bart74 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Mam pytania i proszę o wsparcie.Chciałbym kupić lekki silnik do trolingu na jezioro.Trafił mi się Honda 2KM 4 takt - jakoś z okolic 2000r za 700zł (w pełni sprawna) Czy jest możliwe, że silnik jest chłodzony wodą ? Czy sinik chłodzony powietrzem sprawdza się w trollngu ? Z góry dziękuję za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Mam takowy i w podobnym wieku. Spaliny chłodzone są wodą, a silnik powietrzem.Do trollingu się bardzo dobrze nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Ja pływałem na hondzie 2,3 km ,z 2007r 13 lat, do trollingu bardzo się nadaje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Jest trwała i niezawodna, ale moim zdaniem to nie najlepszy wybór Edytowane 29 Czerwca 2020 przez @Brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bart74 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Jest trwała i niezawodna, ale moim zdaniem to nie najlepszy wybórMożesz rozwinąć myśl - jaki byłby lepszy wybórCo za a co przeciw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Jest bardzo głośnapo paru godzinach nieźle w głowie szumi zamieniłem ją na Suzuki 2,5 konia był przy hondzie jak Bentley ???? Edytowane 29 Czerwca 2020 przez @Brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bart74 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Spaliny chłodzone są wodą, a silnik powietrzem. Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak to się ma do mojego obecnego silnika Suzuki DF6 (Suzuki jest bodajże całościowo chłodzony wodą) - czyt tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 biturbo Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Jest bardzo głośnapo paru godzinach nieźle w głowie szumi zamieniłem ją na Suzuki 2,5 konia był przy hondzie jak Bentley Miałem to samo z 2.3 hondy. Tej terkotki długo nie da się wytrzymać. Po za tym wody stojące jeszcze jest ok ale rzeka pod prąd to ledwo płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Mi opowiadano że ten motorek nie nadaje się do trolingu.Problemem jest smarowanie rozbryzgowe, jak są małe obroty to nie bryzga i się zaciera.Musi być motor z pompą oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Fakt,kumpel pływa na tej Hondzinie...Lekki,bezawaryjny,ale podczas mgły rozpoznam go gdzie pływa, po odgłosach silniczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Domator Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Spaliny chłodzone są wodą, a silnik powietrzem. Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak to się ma do mojego obecnego silnika Suzuki DF6 (Suzuki jest bodajże całościowo chłodzony wodą) - czyt tak ?Układ chłodzenia w silnika małej mocy jest różny. Dużo silników ma układ, który chłodzi silnik wodą i spaliny w kolumnie też wodą. Ale te najmniejsze modele do 4 KM mogą mieć silnik chłodzony powietrzem, a kolumnę odprowadzająca spaliny wodą. Spaliny wyprowadzone są z silnika poprzez kolumnę. Te chłodzone powietrzem są lepsze do pływania w brudnej wodzie (z piaskiem, mułem ) Edytowane 30 Czerwca 2020 przez Domator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Mi opowiadano że ten motorek nie nadaje się do trolingu.Problemem jest smarowanie rozbryzgowe, jak są małe obroty to nie bryzga i się zaciera.Musi być motor z pompą oleju.Pływałem z 5 lat w trolingu po 80 dni w roku i się nie zatarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Ja pływałem na hondzie 2,3 km 4T ,jak pisałem wcześniej 13 lat ,najmniej 4-5 razy w miesiącu w troling a kolega hondę 2 km /4T ma 20 lat ,trolinguje więcej niż ja i ani jeden ani drugi się nie zatarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 (edytowane) Możliwe że w późniejszych egzemplarzach problem został rozwiązany.W smarowaniu rozbryzgowym bez pompy oleju kluczowy jest poziom oleju (wiem ,ze to oczywiste). Edytowane 1 Lipca 2020 przez Stołczynianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bart74
Mam pytania i proszę o wsparcie.
Chciałbym kupić lekki silnik do trolingu na jezioro.
Trafił mi się Honda 2KM 4 takt - jakoś z okolic 2000r za 700zł (w pełni sprawna)
Czy jest możliwe, że silnik jest chłodzony wodą ?
Czy sinik chłodzony powietrzem sprawdza się w trollngu ?
Z góry dziękuję za wsparcie.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi