marcin1121 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Panowie łowi ktoś na jeziorze wymój? Są tam jeszcze jakieś ryby?Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Cześć. Sandacz jest obecny. Z białorybu nie wiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1121 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Łowiłeś z brzegu czy z łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Łowiłeś z brzegu czy z łódki?Znajomy tam czasem łowi. Brodzi w spodniobutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Fajerwerków się nie spodziewaj????, wszędzie działki i zasieki, z brzegu mały kawałek ok 40 metrów, więc pozostaje tylko jakiś środek pływającyale i tak nie wiem czy warto, bo najwięcej ryby stoi przy ala plaży miejskiej Ps. wiadomości z dziś, ale jak będzie jutro to nie wiem ????????????wiem jedno na pewno nie będzie lepiej, więc proponuję udać się do najbliższego sklepu i zakupić duży zapas browarów Edytowane 28 Czerwca 2020 przez @Brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Bardzo fajne jezioro, poza sandaczem można trafić życiówkę w pstrągu, zarówno potoku jak i tęczaku. Jak każde jezioro, wymaga pływadła. Edytowane 28 Czerwca 2020 przez guciolucky 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1121 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Dzięki panowie za info. Ponton jest z elektrykiem także nie ma problemu, powiedzcie mi czy są tam klasyczne twarde górki sandaczowe czy łowicie na spadach. A jak tam z okoniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Marcin to Warmia, kontakt z rybą jest sporadycznyRybacy, wędkarze i kłusownicy zrobili dawno tam już porządek ????Gucio trochę odjechał z optymistycznym opisem ???? Edytowane 28 Czerwca 2020 przez @Brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Miejscowi akurat mocno pilnują tego jeziora. Podobnie jak z Bukwałdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Jedni miejscowi pilnują, a drudzy miejscowi rabują ????Sieci znajduje wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Bardzo ciekawa dyskusja. Czy są ryby? Są, leszcze, krąpie, liny. Działkowicze spędzający tydzień na wodzie mają nawet szanse na branie sandacza, szczególnie w maju, tak tam łowią. Czy jest realna szansa na drapieżnika aktualnie w lipcu z doskoku? Niewielka. Jezioro już mocno nagrzane, przepływająca Pasłęka tworzy natlenioną leniwą strugę gdzie można się spodziewać ryby w toni, chwilę poniżej beztlen, powyżej ukrop. Godzina 21:00-23:00 twardy placek na przeciw plaży z zaczepem i okolice, jak nic - koryto Pasłęki na prawym głęboczku od plaży 5-7 metr (jest tlen), jeśli nic, można się śmiało zawijać. Powodzenia! Edytowane 28 Czerwca 2020 przez Sławek.Sobolewski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1121 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Heheh dzięki Sławku za cenne info, znam mazurskie realia ???? będę na 3 dni przejazdem więc na pewno sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Pod względem drapieżników w tym "mitycznych" sandaczów pustynia. Trochę białorybu. Ogólnie fatalne wrażenia i bardzo prawdopodobna kosa z lokalsami. Dzierżawca bajkopisarz jak każdy w tej okolicy ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Ogólnie mało ryby w wodzie , pozostałości po wędkarzach łowiących na trupka ????spędziłem tam 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Doprawdy nie wierzę w to o czym tu czytam, mało ryb na Warmii?. Panowie, ryb na Warmii jest bardzo dużo a drapieżników nawet zbyt dużo. Mała ilość kormoranów na Warmii, szczególnie na wodach użytkowanych przez PZW wskazuje, że wody bogate są w duże drapieżniki, które regulują pogłowie drobnych ryb tak skutecznie, że kormorany nie mają czym się żywić i uciekają na Mazury oraz w inne części kraju... Cytuję w tym miejscu prezesa zarządu głównego PZW, który oświecił mnie ową informacją osobiście podczas rozmowy rekrutacyjnej na, stanowisko dyrektora biura w Olsztynie notabene, wybrany nie zostałem ale za to nauczony. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 To Ci dopiero nowina. Nie wiem jak to odebrać. Czy to żart czy na serio. Jeżeli na Warmii jest tyle dużych drapieżników , a nawet za dużo to ja chyba mieszkam w innej czasoprzestrzeni . Prezes PZW niech lepiej powie gdzie jest tyle dużego drapieżnika i jade tam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Doprawdy nie wierzę w to o czym tu czytam, mało ryb na Warmii?. Panowie, ryb na Warmii jest bardzo dużo a drapieżników nawet zbyt dużo. Mała ilość kormoranów na Warmii, szczególnie na wodach użytkowanych przez PZW wskazuje, że wody bogate są w duże drapieżniki, które regulują pogłowie drobnych ryb tak skutecznie, że kormorany nie mają czym się żywić i uciekają na Mazury oraz w inne części kraju... Cytuję w tym miejscu prezesa zarządu głównego PZW, który oświecił mnie ową informacją osobiście podczas rozmowy rekrutacyjnej na, stanowisko dyrektora biura w Olsztynie notabene, wybrany nie zostałem ale za to nauczony.Dobre podsumowanie ???? Edytowane 30 Czerwca 2020 przez @Brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Powiedz prezesowi, że się myliłKormoran z Wymoju ???? Edytowane 30 Czerwca 2020 przez @Brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Jeden kormoran problemu nie robi Mój brat cioteczny (mięsiarz) wędkował na tym jeziorze 2 lub 3 lata temu, chyba 14 dni, w wakacje i nie za bardzo połowił, a jest wyjątkowo skuteczny w wyrybianiu wód, kazdą techniką wędkarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braseine Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 zacznijmy od tego ze na tym jeziorze nie mozna legalnie sie zwodowac jedyne miejsce to zakaz wjazdu gdzie lokalsi groza palcem od razu po przekroczeniu znaku zakazu a dzierżawca jeziora mowi zeby smialo wjechac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adatom Opublikowano 2 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 (edytowane) Sytuacja na 2023 - ryb bez liku, ale tej małej sieczki. Sandacz i szczupak opozycji. Brzegowcy na trupka mieli kilka sztuk od początku czerwca a jest juz 2 lipca. Sandacz raczej bywa niz jest. Rozmawiałem nad wodą z człowiekiem, który przeprowadził się z Piły do Olsztyna. Powiedział mi, że tu to jest dramat i nie ma nawet jak porównać łowisk z okolic Piły do naszych. Edytowane 2 Lipca 2023 przez adatom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 3 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2023 Pustynia jak wszędzie w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Jak można mieszkać w Olsztynie i w okolicach i mówić, że tu jest słabo z rybami Proponuję zmienić hobby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 (edytowane) chyba trochę o innym łowieniu rozmawiamy Edytowane 4 Lipca 2023 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Jak można mieszkać w Olsztynie i w okolicach i mówić, że tu jest słabo z rybami Proponuję zmienić hobby.To pochwal się swoimi osiągnięciami z tych rybnych wód [emoji6]. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi