Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Reveal 7 / 9

Tousen666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak się sprawdza robienie map na 7 bo na 5 i karcie najszybszej jaka znalazłem w necie muli że jak chce waypointa zrobić jestem 100 metrów dalej płynąć 3-4 km/h

Na 7 wszystko odbywa się na bieżąco. Nie zauważyłem jakiś lagów. Zrobienie waypointa trwa tyle na ile masz szybkie palce.

• Like 1

• 0

Koledzy. Potrzebuje uzbroić echosondę Lowrance Hook Reveal 9. Chodzi między innymi o akumulator, ładowarkę oraz kartę pamięci. Jeśli chodzi o aku myślałem nad dwoma sztukami 12v 9ah lub jedną sztuką 12v 18ah. Co do ładowarki to nie mam bladego pojęcia co wybrać. Karta pamięci jak jest napisane na forum sformatowana w formacie fat 32, jakiś konkretny model? Może ktoś z użytkowników wyżej wymienionego echa mógł by napisać jak to wygląda u niego. Z góry serdeczne dzięki za pomoc.

• 0

Koledzy. Potrzebuje uzbroić echosondę Lowrance Hook Reveal 9. Chodzi między innymi o akumulator, ładowarkę oraz kartę pamięci. Jeśli chodzi o aku myślałem nad dwoma sztukami 12v 9ah lub jedną sztuką 12v 18ah. Co do ładowarki to nie mam bladego pojęcia co wybrać. Karta pamięci jak jest napisane na forum sformatowana w formacie fat 32, jakiś konkretny model? Może ktoś z użytkowników wyżej wymienionego echa mógł by napisać jak to wygląda u niego. Z góry serdeczne dzięki za pomoc.

Łukasz, tu nie ma problemu za bardzo- każda micro SD, max 32gb, 10 class- firma to drugorzędna sprawa. zdarza się, że padają, więc nie ma co przesadzać z ceną. 

Akumulator -18ah dla 9 cali w zupełności wystarczą-  w jednej kostce. Ładowarka- jakakolwiek 2A, najlepiej by miała tryb ładowani AGM-ów

• 0

Witam.

Zaczynam się zastanawiać czy nie anulować zamówienia na to echo. Powodem jest właśnie wyswietlanie  w 2D. Obejrzałem trochę skrenów i to co się daje zauważyć echosonda ma problem z wyświetlaniem łóków ryb. Zamiast tego są różnorakie plamki czy jak to tam zwał.Możecie wrzucić swoje zdjęcia logów, zrzuty ekranu czy cokolwiek z ekranu 2D ?

• 0

Witam.

Zaczynam się zastanawiać czy nie anulować zamówienia na to echo. Powodem jest właśnie wyswietlanie w 2D. Obejrzałem trochę skrenów i to co się daje zauważyć echosonda ma problem z wyświetlaniem łóków ryb. Zamiast tego są różnorakie plamki czy jak to tam zwał.Możecie wrzucić swoje zdjęcia logów, zrzuty ekranu czy cokolwiek z ekranu 2D ?

To nie jest problem wyświetlania a kHz, bo reveal w opcji Ts ma tylko 200khz chirp. Stąd wąska wiązka sonaru ale zdecydowanie więcej informacji o dnie zbiornika.

Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka

• Like 2

• 0

Wąska wiązka sonaru jedynie spowoduje że będzie widać mniej. Wg mnie przetwornik jest kiepskiej jakości. Chyba trza będzie dozbierać do Ti2.

ale możesz podpiąć inny przetwornik. kwestia kabla przejściowego....zwykły hst wsb czy jakoś tak i masz 60/20 stopni. Jak chcesz dobry sonar tradycyjny to weź morski przetwornik 50/200 bo taka opcja jest. 

NIe masz racji co do wiązki sonaru- dokładniejsze informacje o głębokości i twardości dna uzyskujesz z 200khz i jak najwęższej wiązki sonaru. Szeroki stożek pokazuje w danym miejscu uśrednioną głębokość, tracisz szczegóły nieraz ważne( martwa strefa rulez) Do verta  teoretycznie 20 stopni to za mało ale chcę nadmienić, że właśnie takiej szerokości wiązkę ma livescope.....

• 0

A może warto wyłączyć funkcję auto? To tak jak ludzie kupują lustrzankę i robią zdjęcia na funkcji auto.

Weź ten sonar boczny na dół wrzuć- na całą szerokość ekranu. Wtedy zobaczysz więcej. 

Zerknij na materiał, który wklejałem na FB- jaki wpływ na czytelność obrazu w sonarze bocznym  ma ustawienie kontrastu w Lowrance oraz palety kolorów w zależności od potrzeb. 

https://youtu.be/F6iqgQIOZYY?t=638

• Like 1

• 0

Chodzi mi konkretnie o ten sprzęt HOOK Reveal 7 con transductor 83/200, czy będę mógł robić mapy podczas pływania?

Oczywiście. W opcjach mapy wybierasz źródło- Lowrance, potem nakładanie danych i uruchamiasz genesis live. Kartę szybką kup, max 32gb, format fat32. Polecam mocno uruchomić zapis sonaru, z takich danych może powstać dużo dokładniejsza mapa, jest na to darmowa opcja. 

• Like 2

• 0

Od 2 dni jestem posiadaczem reval 7 83/200 , jak na razie dwie rzeczy nie mogę rozkminić , jak zrobić waipont na karcie normalnej sondy , drugie to gdy spersonalizuje sobie karte na trzy , gdzie mam barymetria , sonda i dowscan i wyłączę echo to po włączeniu znika i muszę wejść w ustawienia , system , zaawansowane , charasterystyka i zaznaczyć by pokazywało structurscan. Czy tak zawsze jest? czy mozna to zapisać na stałe?