Skocz do zawartości

Urlop nad jeziorem ale też nad morzem

sero1975

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Jak to u części z was bywa nasze kochane żony planują nam urlop . No i oczywiście jest mały konflikt interesów ,który trzeba pogodzić ;)

Oczywiście wiadomo kto chce nad jezioro a kto chce nad morze :D Dlatego proszę  was o pomoc w wytypowaniu miejscówki .

Warunki takie :

Jezioro rybne :) w szczupaka/sandacza/okonia przynajmniej dwa z tych gatunków .

Domek nad samą wodą najchętniej z własnym pomostem i  ze slipem na obiekcie bo sprzęt pływający zabieram .

Możliwość zabrania psa .

Do morza nie dalej jak 30 min. autem .

Na razie żona znalazła następujące miejscówki :

Dąbkowice

Wisełka

Smołdzino

Pogorzelica

Niestety w ogóle nie znam terenów nadmorskich dlatego proszę Was o pomoc ;)

No to okolice Sandviken, Szwecja

No nie ...

Zrobiliście mi smaka tym Żarnowcem . Szybka decyzja jedziemy tam ;). Możecie dać jakieś konkretne  namiary na domki gdzie nie musiałbym codziennie brać gumiaka na przyczepę a miał go na wodzie na widoku ?

• Like 1

W jakim okresie chcesz jechać. Jestem obecnie w Nadolu j.Żarnowieckie i właściciel ma na razie domki wolne...

Kryteria wyminione przez Ciebie spełnione w 100 procentach.

Dał byś namiar ;).

Mam dwie opcje wyjazdu .

Albo od 7 lipca co preferuje żona albo od 2 sierpnia co preferuję ja .

Jak uważacie jaki termin jest lepszy na żarnowieckie szczupaki ?

Będę atakował :D :D.

Właśnie przeczytałem wątek o Żarnowcu ,który do tej pory omijałem gdyż wydawał mi się mrzonką i tak naprawdę pozostała kwestia wyboru/dostępności miejsca do noclegu . Jak rozumiem do willi Orfa nie przyjmą mnie z kundlem i o czym zapomniałem wcześniej napisać dwoma śierściuchami  :D  zatem gdzie mnie mogą przygarnąć ? Czy szukać czegoś w okolicach Orfy czy też po drugiej stronie w okolicach Lubkowa ?

Będę atakował :D :D.

Właśnie przeczytałem wątek o Żarnowcu ,który do tej pory omijałem gdyż wydawał mi się mrzonką i tak naprawdę pozostała kwestia wyboru/dostępności miejsca do noclegu . Jak rozumiem do willi Orfa nie przyjmą mnie z kundlem i o czym zapomniałem wcześniej napisać dwoma śierściuchami :D zatem gdzie mnie mogą przygarnąć ? Czy szukać czegoś w okolicach Orfy czy też po drugiej stronie w okolicach Lubkowa ?

Szukaj w okolicy lubkowa, wg na tym brzegu jest fajniej dla rodziny, dzieciaków, fajne pomosty i płytko przy brzegu.

• Like 1

Szybko poszło . Pół dnia na JB i olx i jest już domek w normalnej cenie bo rekordziści chcą po 4 stówy + 50 od zwierzaka :wacko:. a ja chcę zostać na 10 dni .

Wprawdzie nie w Lubkowa a w Nadolu ale za to ze slipem i pomostem . Czego mia zatem więcej trzeba ? :P

Masz w zakładce batymetria na jb

Klikasz logo navionics na dole, lądujesz na stronie navionicsa. Wybierasz u góry chart viewer. Przyblizasz na interesujący akwen i oglądasz. Opcjonalnie w lewym dolnym rogu masz ikonę jakby wifi, w niej przełaczasz się między sonar chart a navionics

Edytowane przez wuran
  • Like 2