Skocz do zawartości
  • 0

Pokrowiec do silnika spalinowego

compi

Pytanie

Kupiłem nowy silnik Mercurego ponad dwa miesiące temu. Oryginalny pokrowiec do niego jest nie do zdobycia, podobno szyją je na Ukrainie i tam jest problem. Widzę dostępne pokrowce do Tohatsu o tej samej mocy. Niby stajnia ta sama, ale czy kształt silnika jest podobny już nie wiem.

post-64473-0-61079800-1593402522_thumb.jpg

Edytowane przez compi

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na wodomania.pl masz pokrowiec ze zdjęcia na silnik 4-6km. Sam taki posiadam i polecam.

http://wodomania.pl/pokrowiec-na-silnik-zaburtowy-mercury-f4-f6-p-563.html

Hehe... Zamówiłem tydzień temu. Po kilku dniach braku odzewu na mail z prośbą o info, wykonałem telefon. Pan szczerze przyznał, że opis to ściema, nie mają na magazynie, więc nie wyslą w 24h, zgodnie z następnym opisem. Obiecywał dostawę za tydzień, ale już wiem, że znowu ściemniał, ponieważ słyszę to samo w kilku innych miejscach.

• 0

Jestem przekonany,że Denis temat ogarnie.Jeśli nie ma,bezproblemowo uszyje... ;)

Z tego co wiem produkcja leci we Wrocku.

I już po rozmowie. Wszystko szyte na Ukrainie i to on dostarcza towar, choćby Mercuremu. Idzie pierwsza od dłuższego czasu dostawa, ale dla innych marek.

• 0

Jak chcesz mogę sprzedać taki nowy, kupiłem ale okazał się za mały do mojego...

https://boatshop.pl/product/4692/pokrowiec-na-silnik-pelny-25-10-hp.html

Dzięki za ofertę. Potrzebuję coś sztywnego, jak cordura. W oryginale są 3 wartswarstwy(W środku pianka).

• 0

Na razie takich nie ma. Ciągle nie wiem, czy do Tohatsu podszedłby kształtem. Te są dostępne.

Mercury i Tohatsu 15/20/9, KM na wtrysku to obecnie te same silniki, różnią się tylko rumplem. Dzwoniłem do Denisa i wziąłem ten do Tohatsu bo tych czerwonych do Mercury nie ma a różnią się tylko kolorem.

• Like 1

• 0

Mercury i Tohatsu 15/20/9, KM na wtrysku to obecnie te same silniki, różnią się tylko rumplem. Dzwoniłem do Denisa i wziąłem ten do Tohatsu bo tych czerwonych do Mercury nie ma a różnią się tylko kolorem.

Chyba znowu czas na rozmowę telefoniczną.
  • Like 1

• 0

Szukałem ale na forum takiego tematu nie znalazłem, jest tylko dotyczący silnika 6 KM - może by tak połączyć te tematy?

Własnie zakupiłem na Tohatsu 20 KM na wtrysku (praktycznie to samo co Mercury na wtrysku) pokrowiec .

https://pokrowiecnasilnik.com.pl

Tak się prezentuje w ubranku.

post-48513-0-07179400-1593720927_thumb.jpg

post-48513-0-72243200-1593720959_thumb.jpg

post-48513-0-71174700-1593720995_thumb.jpg

post-48513-0-98455500-1593721032_thumb.jpg

post-48513-0-20380200-1593721073_thumb.jpg

Edytowane przez godski
  • Like 4