzeby oraz szybko unosić w razie potrzeby.

Osapianowy to fi  28,4mm- idealnie pasuje się z rurką nierdzewną fi 28/ 

• Like 2

• 0

Bardzo skuteczny i tani pomysł w porównaniu do uchwytów Mounta.

Często widuję ludzi właśnie z takim uchwytem do verta.

Mam silnik elektryczny pod nosem i nie wpadłem na to, że jest to mocowanie od silnika do pawęży, śmieszne czasami jest to życie.

Piękna porada, jak masz spasowany dół z przetwornikiem ? 

Osapianowy to fi  28,4mm- idealnie pasuje się z rurką nierdzewną fi 28/ 

Kolega tutaj dołączył rurkę która ponoć idealnie pasuje z tym uchwytem. 

Znalazłem jeden uchwyt https://www.sonarsklep.pl/mocowanie-silnika-do-pawezy-p-611.html średnica ma 28.7 mm

• 0

Mam ten uchwyt od osapiana, mam rurkę 28mm wszystko się zgrywa idealnie, koledzy, którzy z tego patentu korzystają- też są zadowoleni. Rurka nierdzewna w połysku, lżej będzie się obracać przy manipulacjach. 

W ogóle to mega idea jest , kilka przetworników można na tym powiesić, rura daje sztywność a sam uchwyt łatwość zmiany położenia. 

Wizyta u spawacza- przyspawanie kawałka blachy, którą powiercisz jak trzeba, ewentualnie przynitujesz do rury i temat zamknięty- to odnośnie połaczenia z przetwornikiem. Ja obecnie używam tego systemu jako podstawy montażowej silnika dziobowego sterowanego pedałem, gdzie wiszą na nim dwa przetworniki obecnie. Sterowanie nogą to jest to. 

• 0
Bardzo skuteczny i tani pomysł w porównaniu do uchwytów Mounta.

Często widuję ludzi właśnie z takim uchwytem do verta.

Mam silnik elektryczny pod nosem i nie wpadłem na to, że jest to mocowanie od silnika do pawęży, śmieszne czasami jest to życie.

Piękna porada, jak masz spasowany dół z przetwornikiem ? 

Na dole kawałek płaskiej blaszki połączonej z rurką za pomocą nitów..do tego dokręcony uchwyt od przetwornika....

• 0

Witam, z racji tego, że nie mogę doszukać się na forum odnośnie tematu, zakładam nowy, jeśli już jest a nie mogę się dokopać bądź błędnie wpisuje w lupkę proszę o przeniesienie.

Czy ktoś ma fajne alternatywy do verta ? 

Gdzie kupił uchwyt, zrobił sam ? Poproszę o linki bądź priv

T/

Rozwiązanie, które stosuję w moim przypadku do Active Target ale ogarnia też klasycznego verta i zwykły przetwornik. Obrotowy w zakresie pion/poziom i wokół własnej osi. 

87d73c54d36406aamed.jpg

415ce67d6d2b5e2fmed.jpg

4a607b51ea7f34b8med.jpg

• Like 3