godski Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Wybieram się na mały urlop nad tytułowe jezioro nad tytułowe jezioro i tak się zastanawiam czy brać ponton silnik i cały szpej. Mam kilka pytań , ewentualnie poproszę o linki do odpowiedzi. 1. do kogo należy woda2. czy są dopuszczalne spaliny i do ilu KM3. czy faktycznie jest tam Sielawa O ryby nie pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Co do 1 to PZW Bydgoszcz, zezwolenia przez E-Okoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Andrew, priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktor1710 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 spalina -zakaz , jak na wszystkich wodach okręgu sielawy- brak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 A ja dziaiaj od znajomego, który się wychował na tym jeziorze słyszałem, że sielawa jest. Co do spaliny to fakt, strefa ciszy. W bliskiej okolicy masz kilka innych fajnych jezior jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktor1710 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 A ja słyszałem , że w grudniu przychodzi Gwiazdor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 (edytowane) I pewnie jak Cię ostatnio odwiedził oznajmił, że sielaw tam nie ma:-) Edytowane 1 Lipca 2020 przez G_rzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 (edytowane) A ja dziaiaj od znajomego, który się wychował na tym jeziorze słyszałem, że sielawa jest. Co do spaliny to fakt, strefa ciszy.W bliskiej okolicy masz kilka innych fajnych jezior jakby co.Sam jestem ciekaw tego faktu. Ryba niewędkarska, stwierdzenie obecności możliwe tylko w sieciach rybackich, ewentualnie jako truchło. Może kiedyś, gdy rybak tam był- zanim się nie utopił- coś mogło być na rzeczy, -ale to pewnie 20 lat temu, niemniej nie spotkałem się z taką informacją obecnie. Poza tym to brudna woda, nie wiem też czy optymalna temperaturowo i tlenowo dla sielawy. Edytowane 2 Lipca 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Sam jestem ciekaw tego faktu. Ryba niewędkarska, stwierdzenie obecności możliwe tylko w sieciach rybackich, ewentualnie jako truchło. Może kiedyś, gdy rybak tam był- zanim się nie utopił- coś mogło być na rzeczy, -ale to pewnie 20 lat temu, niemniej nie spotkałem się z taką informacją obecnie. Poza tym to brudna woda, nie wiem też czy optymalna temperaturowo i tlenowo dla sielawy. Może tak być jak piszesz. Informację pozyskałem od znajomego, który łowi na tym jeziorze z kilkadziesiąt lat a i mieszka kilkaset metrów od jego brzegów Osobiście raczej rzadko na nim łowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Dzięki Panowie za rady tu i na privReasumując, jako że łowię tylko szczupaki a tam z nimi krucho to zamierzam: 1. Zabrać ponton , aku, elektryka i echo.2. Wieczorny a może i nocny trollik z obławianiem płycizn głównie jerkami i może gumkami 12-15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Trochę ostatnio łowiłem na tym jeziorze, trafiło się sporo sandacza lecz rozmiar głównie okołow wymiarowy. Szczupaki nie wiem bo nie złowiłem żadnego. Raz zostałem na noc na łódce za węgorzem to trafił się taki koło kilograma. Polecam zachodnią część jeziora od strony Śmiłowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Trochę ostatnio łowiłem na tym jeziorze, trafiło się sporo sandacza lecz rozmiar głównie okołow wymiarowy. Szczupaki nie wiem bo nie złowiłem żadnego. Raz zostałem na noc na łódce za węgorzem to trafił się taki koło kilograma. Polecam zachodnią część jeziora od strony Śmiłowa.Od zachodniej czyli od strony Więcborka? Tam pewnie najludniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Przepraszam pomyliłem się , chodziło mi o wschód 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi