TAURUS1989 Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Taka ciekawostka dla tych co mają dosyć głośnej pracy aluminiowej przekładni w swoim Aldku 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Gdzie zamawiales przekładnie? Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Nr 46 i 63https://www.plat.co.jp/shop/catalog/partsorder.php?products_id=1260 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Musiałeś płacić Vat i cło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 To chyba w dalszym ciągu loteria Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 W moim przypadku dwa zakupy mikro pierdół bez dodatkowych opłat. Ale jak dwa razy ściągałem przekładnię z pinionem, to nie odbyło już tak różowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Za każdym razem już płacę vat i cło w przypadku zakupów powyżej 500zł. 2-3 lata temu zdarzało mi się nic nie płacić nawet gdy zamawiałem graty po 1200 i więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Jeżeli kogoś interesuje o ile wzrasta cena po doliczeniu VAT-u, cła i opłat: za zakup za 270 z przesyłką musiałem dopłacić 80 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Podałeś dokładne wartosci czy zaokraglone? Moge się mylić ale chyba doliczają 23% + dodatkowo cło od kwoty brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Dokładnie za zakupy 279, listonosz skasował mnie na 79, w tym dodatkowe opłaty 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 To nie mam pojęcia w czym rzecz. Niegdyś jak mnie skasowali to nawet musiałem zapłacić dodatkowo za paczkę z UCP do mojego urzedu PP.Jak zadzwoniłem do gościa to powiedział że albo płacę albo odsyłają. A że zwrotów Digi nie uznaje to miałem wybór jak Adam w raju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Wszystko gra, ja tylko podałem przykład o ile wzrasta cena zakupu po opłatach celnych. Cena zakupu + 23 % VAT + ok 4 % cło + opłaty manipulacyjne. Generalnie jak robię zakupy w JP, USA, czy Chinach, to profilaktycznie wszystko mnożę x 1.27. Czasami lepiej jest kupić w Polsce. Przykładowo Steez CT z Ali kosztuje 2150, po ocleniu robi się ok. 2800. A u Mefista 2700. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 (edytowane) W skrócie opłaty dodatkowe, to 1/4 ceny zakupu z kosztami przesyłki włącznie. Edytowane 29 Lipca 2020 przez SID 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sdscustompl Opublikowano 16 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 HejTylko przekładnia i pinion kupowałeś tarcze hamulcowe i mostek od piniona pasowały bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sdscustompl Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 8 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Wystarczy samą przekładnie wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Taka ciekawostka dla tych co mają dosyć głośnej pracy aluminiowej przekładni w swoim Aldku będziesz miał spokój ,ale tylko na chwilew sumie opłacalny zabieg,napewno amelinium zużywa się szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi