Tousen666 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Witam mam pytanie dotyczące echosondy Lowrance Reveal 7 lub 9 cali. Obie sondy posiadają slot kart pamięci, czy będzie działała na nich maximapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zander79 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Jak ten model echo ma się do Ti bądź Ti2? Cena wygląda bardzo atrakcyjnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Jak ten model echo ma się do Ti bądź Ti2? Cena wygląda bardzo atrakcyjnie...-brak ekranu dotykowego- brak podłączenia do nmea2000- wolniejszy system operacyjny- gps 1hz- słabszy nieco przetwornik -konieczność kupienia kabla przejściówki dla wpięcia innego przetwornika Konkurent Strikera z całkiem niezłym sonarem bocznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 To jest właśnie wszystkomająca ekonomiczna alternatywa dla wyższych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Maximapa to format At5, nie bedzie dzialac- brak cieniowania i kolorów! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Vader Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Napiszcie coś więcej o tym urządzeniu. Jak w praktyce się sprawdza. Czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herbata666 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Tez myślę na 9”, ktoś ma używa, zależy mi na opinii doświadczonych użytkowników czy warto w to iść czy dozbierać do czegoś lepszego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 To jest normalne echo, na poziomie Strikera- bez dodatkowych bajerów, które można podłączać. Poprawny sonar boczny. Mapkę na wodzie też ci porysuje. Klasyczne echo pierwszego kontaktu z kilkoma przydatnymi bajerami. Widziałem w akcji kilka sztuk, wspierałem chłopaków w "ustawianiu". Generalnie nie ma się do czego przyczepić. Menu intuicyjne jak to u Navico, mało grzebania overall, w zasadzie jeden ekran wyczerpuje temat- na dole SI, u góry mapka i DI z nakładką FishReveal. Więcej nie potrzeba. Moim zdaniem w zupełności wystarczające echo- mapę porysuje, dane pozbiera, bez wodotrysków i proste w obsłudze. Niemniej warto przeczytać instrukcje, albo popatrzeć na yt jakie są ogólne pryncypia obsługi sprzętów Lowrance, bo są one praktycznie takie same w całej gamie modelowej. Natomiast jako plotter nawigacyjny- no nie. Finansowo jest to tak skalkulowane, że następny tier Lowrance, czyli Ti2 - to prawie 2x wyższa cena...Jeżeli już- to widziałem u Szwedów TI2 z przetwornikiem za 750E/ ti2 9 za 1100E niecałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkor Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Tez myślę na 9”, ktoś ma używa, zależy mi na opinii doświadczonych użytkowników czy warto w to iść czy dozbierać do czegoś lepszego ? Coś lepszego w 9" ? To trzeba jeszcze dużo dozbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Vader Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 To jest normalne echo, na poziomie Strikera- bez dodatkowych bajerów, które można podłączać. Poprawny sonar boczny. Mapkę na wodzie też ci porysuje. Klasyczne echo pierwszego kontaktu z kilkoma przydatnymi bajerami. Widziałem w akcji kilka sztuk, wspierałem chłopaków w "ustawianiu". Generalnie nie ma się do czego przyczepić. Menu intuicyjne jak to u Navico, mało grzebania overall, w zasadzie jeden ekran wyczerpuje temat- na dole SI, u góry mapka i DI z nakładką FishReveal. Więcej nie potrzeba. Moim zdaniem w zupełności wystarczające echo- mapę porysuje, dane pozbiera, bez wodotrysków i proste w obsłudze. Niemniej warto przeczytać instrukcje, albo popatrzeć na yt jakie są ogólne pryncypia obsługi sprzętów Lowrance, bo są one praktycznie takie same w całej gamie modelowej. Natomiast jako plotter nawigacyjny- no nie. Finansowo jest to tak skalkulowane, że następny tier Lowrance, czyli Ti2 - to prawie 2x wyższa cena...Jeżeli już- to widziałem u Szwedów TI2 z przetwornikiem za 750E/ ti2 9 za 1100E niecałe. Dzięki Maciej_K za odpowiedź. Zaczynam przygodę w tej materii. Czy na początek zacząć od L. Reveala czy od G. Strikera.Oczywiscie chciałoby by się mieć jak najwiecej informacji na początek od tego urządzenia. Tylko pytanie: czy mi to jest potrzebne.Jak wyglada wybór przetwornika do echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Jak kupisz wariant tripleshot, to masz trzy obrazowania - 2d, Di,SI. Splitshot to 2d/Di. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herbata666 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Czyli bierzemy tak jak w temacie Lowrance Reveal dokładnie 9” z przetwornikiem Tripleshot, na początek wystarczy, trochę się pouczymy a w przyszłym roku przejdziemy albo na Ti2 albo na HDS, czy może szukać u szwedów tak jak kolega wspomniał 9” Ti2 za 1100e ???Kupował ktoś tutaj :https://www.waveinn.com/zeglarstwo-wedkarstwo/lowrance-elite-9-ti2-active-imaging/136999957/p? Tu jest Reveal 9” ale chyba ze zwykłym przetwornikiem nie z Tripleshot :https://www.waveinn.com/zeglarstwo-wedkarstwo/lowrance-hook-reveal-9-50-200-hdi-row/137394689/p I dla czego cena tego Ti2 jest taka niska w porównaniu z cenami w naszym kraju ?? Edytowane 30 Czerwca 2020 przez herbata666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Czy kupisz z vaweinn czy od Szwedów- jeden pies, znaczy brak języka polskiego w menu. Odnośnie naszych cen krajowych- monopol+ wliczony w cenę pakiet języków środkowoeuropejskich, który można sobie dokupić do zagranicznego sonaru- wtedy już takich cudów w różnicy cenowej niema ( z wyjątkiem akcji promocyjnych w Skandynawii). Reveal to fizycznie to samo co poprzednik, dodano softowo funkcję Genesis Live i Structure overlay oraz odświeżono palety kolorystyczne. Jak na pierwszy kontakt , jak najbardziej. Za to gromadzi dane, czego nie robi ani Garmin, ani Raymarine- tak by móc je przejrzeć na kompie i coś z nich wysmażyć lub po prostu obejrzeć i nanieść waypointy. Jak chcesz więcej możliwości, trzeba płacić, niezależnie od brandu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herbata666 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Ok czyli za Ti2 9” trzeba płacić w pl 7k, ale jak to jest z tym językiem, czy jak kupię w Szwecji na kolegę Polaka który tam mieszka i on napisze do nich żeby mu wgrali język pl przed wysyłka to nie będzie problemu ? Zawsze 2k zostaje w kieszeni.Język angielski jest w pakiecie przy zakupie u szwedów ? Edytowane 30 Czerwca 2020 przez herbata666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Hej.Ja zamówiłem w happyangler EliteTI2 9 3in1 cali za 999 ojro. Jeszcze do mnie nie dotarła. Wyszło 4,5kpln przy obecnym kursie. Nie będzie j polskiego ale przy cenie w Polsce ok 7kpln nie zastanawiałem się. W Polsce za Hook Reveal 9 trippleshot trzeba dać 3,6kpln. Potrzebna męska decyzja adekwatna do możliwości Ja też mocno rozważałem Hook Reveal... Edytowane 30 Czerwca 2020 przez gucio2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Ok czyli za Ti2 9” trzeba płacić w pl 7k, ale jak to jest z tym językiem, czy jak kupię w Szwecji na kolegę Polaka który tam mieszka i on napisze do nich żeby mu wgrali język pl przed wysyłka to nie będzie problemu ? Zawsze 2k zostaje w kieszeni.Język angielski jest w pakiecie przy zakupie u szwedów ?Angielski jest. Nie wiem czy się uda polonizacja przez Szwedów, nie zajmowałem się tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herbata666 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Hej.Ja zamówiłem w happyangler EliteTI2 9 3in1 cali za 999 ojro. Jeszcze do mnie nie dotarła. Wyszło 4,5kpln przy obecnym kursie. Nie będzie j polskiego ale przy cenie w Polsce ok 7kpln nie zastanawiałem się. W Polsce za Hook Reveal 9 trippleshot trzeba dać 3,6kpln. Potrzebna męska decyzja adekwatna do możliwości Ja też mocno rozważałem Hook Reveal...Dokładnie chyba też pójdę tą drogą, Angielski spokojnie wystarczy, a jak się uda wgrać pl to będzie super. Muszę się Jeszcze podpytać znajomych z Norwegii jak to u nich wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrc142 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 tez chetnie sie dowiem jak to wygląda w Norwegii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herbata666 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Rozmawiałem, przed chwilą z człowiekiem z OLX który świadczy usługi odblokowania/wgrania języka pl, bardzo miła rozmowa i podobno nie będzie problemu bo już odblokowywali język pl w nowych Ti2 z softem 20... coś tam. Z tego co było w ogłoszeniu to koszt 600 zł, zobaczymy trzeba kupić i wypróbować, a z wieczorka albo jutro rano mam mieć też info z Norwegii od znajomego. Ps. Jak echo wyjdzie około 1000e plus odblokowanie to nadal prawie 2,5k taniej niż w pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Za 600 pln. Wolał bym iść na kurs angielskiego niż napychać komuś kabze... Cena jak zwykle z kosmosu. Gdzieś na jerkbait widzialem info ze Parker Polska oferuje jezyk PL za 500. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herbata666 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Raczej sobie ustawię w ang. bo nie mam z tym problemu. Kwestia jest tylko jedna, cena za granica to około 4,5k pln a w Polsce 7,5k pln to o co tu chodzi ?. Czyżby Polacy zarabiali 2x więcej od szwedów ?. Ciekawi mnie ile kosztuje 9” Ti2 w USA na promocji .Za 9” Reveala z triple trzeba zapłacić 3,5-3,6k pln, to może lepiej dorzucić tysiaka właśnie do Ti2 z nie Polski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Rynek jest jaki jest . Jesteś już entym odkrywcą różnic cenowych. Gdubyś był w temacie 2 lata temu dokonałbyś jeszcze lepszych odkryć. Ja wiem że różnie bywa z jezykiem. Ale przy takiej różnicy cenowej nad czym myśleć. Tłumacze są w necie są aplikacje. Można to ogarnąć. Cenę ogarnięcia już wyliczyłeś :-) I pamiętaj o jednym. Jeśli wędkarstwo kręci Ciebie mocno to szybko pożałujesz że masz echo niższego tiera. I jest ochota na lepsze. Więc lepiej przemyśleć decyzję. Chiński może być barierą. Anglosaski chyba mniej? Edytowane 30 Czerwca 2020 przez bassy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herbata666 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Wróciłem do hobby po 4 letniej przerwie, kiedyś głównie pływałem ze znajomym lub atakowałem z brzegu. Te różnice cenowe faktycznie już zauważyłem jakiś czas temu, też i dzięki forum, ale ostatnio nawał pracy przez Covid, nie sprzyjał poświeceniu kilku godzin na przeszukaniu tematów o echo. Więc do brzegu, trzeba brać Ti2 9” w wersji ang i już. Budżet z gumy nie jest, ale te 5k zł trzeba będzie wyskrobać. Chyba ze macie jeszcze jakieś inne propozycje w przedziale do 5k zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Wróciłem do hobby po 4 letniej przerwie, kiedyś głównie pływałem ze znajomym lub atakowałem z brzegu. Te różnice cenowe faktycznie już zauważyłem jakiś czas temu, też i dzięki forum, ale ostatnio nawał pracy przez Covid, nie sprzyjał poświeceniu kilku godzin na przeszukaniu tematów o echo. Więc do brzegu, trzeba brać Ti2 9” w wersji ang i już. Budżet z gumy nie jest, ale te 5k zł trzeba będzie wyskrobać. Chyba ze macie jeszcze jakieś inne propozycje w przedziale do 5k zł.Realnie za te pieniądze możesz kupić też Garmina echomap 92 uhd z gt54, ale na tym ekranie nie da szału ten ducer, opcje mapowe po stronie Ti2, łatwość obsługi - też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 albo simrad GO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Tousen666
Witam mam pytanie dotyczące echosondy Lowrance Reveal 7 lub 9 cali.
Obie sondy posiadają slot kart pamięci, czy będzie działała na nich maximapa?
Top użytkownicy dla tego pytania
41
22
12
11
Popularne dni
30 Cze
20
20 Lip
16
29 Lis
11
23 Sty
9
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 41 odpowiedzi
Sailfish 22 odpowiedzi
manonegra13 12 odpowiedzi
Matteoo 11 odpowiedzi
Popularne dni
30 Cze 2020
20 odpowiedzi
20 Lip 2020
16 odpowiedzi
29 Lis 2020
11 odpowiedzi
23 Sty 2021
9 odpowiedzi
Popularne posty
mirkor
Też testowałem to echo w ostatnią sobotę. Kupując takie echo trzeba pogodzić się z pewnymi jej ograniczeniami. Zawsze mnie zastanawia jak można wybrzydzać kupując echo z niższej półki i pisać że nie p
trex
Po raz nasty powtórzę to samo - zróbcie sobie test z zatopionymi piłeczkami/butelkami.....I wyregulujcie echo, aż te piłki na ekranie zobaczycie. Nie można oceniać urządzenia na podstawie......NIEWI
Koza11
Jakość polonizacji menu jest bardzo słaba, niezależnie od tieru ech Lowrance. I jeszcze za taki s..t trzeba słono im płacić....
Opublikowane grafiki
222 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi