Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Reveal 7 / 9

Tousen666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

• 0

Koledzy jakie objawy ma wadliwy przetwornik w Hooku?

Zamiast szczupaków pokazuje sandacze, zamiast okoni płocie itd. Paski na fotkach ryb zmienia w kropki itp. Tak na poważnie jednak to jest to elektronika i albo działa albo nie. Czyli jeżeli to triple i wszystkie trzy funkcje działają to przetwornik jest spoko, jeżeli coś nie tak z rysowaniem obrazu to już raczej wina konsoli.

• 0
  • 0

Może ktoś podpowie.

Użytkuję to echo od wiosny. Wczoraj wypływam na jezioro i taki problem. Zaznaczę od razu, że przetwornikiem nigdzie nie uderzyłem. Słychać jak "tyka" ale obrazu brak. Dzień wcześniej wszystko ok. Reset zrobiony bez rezultatu. Ktoś z kolegów miał takie problemy

post-49602-0-65663100-1628757646_thumb.jpg

post-49602-0-30131900-1628757665_thumb.jpg

• 0

Do reklamacji przetwornik.

Zdarzały się awarie tego ducera, bez problemu powinni wymienić od ręki w Parkerze. Najlepiej zadzwoń do sklepu gdzie kupiłeś , Parker obecnie ogarnia takie sprawy bez dłuższych  przestojów.

Chyba że sprzęt po gwarancji lub zagramaniczny , to czeka Cię wysyłka za granicę lub kupienie nowego sonaru, tu masz 2 opcje:

a  ) kupujesz Triple Shot

b  ) B) kupujesz adapter  i ducer Active Imaging 3in1 ,spinasz w całość i ogień na wodę - tylko akurat średnio się to będzie opłacało :)

Edytowane przez cabage

• 0

Tak sprawdzałem kilkukrotnie. Po powrocie z nad wody też.

W poniedziałek odeśle do sprzedawcy i sam jestem ciekaw jak sytuacja się potoczy.

Odsyłaj do Parkera. Zadzwoń do nich najlepiej i powiedz jak się sprawy mają, zaoszczędzi Ci to kilka niepotrzebnych dni na wysyłki i kurierów.

• 0

To jedno pytanko jeszcze.

Zadzwonić i odsyłać do przedstawiciela czyli w tym przypadku Parker. Czy do sprzedawcy, u którego zakupiłem. Bo z tym ostatnim rozmawiałem i kazał odesłać do siebie. Tylko jakieś cholernie złe obawy mam jak ta gwarancja ma się odbyć.

• 0

Problem z Hook Reveal 9. W zeszły weekend podczas pływania zobaczyłem że cały ekran echo zaczyna migać, i w obrazowaniu i w menu. Wylaczylem z zasilania i podlaczylem jeszcze raz i zowu to samo wiec na spokojnie w domu chcialem sprawdzic. No i nie moge odpalić echosony… nic sie nie dzieje. Gdzie szukac problemu? Aku sprawne

• 0

Witam,

mam podobny problem co kolega pablo_20.W sobotę na rybach po kilku godzinach pływania spojrzałem na echo i zobaczyłem na ekranie to co na zdjęciach. Chwilę wcześniej gdy ustawiałem się na miejscówce ,wszystko było ok. Wiem już,że to raczej padł przetwornik. Echo jest na gwarancji,także będę słał do serwisu,tylko teraz tak; w necie jest trochę informacji ,że te tripleshoty lubią się zepsuć.Wymienią mi na nowy,pochodzi do końca gwarancji,a potem wymiana na własny koszt,czy może była to tylko jakaś jedna seria z wadliwymi przetwornikami,a później to poprawili i  awarie już się nie zdarzają? Echo użytkuję od maja,raptem może jakieś 300-400 godzin pracowało. 

Kolego pablo_20,jak u Ciebie się sytuacja rozwiązała z serwisem?

post-47548-0-60217500-1637009429_thumb.jpgpost-47548-0-91555400-1637009448_thumb.jpg

• 0

U mnie najpierw wymienili ekran później przetwornik ale objaw miałem inny a mianowicie pokazywał głębokości z kosmosu ale minęło pół roku i zaczyna się robić to samo dziwne jest to że wystarczy ruszyć gwałtownie łódka i wszystko wraca do normy