Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Reveal 7 / 9

Tousen666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie, szperając po fejsie natknąłem się na info, że w niektórych przypadkach sonar przestaje pokazywać na głębszej wodzie, dotyczy to wszystkich trybów obrazowania. Ktoś coś podobnego zauważył u siebie?

Taki problem pojawił u dwóch Kolegów. Jednak z echosonda wróciła z gwarancji z nowym przetwornikiem i dalej to samo.. Raz pokazuje, raz nie. Woda 9-13 m.

• 0

Taki problem pojawił u dwóch Kolegów. Jednak z echosonda wróciła z gwarancji z nowym przetwornikiem i dalej to samo.. Raz pokazuje, raz nie. Woda 9-13 m.

Wiem też o wymianach przetwornikach na totalscana+kabel przejściowy przez serwis, a jednemu z kolegów wymieniono hooka na elitę ti2, całkiem zasłużenie, bo serwisowi/dystrybutorowi krajowemu cała operacja zajęła 10 tygodni.... :ph34r:

Wymieniać do skutku na nowy, aż będzie działał. Odsyłać ze screenami. Trzecia naprawa serwisowa jest równoznaczna z możliwością wymiany na nowy sprzęt. Niech koledzy się dopytają o gwarancję, bo Lowrance daje na hooka 1 rok, a u nas ustawowo 2 muszą być, ewentualnie1+1 rękojmi, by wymienić sprzęt w okresie gwarancyjnym.

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Wiem też o wymianach przetwornikach na totalscana+kabel przejściowy przez serwis, a jednemu z kolegów wymieniono hooka na elitę ti2, całkiem zasłużenie, bo serwisowi/dystrybutorowi krajowemu cała operacja zajęła 10 tygodni.... :ph34r:

Wymieniać do skutku na nowy, aż będzie działał. Odsyłać ze screenami. Trzecia naprawa serwisowa jest równoznaczna z możliwością wymiany na nowy sprzęt. Niech koledzy się dopytają o gwarancję, bo Lowrance daje na hooka 1 rok, a u nas ustawowo 2 muszą być, ewentualnie1+1 rękojmi, by wymienić sprzęt w okresie gwarancyjnym.

Trzecia naprawa? Tylko, jeżeli jest taki zapis w karcie gwarancyjnej. Jest?

• 0

Wadliwe partie są domeną Parkera. Pamiętasz przetworniki Total Scan z kablem wyprowadzonym z drugiej strony?

@Sailfish... Sam nie przepadam za nimi ani oni za mną, aczkolwiek oni sorzedaja to co kupia od producenta i wpływu zbytni na jakość produktu nie maja... inna sprawa podejscie serwisu...

• 0

Zastanawiam się jaka będzie różnica w moim hook 7 w obrazowaniu downscan i chirp  , czy będzie widoczna gdy zmienię przetwornik na TripleShot , obecnie posiadam  SplitShot HDI , nie mówię o sidescan.

Czy będzie bardziej dokładny widok , czy warto ?

Edytowane przez manonegra13

• 0

Koledzy z hookami- pomóżcie ze screenami, jakby ktoś mógł podzielić się materiałami. Otóż piszę duży artykuł porównujący hooka ze strikerem i potrzeba screenów. Oczywiście we wpisie napiszę co od kogo pochodzi. 

kontakt na priva dam jak coś- albo tutaj w wątku i pobiorę 

• 0

Po kilku dniach wyborów wybrałem z kilku modeli właśnie reveala, i tu pojawia się kolejne pytanie, model 7 czy 9 cali, jeżeli na 7 zobaczę to samo, nie mam jeszcze wyjątkowych problemów ze wzrokiem. Myślę o podziale ekranu na 3 części, w dole boczny. Pytanie do osób które miały 7 i teraz przesiadły sie na 9 i widzą różnice. Gdyby wraz z większym ekranem zwiększała się rozdzielczość, to nie było by tematu.

Edytowane przez Matteoo

• 0

Co śmieszne, ja też uważam że 9, ale ..., no właśnie, bez zmiany rozdzielczości to tylko większy widok który nic więcej nie pokazuje a kosztuje 700zl. Może na powiększenie obrazu wykorzystać:

Kosztuje 30zł tylko i mam 14"

I dodatkowe pytanie czy ten model Reveal można spiąć z dodatkowym ekranem np. Tabletem 10"

post-61989-0-45326800-1611422701_thumb.jpg

Edytowane przez Matteoo

• 0

Co śmieszne, ja też uważam że 9, ale ..., no właśnie, bez zmiany rozdzielczości to tylko większy widok który nic więcej nie pokazuje a kosztuje 700zl. Może na powiększenie obrazu wykorzystać:

I dodatkowe pytanie czy ten model Reveal można spiąć z dodatkowym ekranem np. Tabletem 10"

Hook Reveal  nie ma modułu wifi= nie zepniesz z aplikacją Link/Lowrance. Co do różnic, - 9 cali ma jaśniejszy obraz od pozostałych, a to duża sprawa w słońcu.

• 0

Sparowanie echa z tabletem , który będzie miał mial rozdzielczosc nawet 8k ,nic nie dla jakosci obrazu. Obraz strumieniowany zostanie rozciągnięty . Sprawdzałem ten temat kiedys w media Markt z hds i wszytskimi tabletami które mieli na półce...