Tousen666 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Witam mam pytanie dotyczące echosondy Lowrance Reveal 7 lub 9 cali. Obie sondy posiadają slot kart pamięci, czy będzie działała na nich maximapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 duzers Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Panowie, szperając po fejsie natknąłem się na info, że w niektórych przypadkach sonar przestaje pokazywać na głębszej wodzie, dotyczy to wszystkich trybów obrazowania. Ktoś coś podobnego zauważył u siebie?Taki problem pojawił u dwóch Kolegów. Jednak z echosonda wróciła z gwarancji z nowym przetwornikiem i dalej to samo.. Raz pokazuje, raz nie. Woda 9-13 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) Taki problem pojawił u dwóch Kolegów. Jednak z echosonda wróciła z gwarancji z nowym przetwornikiem i dalej to samo.. Raz pokazuje, raz nie. Woda 9-13 m.Wiem też o wymianach przetwornikach na totalscana+kabel przejściowy przez serwis, a jednemu z kolegów wymieniono hooka na elitę ti2, całkiem zasłużenie, bo serwisowi/dystrybutorowi krajowemu cała operacja zajęła 10 tygodni.... Wymieniać do skutku na nowy, aż będzie działał. Odsyłać ze screenami. Trzecia naprawa serwisowa jest równoznaczna z możliwością wymiany na nowy sprzęt. Niech koledzy się dopytają o gwarancję, bo Lowrance daje na hooka 1 rok, a u nas ustawowo 2 muszą być, ewentualnie1+1 rękojmi, by wymienić sprzęt w okresie gwarancyjnym. Edytowane 29 Listopada 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Ale to widać tyczyło się przetworników triple,u mnie na split śmiga aż miło,faktycznie Maciej ma rację,2osoby póki co opisywały problem na grupie FB, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Wiem też o wymianach przetwornikach na totalscana+kabel przejściowy przez serwis, a jednemu z kolegów wymieniono hooka na elitę ti2, całkiem zasłużenie, bo serwisowi/dystrybutorowi krajowemu cała operacja zajęła 10 tygodni.... Wymieniać do skutku na nowy, aż będzie działał. Odsyłać ze screenami. Trzecia naprawa serwisowa jest równoznaczna z możliwością wymiany na nowy sprzęt. Niech koledzy się dopytają o gwarancję, bo Lowrance daje na hooka 1 rok, a u nas ustawowo 2 muszą być, ewentualnie1+1 rękojmi, by wymienić sprzęt w okresie gwarancyjnym.Trzecia naprawa? Tylko, jeżeli jest taki zapis w karcie gwarancyjnej. Jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Prawo konsumenckie. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Nie ma takiego zapisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Nie ma takiego zapisuTo nie wiem, w każdym razie jak moja dziobówka kursowała do serwisu, powiedzieli, że nie będą się sprzeciwiać, można odstąpić od umowy po nieudanej naprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 To się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 To się zgadza.Suma sumarów, na jedno wychodzi. Niemniej ciekawa sprawa z tymi naszymi hookami, bo czytam różne fora wschodnie i zachodnie, nie spotkałem się z podobnymi sensacjami. Może jakaś wadliwa partia wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Wadliwe partie są domeną Parkera. Pamiętasz przetworniki Total Scan z kablem wyprowadzonym z drugiej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Wadliwe partie są domeną Parkera. Pamiętasz przetworniki Total Scan z kablem wyprowadzonym z drugiej strony?@Sailfish... Sam nie przepadam za nimi ani oni za mną, aczkolwiek oni sorzedaja to co kupia od producenta i wpływu zbytni na jakość produktu nie maja... inna sprawa podejscie serwisu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Zastanawiam się jaka będzie różnica w moim hook 7 w obrazowaniu downscan i chirp , czy będzie widoczna gdy zmienię przetwornik na TripleShot , obecnie posiadam SplitShot HDI , nie mówię o sidescan.Czy będzie bardziej dokładny widok , czy warto ? Edytowane 3 Grudnia 2020 przez manonegra13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter v Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Koledzy,może macie namiary na polską instrukcję.Byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Koledzy z hookami- pomóżcie ze screenami, jakby ktoś mógł podzielić się materiałami. Otóż piszę duży artykuł porównujący hooka ze strikerem i potrzeba screenów. Oczywiście we wpisie napiszę co od kogo pochodzi. kontakt na priva dam jak coś- albo tutaj w wątku i pobiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Po kilku dniach wyborów wybrałem z kilku modeli właśnie reveala, i tu pojawia się kolejne pytanie, model 7 czy 9 cali, jeżeli na 7 zobaczę to samo, nie mam jeszcze wyjątkowych problemów ze wzrokiem. Myślę o podziale ekranu na 3 części, w dole boczny. Pytanie do osób które miały 7 i teraz przesiadły sie na 9 i widzą różnice. Gdyby wraz z większym ekranem zwiększała się rozdzielczość, to nie było by tematu. Edytowane 23 Stycznia 2021 przez Matteoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter v Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 9 cali:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Też uważam że 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Co śmieszne, ja też uważam że 9, ale ..., no właśnie, bez zmiany rozdzielczości to tylko większy widok który nic więcej nie pokazuje a kosztuje 700zl. Może na powiększenie obrazu wykorzystać:Kosztuje 30zł tylko i mam 14"I dodatkowe pytanie czy ten model Reveal można spiąć z dodatkowym ekranem np. Tabletem 10" Edytowane 23 Stycznia 2021 przez Matteoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 To z tą dostawką to żart oczywiście ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Co śmieszne, ja też uważam że 9, ale ..., no właśnie, bez zmiany rozdzielczości to tylko większy widok który nic więcej nie pokazuje a kosztuje 700zl. Może na powiększenie obrazu wykorzystać:Kosztuje 30zł tylko i mam 14"I dodatkowe pytanie czy ten model Reveal można spiąć z dodatkowym ekranem np. Tabletem 10"Hook Reveal nie ma modułu wifi= nie zepniesz z aplikacją Link/Lowrance. Co do różnic, - 9 cali ma jaśniejszy obraz od pozostałych, a to duża sprawa w słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 A strikera zepnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 A strikera zepnę?Nie, Echomapa też nie. Tylko GPSmap ma mirror apkę- Helm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Elitka juz chyba ma klonowanie ekranu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Co śmieszne, ja też uważam że 9, ale ..., no właśnie, bez zmiany rozdzielczości to tylko większy widok który nic więcej nie pokazuje a kosztuje 700zl. Może na powiększenie obrazu wykorzystać:Kosztuje 30zł tylko i mam 14"I dodatkowe pytanie czy ten model Reveal można spiąć z dodatkowym ekranem np. Tabletem 10" Sparowanie echa z tabletem , który będzie miał mial rozdzielczosc nawet 8k ,nic nie dla jakosci obrazu. Obraz strumieniowany zostanie rozciągnięty . Sprawdzałem ten temat kiedys w media Markt z hds i wszytskimi tabletami które mieli na półce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter v Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Koledzy mam problem z wyświeniem socjal map na echosondzie.Kupiłem kartę Samsung micro sdhc 32gb, załadowałem rozpakowaną mapę i zainstalowałem na echo.Pyta się o mapę, akceptuje i...nic.Jak wchodzę w ustawienia to mapa jest uruchomiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Tousen666
Witam mam pytanie dotyczące echosondy Lowrance Reveal 7 lub 9 cali.
Obie sondy posiadają slot kart pamięci, czy będzie działała na nich maximapa?
Top użytkownicy dla tego pytania
41
22
12
11
Popularne dni
30 Cze
20
20 Lip
16
29 Lis
11
23 Sty
9
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 41 odpowiedzi
Sailfish 22 odpowiedzi
manonegra13 12 odpowiedzi
Matteoo 11 odpowiedzi
Popularne dni
30 Cze 2020
20 odpowiedzi
20 Lip 2020
16 odpowiedzi
29 Lis 2020
11 odpowiedzi
23 Sty 2021
9 odpowiedzi
Popularne posty
mirkor
Też testowałem to echo w ostatnią sobotę. Kupując takie echo trzeba pogodzić się z pewnymi jej ograniczeniami. Zawsze mnie zastanawia jak można wybrzydzać kupując echo z niższej półki i pisać że nie p
trex
Po raz nasty powtórzę to samo - zróbcie sobie test z zatopionymi piłeczkami/butelkami.....I wyregulujcie echo, aż te piłki na ekranie zobaczycie. Nie można oceniać urządzenia na podstawie......NIEWI
Koza11
Jakość polonizacji menu jest bardzo słaba, niezależnie od tieru ech Lowrance. I jeszcze za taki s..t trzeba słono im płacić....
Opublikowane grafiki
222 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi