Tousen666 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Witam mam pytanie dotyczące echosondy Lowrance Reveal 7 lub 9 cali. Obie sondy posiadają slot kart pamięci, czy będzie działała na nich maximapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Karty ogarnięte , zrobiłem reset i teraz już po wyłączeniu nie znika karta spersonalizowana prze zemnie , a waipont to tylko chyba na karcie z barymetrią gdzie pokazany kursor naszego położenia, jeśli nie proszę mnie poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dziekon Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Pytanie trochę z innej beczki. Wybaczcie. Nie mogę znaleźć informacji, sprzedawca się nie zna, instrukcja milczy, strona Lowrance Polska nie działa. Mianowicie: Moja Hook Reveal 7 nie rozpoznaje sama przetwornika. Mam przetwornik HDI 83/200-455/800 kHz a Sonda to Hook Reveal 7 83/200 HDI ROW. Jaki przetwornik mam wybrać z menu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkor Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Myślę, że jest to zwykły 83/200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gar4field Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 W ang wersji językowej są "generic 50/200" i generic 83/200ten zwykły w tym menu to chyba ten generic........Nie będzie na tym działać wyższa rozdzielczość, ale przynajmniej da się sprawdzić czy cokolwiek działa. Jeśli nie zadziała, pożycz jakikolwiek inny przetwornik i spróbuj czy działa. Miałem przypadek, że uszkodzone było echo, nie przetwornik. Szczęście w nieszczęściu było takie, że po rozkręceniu echa widać było, który element się spalił.Bywa, że jak kabel jest uszkodzony, nieszczelny, to robi się zwarcie i... Ale bądźmy dobrej myśli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dziekon Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Nie, "zwykły" na pewno nie bo nie działa Down Scan. Wg. mnie to HDI M-H/9 (MH oznacza middle high czyli 83/200) - na tak wybranym przetworniku pływałem i wszystko działało. Na AI 2-in-1 też wszystko działa.Zauważcie, że mój przetwornik ma oznaczenie HDI i dwa zakresy częstotliwości do down scanningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dziekon Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Filmik instruktażowy od Lowrance pokazuje, że fabrycznie jest ustawione "przetwornik nieznany". Trzeba sobie wybrać samemu. Na przynajmniej dwóch ustawieniach wszystko u mnie działa. Niestety Lowrance Polska chyba nie istnieje - nie ma kogo pytać. Oto ten filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Po rozmowie z człowiekiem w Lowrance wiem że do częstotliwości mojego trasduktora 83/200 trzeba ustawić na HDI M/H -9. Pytanie czy po aktualizacji softu będę miał j.Polski? Pytanie jeszcze takie , jak zrobić waipont gdy echo jest na takich kartach jak na foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pleban Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Chyba się nie da .ja zawsze wchodzę na stronę główną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 braseine Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 tak dla informacji wszystkie echa z przetwornikiem tripelschot padaja po przeplywaniu ok 100 h blednie pokazuje odczyt dna głębokość itd, taka informacje otrzymalem od Parkera jak odawalem do reklamacji właśnie z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Chyba się nie da .ja zawsze wchodzę na stronę główną.Jednak da się , sprawdziłem na wodzie , trzeba przytrzymać przycisk z ikoną waiponta i pokazują się dane do zapisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 tak dla informacji wszystkie echa z przetwornikiem tripelschot padaja po przeplywaniu ok 100 h blednie pokazuje odczyt dna głębokość itd, taka informacje otrzymalem od Parkera jak odawalem do reklamacji właśnie z tego powodu.Wymiana softu, czy echa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 braseine Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 wymiana echa i przetwornika ogarniaj w dwa dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koruss89 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 (edytowane) Rozumiem ze kazdy egzemplarz z tripleshotem pada po 100h plywania ? Edytowane 24 Września 2020 przez koruss89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 braseine Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter v Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Czyli wracamy do sondowania dna za pomocą sznurka i kamienia.To co teraz kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 braseine Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 generalnie nowy wymysł nie za bardzo im chyba wyszedl między elite a reval mala roznica cenowa a ja jak zwykle chciałem przyoszczedzic ciekawe jak nowa echosonda bedzie chodzic podobno juz z nowym softem i przetwornikiem jest super ehhh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koruss89 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 generalnie nowy wymysł nie za bardzo im chyba wyszedl między elite a reval mala roznica cenowa a ja jak zwykle chciałem przyoszczedzic ciekawe jak nowa echosonda bedzie chodzic podobno juz z nowym softem i przetwornikiem jest super ehhh.Czyli rozumiem ze swieze echo juz nie maja tego problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Jestem zniesmaczony obrazowaniem downscan w mojej reval 7 ss, pokażcie jak Wam czyta na downscan albo podpowie gdzie mogę pooglądać będę bardzo wdzięczny. Jak dla mnie to nie ma to się wogóle do downscan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hvast Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 (edytowane) Czego spodziewałeś się po rozdzielczości 800x480? Edytowane 28 Września 2020 przez hvast87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Czego spodziewałeś się po rozdzielczości 800x480?Spodziewałem się naprawdę więcej, miałem małą 4 HDI z down scanem i słabszą chyba rozdzielczością,było widać karcze, drzewa zalane kołki, tu nic takiego nie widać, kumpel ma garmina strike plus 7 rozdzielczość ta sama i pięknie pokazuje mu obraz drzew i kołków zatopionych, więc albo moja coś nie tak albo one tak mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 (edytowane) Wczorajsze pływanie i kilka fotek z reveal 9ts mi pokazuje wszystko bardzo ładnie ale tylko na lewą stronę bo prawa przysłonięta przez silnik ale również zauważyłem u siebie błędy w odczycie dna i problem z łapaniem GPS. Edytowane 16 Listopada 2020 przez dolot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Wczorajsze pływanie i kilka fotek z reveal 9ts mi pokazuje wszystko bardzo ładnie ale tylko na lewą stronę bo prawa przysłonięta przez silnik ale również zauważyłem u siebie błędy w odczycie dna i problem z łapaniem GPS.Kup kartę SD max 32gb format FAT32, uruchom screeny i możesz uwieczniać widoczki i zapisywać dane z sonaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter v Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 O jakich błędach w odczycie dna piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Mam dwa echa i na małej Elite 4 pokazywało prawidłowo ok 2m a na reveal 0.5m i GPS nie pokazywał pozycji ani prędkości. Po restarcie wróciło. Ale zaczyna się to coraz częściej pojawiać. Kartę mam wrzuconą ale nie mam bladego pojęcia jak zrobić zrzut ekranu a wiadomo typowy polak do instrukcji nie zagląda ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 (edytowane) Edytowane 16 Listopada 2020 przez Maciej_K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Tousen666
Witam mam pytanie dotyczące echosondy Lowrance Reveal 7 lub 9 cali.
Obie sondy posiadają slot kart pamięci, czy będzie działała na nich maximapa?
Top użytkownicy dla tego pytania
41
22
12
11
Popularne dni
30 Cze
20
20 Lip
16
29 Lis
11
23 Sty
9
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 41 odpowiedzi
Sailfish 22 odpowiedzi
manonegra13 12 odpowiedzi
Matteoo 11 odpowiedzi
Popularne dni
30 Cze 2020
20 odpowiedzi
20 Lip 2020
16 odpowiedzi
29 Lis 2020
11 odpowiedzi
23 Sty 2021
9 odpowiedzi
Popularne posty
mirkor
Też testowałem to echo w ostatnią sobotę. Kupując takie echo trzeba pogodzić się z pewnymi jej ograniczeniami. Zawsze mnie zastanawia jak można wybrzydzać kupując echo z niższej półki i pisać że nie p
trex
Po raz nasty powtórzę to samo - zróbcie sobie test z zatopionymi piłeczkami/butelkami.....I wyregulujcie echo, aż te piłki na ekranie zobaczycie. Nie można oceniać urządzenia na podstawie......NIEWI
Koza11
Jakość polonizacji menu jest bardzo słaba, niezależnie od tieru ech Lowrance. I jeszcze za taki s..t trzeba słono im płacić....
Opublikowane grafiki
222 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi