cezorator Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Każdy z nas inaczej podchodzi do wędkarstwa i zagadnień z nim związanych. Każdy z nas to inaczej pojmuje.Myslę, że powinniśmy w skrócie przedstawić swój pogląd na ten temat. Zaczynam od siebie. Wędkarstwo dla mnie to :- sposób spędzania wolnego czasu,- spotkanie z wodną i nadwodną przyrodą,- odpoczynek,- turystyka,- możliwośc spotkania i poznania innych wędkarzy, Lubię różne metody wędkowania: spławik, spinning, muszkę.Nie przepadam za denną gruntówką. Wędkarstwo nie jest dla mnie:- sposobem na pozyskanie mięsa,- gonitwą za coraz to lepszym i droższym sprzętem,- pogonią za pobiciem rekordu w ilości i wielkości złowionych ryb,- metodą na zaspokojenie ambicji w jakiejkolwiek wędkarskiej dziedzinie (sprzętowej, ilościowej, jakościowej, umiejętnosciowej itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomek_w Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 ...drogą , ktora wiele razy zmieniała kierunek... pierwsze nieudolne wedkowanie latem na pomoście... pierwszy szczupak w deszczu ... łowienie jak największej ilości za wszelką cenę ... mania sprzętu... dziś wystarczy dla mnie być nad wodą .... często nawet nie łowie... chcę przeżyć każdą minute na łonie natury... chwycić ,zapamiętać każdą sekundę z piękna jakie nas otacza , a którego często nie dostrzegamy... dzis tym jest dla mnie wędkarstwo i tak już chyba zostanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Wędkarstwo jest dla mnie formą spędzania wolnego czasu, poznawania nowych ludzi, obcowania z przyrodą, sposobem na życie. Coraz częściej jest też majsterkowaniem (dzięki jerkbait'owi), nauką o innych metodach, próbą przełamywania barier, pogonią za doskonałością. Bywa też zatrzymywaniem czasu i miejsc (za pomocą aparatu ) i miłymi wspomnieniami w zimowe wieczory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trout Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja odpowiem krótko SPOSOBEM NA ZYCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 @slider@ Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Wędkarstwo dla mnie jest jak biblia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 explorator73 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Dla mnie wędkarstwo jest stylem życia, motorem napędowym, pretekstem do kontaktu z naturą, azylem, sposobem na wyciszenie emocji po codziennej gonitwie.W natłoku obowiązków dobrze jest znaleźć sobie jakąś dziedzinę aktywności która pozwoli naładwać akumulatory przed kolejnym etapem tego wyścigu do nikąd - jedną z nich (dominującą) jest właśnie moczenie kija.Wędkarstwo jest wdzięcznym tematem do rozmowy z kolegami po kiju, swoistą platformą towarzyską. Ile ciekawych znajomości w ten sposób się zaczęło?Nie będę pisał czym dla mnie nie jest wędkarstwo - mogłoby Wam nie wystarczyć cierpliwości Pozdrawiam,P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Sposobem na życie pewnie nr jeden, momentami dyktaturą, pod którą mam ustawione wszystko od samochodu po miejsce w którym mieszkam Ale jest to też ciągła ewolucja, nie tylko umiejętności, metod i sprzętu, ale też ogólnego światopoglądu, szczególnie w kwestii uczestnictwa w działaniach społeczności - czyli przejście z postawy konsumenta do +-aktywisty (choć na razie teoretycznego). Nieukrywam że na moje wędkowanie chyba największy wpływ miał internet, ponieważ będąc samoukiem stąd czerpałem (nadal to robię) większość informacji - jedynie w muszkarstwo zostałem wprowadzony w normalny sposób - przez dobrego przyjaciela który był już zaawansowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joker Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Wędkarstwo, to nie tylko łowienie ryb. Czasami:... azyl, odskocznia i sposób na naładowanie akumulatorów...... pogoń za swoim marzeniem, np. czwarty rok próbuję złowić króla mojej rzeki - klenia, na oko trochę ponad 70cm...... dłubanie woblerów Częściej:...spotkania w gronie fantastycznych ludzi, rozmowy, plany i wspomienia wypraw... Zawsze:...daje mi dużo radochy, nawet odrobina czasu spędzonego nad wodą, nie koniecznie z wędką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomek_w Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Cezorator nie masz talentu do zakładania wątków , następnym razem w tytule daj ... Co sądzicie o kolowrotku XYZ , czy może ZZY jest lepszy , a może włokno HXMNY bedzie lepiej przenosiło drgania niz XXCHN.. <_< .. i wtedy masz 2000 odsłon... bo tym jest własnie wędkarstwo dla większości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leluchy Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 witajcie dla mnie wedkarstwo jest sposobem na zycie ,ale chyba juz bardziej NALOGIEM POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Czarku nie martw się. Są różne podejścia do wędkarstwa. Są tacy którzy łowią, piszą o wędkarstwie, sprzęcie, przeżyciach i tacy którym wystarcza tylko czytanie.cytyt : No to ja z chłopakami już wróciliśmy ze zlotu... -więc trudno każdemu dogodzić. Zobacz nawet nie trzeby wychodzić z domu, a imprezka zaliczona.Tak też można. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomek_w Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Andrzejku i za to Cie lubie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Cezorator nie masz talentu do zakładania wątków , następnym razem w tytule daj ... Co sądzicie o kolowrotku XYZ , czy może ZZY jest lepszy , a może włokno HXMNY bedzie lepiej przenosiło drgania niz XXCHN.. <_< .. i wtedy masz 2000 odsłon... bo tym jest własnie wędkarstwo dla większości.. Sam nie wiem czemu mi tak słabo te wątki wychodzą. Ale nawet nie moge obiecac poprawy bo nie chcę mylić wędkarstwa ze sprzęciarstwem.Poza tym wędkarstwo to nie tylko łowienie ryb i to co służy do tego połowu.Choć, kto wie co ze mną będzie bo zauważyłem ostatnio, że zaczyna mnie brać groźna choroba wobleroza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
cezorator
Każdy z nas inaczej podchodzi do wędkarstwa i zagadnień z nim związanych. Każdy z nas to inaczej pojmuje.
Myslę, że powinniśmy w skrócie przedstawić swój pogląd na ten temat.
Zaczynam od siebie.
Wędkarstwo dla mnie to :
- sposób spędzania wolnego czasu,
- spotkanie z wodną i nadwodną przyrodą,
- odpoczynek,
- turystyka,
- możliwośc spotkania i poznania innych wędkarzy,
Lubię różne metody wędkowania: spławik, spinning, muszkę.
Nie przepadam za denną gruntówką.
Wędkarstwo nie jest dla mnie:
- sposobem na pozyskanie mięsa,
- gonitwą za coraz to lepszym i droższym sprzętem,
- pogonią za pobiciem rekordu w ilości i wielkości złowionych ryb,
- metodą na zaspokojenie ambicji w jakiejkolwiek wędkarskiej dziedzinie (sprzętowej, ilościowej, jakościowej, umiejętnosciowej itp)
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi