Tousen666 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Witam mam pytanie dotyczące echosondy Lowrance Reveal 7 lub 9 cali. Obie sondy posiadają slot kart pamięci, czy będzie działała na nich maximapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Więc do brzegu, trzeba brać Ti2 9” w wersji ang i już. Budżet z gumy nie jest, ale te 5k zł trzeba będzie wyskrobać. Chyba ze macie jeszcze jakieś inne propozycje w przedziale do 5k zł.Dokładnie tą drogą poszedłem.Irytuje mnie jedynie czas dostawy. 18 czerwca kasa przelana, 24 wysłane. Do dziś do Polszy nie wjechała...Chyba konno ta przesyłka jedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herbata666 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Czekam jak dojdzie do kolegi i chyba też zamawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrc142 Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Czy masz ktoś namiar na sklep wędkarski internetowy z echosondami w Norwegii, chcialbym kupic echosonde a mam daleką ciocię w Norwegii moze udac sie zdobyc kod odblokowujący j polski przez nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Dzisiaj testowałem na wodzie Hook Reveal z przetwornikiem Tripleshot. Mimo różnych funkcji widocznych na papierze, tej "wszystkomającej" sondy nie da się porównać do Ti i innych wyższych modeli. Problem tkwi prawdopodobnie w przetworniku. Jakakolwiek identyfikacja ryb nie jest możliwa. Jedynie na downscanie z włączonym fish reveal, coś można było rozróżnić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kogut Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Może pogrzeb trochę w ustawieniach, ja nie narzekam. Jutro będę na wodzie, pstrykne jakieś foty i wrzucę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Dzisiaj testowałem na wodzie Hook Reveal z przetwornikiem Tripleshot. Mimo różnych funkcji widocznych na papierze, tej "wszystkomającej" sondy nie da się porównać do Ti i innych wyższych modeli. Problem tkwi prawdopodobnie w przetworniku. Jakakolwiek identyfikacja ryb nie jest możliwa. Jedynie na downscanie z włączonym fish reveal, coś można było rozróżnić.Tak źle nie jest. Wiadomo, że to tier najniższy, ale wcale tak źle nie obrazuje. Rosyjskie screeny widziałem, gdzie spory zasięg był na niskim kontraście, ryby pojedyncze widoczne też były, bez szału- ale były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkor Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Też testowałem to echo w ostatnią sobotę. Kupując takie echo trzeba pogodzić się z pewnymi jej ograniczeniami. Zawsze mnie zastanawia jak można wybrzydzać kupując echo z niższej półki i pisać że nie pokazuje jak echo w wyższej półki.Nie wiem ale mój Hook pokazywał to co trzeba, fakt nie pokazywał mi jakie to ryby pływają.Szkoda jak bym wiedział, że nie odróżnia gatunków to bym nie kupił. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Mówię to o wszystkich echosondach , problem polega na marketingu ludzie pokazują zdjęcia , filmiki czego te echa nie pokazują i tu potencjalny ,, Kowalski ,, wypływa na wodę i rozczarowanie że nie jest tak jak na zdjęciach reklamowych . Filmy kręcą na wodach gdzie przejrzystość sięga kilkunastu metrów , a u nas woda brudna jak włożysz rękę to palców nie widzisz , i osiągi bardzo spadają takich echosond , tego sprzedawcy nie mówią bo sprzedaż spadnie i tak to się kręci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Mówię to o wszystkich echosondach , problem polega na marketingu ludzie pokazują zdjęcia , filmiki czego te echa nie pokazują i tu potencjalny ,, Kowalski ,, wypływa na wodę i rozczarowanie że nie jest tak jak na zdjęciach reklamowych . Filmy kręcą na wodach gdzie przejrzystość sięga kilkunastu metrów , a u nas woda brudna jak włożysz rękę to palców nie widzisz , i osiągi bardzo spadają takich echosond , tego sprzedawcy nie mówią bo sprzedaż spadnie i tak to się kręciDo tego zimą. Zdarzało się w przeszłości, że Lowrance wrzucał demo z przetwornika nie obsługiwanego przez dane urządzenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Ja wykonałem prosty test z kombinerkami spuszczonymi pod przetwornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kogut Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Dziwne, że kombinerek nie widziałeś, jak u mnie przynętę widać ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Za parę dni będę testował drugie echo. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Po raz nasty powtórzę to samo - zróbcie sobie test z zatopionymi piłeczkami/butelkami.....I wyregulujcie echo, aż te piłki na ekranie zobaczycie. Nie można oceniać urządzenia na podstawie......NIEWIADOMEJ rzeczywistości. Taki test ułatwi wam też zrozumienie PREZENTACJI podwodnej rzeczywistości - położenia obiektu, kierunku przemieszczania, wielkości itd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michalosix Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Dokładnie tą drogą poszedłem.Irytuje mnie jedynie czas dostawy. 18 czerwca kasa przelana, 24 wysłane. Do dziś do Polszy nie wjechała...Chyba konno ta przesyłka jedzie. Widzę że jedziemy tym samym powozem u mnie co prawda wysłali 22 czerwca i też nie ma dalej. Swoją drogą ciekawy jestem co Tobie naściemniali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Czy kupisz z vaweinn czy od Szwedów- jeden pies, znaczy brak języka polskiego w menu. Odnośnie naszych cen krajowych- monopol+ wliczony w cenę pakiet języków środkowoeuropejskich, który można sobie dokupić do zagranicznego sonaru- wtedy już takich cudów w różnicy cenowej niema ( z wyjątkiem akcji promocyjnych w Skandynawii). Reveal to fizycznie to samo co poprzednik, dodano softowo funkcję Genesis Live i Structure overlay oraz odświeżono palety kolorystyczne. Jak na pierwszy kontakt , jak najbardziej. Za to gromadzi dane, czego nie robi ani Garmin, ani Raymarine- tak by móc je przejrzeć na kompie i coś z nich wysmażyć lub po prostu obejrzeć i nanieść waypointy. Jak chcesz więcej możliwości, trzeba płacić, niezależnie od brandu. Dokładnie przejrzałem menu w dwóch sztukach Hook Reveal. Ktoś, kto w ogóle nie zna angielskiego będzie miał problemy bo menu jest tylko po części polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Maximapa to format At5, nie bedzie dzialac- brak cieniowania i kolorów!Fakt, ale izobaty widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Dokładnie przejrzałem menu w dwóch sztukach Hook Reveal. Ktoś, kto w ogóle nie zna angielskiego będzie miał problemy bo menu jest tylko po części polskie.Jakość polonizacji menu jest bardzo słaba, niezależnie od tieru ech Lowrance. I jeszcze za taki s..t trzeba słono im płacić.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kogut Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 A taki ślad robi jaskółka 10cm.???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Widzę że jedziemy tym samym powozem u mnie co prawda wysłali 22 czerwca i też nie ma dalej. Swoją drogą ciekawy jestem co Tobie naściemniali To jest jakiś dramat. Na bank przesyłka reniferowa to wizie. Wymieniłem już z nimi pierdylion maili. Napisałem im, że czas dostawy na stronie Posti dla przesyłek EMS to max 3 weekdaysy. A umnie już minęło 11 i nie widać ruchu na trackingu. Napisali, że faktycznie nawet w czasach covid przesyłka idzie długo, że będą eskalować problem w EMS i że ja mogę też pytać EMS co z przesyłką. Jak wpisałem w EMS mój numer trackingu to wyświetla, że nie ma takiej paczki. Na to oni, że jednak to nie poszło EMS tylko jakąś lokalną usługą i że trzeba poczekaćNie mam już do nich sił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 A taki ślad robi jaskółka 10cm.Możesz zrobić zrzut ustawień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kogut Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Będę w tygodniu na wodzie to Ci zrobię. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 (edytowane) A taki ślad robi jaskółka 10cm.A jak by wyglądało to przy 15 metrach?Pytam bo będę zmieniał echo i moje pytanie czy jeśli przetwornik będzie ''ten sam'' 83/200 to czy większe i nowsze echo pokaże więcej? Edytowane 13 Lipca 2020 przez manonegra13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexondre Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Mam i ja [emoji16] Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pele76 Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Od niedawna i ja jestem posiadaczem reveal 7 i jak na razie, kilka godzin na belly i kilka godzin na kiblu, takze malo doswiadczenia troszke Jest cos darmowego do przegladania na kompie nagranych logow?Jak wgrac mapy z genesis?Sa gdzies jakies darmowe mapy do pobrania? (to tutaj, to bardziej z ciekawosci niz z potrzeby, bo na belly i tak za duzycy dystansow nie przerobie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Od niedawna i ja jestem posiadaczem reveal 7 i jak na razie, kilka godzin na belly i kilka godzin na kiblu, takze malo doswiadczenia troszke Jest cos darmowego do przegladania na kompie nagranych logow?Jak wgrac mapy z genesis?Sa gdzies jakies darmowe mapy do pobrania? (to tutaj, to bardziej z ciekawosci niz z potrzeby, bo na belly i tak za duzycy dystansow nie przerobie)Jeżeli wykopiesz Reefmastera 1.6 trial, to o ile pamiętam tam można zobaczyć sonar tradycyjny otwierając podgląd pliku stosownym przyciskiem. Inne darmowe narzędzia nie wnoszą nic wielkiego, bo jest SonarViewer,ale to staroć sprzed dekady, niby pokazuje sonar boczny, ale no strasznie słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Tousen666
Witam mam pytanie dotyczące echosondy Lowrance Reveal 7 lub 9 cali.
Obie sondy posiadają slot kart pamięci, czy będzie działała na nich maximapa?
Top użytkownicy dla tego pytania
41
22
12
11
Popularne dni
30 Cze
20
20 Lip
16
29 Lis
11
23 Sty
9
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 41 odpowiedzi
Sailfish 22 odpowiedzi
manonegra13 12 odpowiedzi
Matteoo 11 odpowiedzi
Popularne dni
30 Cze 2020
20 odpowiedzi
20 Lip 2020
16 odpowiedzi
29 Lis 2020
11 odpowiedzi
23 Sty 2021
9 odpowiedzi
Popularne posty
mirkor
Też testowałem to echo w ostatnią sobotę. Kupując takie echo trzeba pogodzić się z pewnymi jej ograniczeniami. Zawsze mnie zastanawia jak można wybrzydzać kupując echo z niższej półki i pisać że nie p
trex
Po raz nasty powtórzę to samo - zróbcie sobie test z zatopionymi piłeczkami/butelkami.....I wyregulujcie echo, aż te piłki na ekranie zobaczycie. Nie można oceniać urządzenia na podstawie......NIEWI
Koza11
Jakość polonizacji menu jest bardzo słaba, niezależnie od tieru ech Lowrance. I jeszcze za taki s..t trzeba słono im płacić....
Opublikowane grafiki
222 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi