Dokuś Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Tak sobie pomyślałem ze na 50 urodziny sprawie sobie prezent - motocykl. Na razie moim wyborem jest turystyczny Suzuki DL 650 (VStrom).Brawo Andrzej! Jeśli podoba Ci się V-Strom, to bardzo dobry wybór! Nadaje się zarówno na asfalt, jak i szutry a do tego wygodna pozycja sprzyjająca dalszym wycieczkom.... Pozdrawiam i ...lewa w górę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkad Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 (edytowane) Jak kilka lat nie jeździłeś to twój typ w vstrom 650 jest idealny. Miałem dl 1000 to jest lokomotywa. Miałem też tigera 800 xr bardzo fajny motocykl, ale na pewno zużyje więcej paliwa minimum 6l, gdzie przy dl to będzie pewnie poniżej 5l przy spokojnej jeździe. Kanapa w dl jest bardzo wygodna, więc pasażer nie będzie miał prawa narzekać. osłona przed wiatrem w suzuki jest naprawdę super, a jeżeli założysz deflektor to wiatr nie będzie Ci hulał po kasku.Polecam zarejestruj się na forum https://forum.vstromclub.pl/ kopalnia wiedzy i pomocni ludzie i w dziale giełda można wyrwać fajną, pewną maszynę.Arek Edytowane 8 Lipca 2020 przez arkad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Suzuki Bandit 650S lub 1250S https://www.motocykl-online.pl/motocykle/suzuki/bandit/testy,1 https://www.scigacz.pl/Suzuki,Bandit,historia,prawdziwa,12065.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkad Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Suzuki Bandit 650S lub 1250S https://www.motocykl-online.pl/motocykle/suzuki/bandit/testy,1 https://www.scigacz.pl/Suzuki,Bandit,historia,prawdziwa,12065.htmlJeżeli chodzi o wygodną pozycję na motocyklu to bandit dl nie przebije. Bandita, też przerabiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Tak sobie pomyślałem ze na 50 urodziny sprawie sobie prezent - motocykl. Miał być kabriolet ale po przemyśleniach odpada.Kilkanaście lat nie jeździłem ale prawo jazdy kategorii A jest.Jako że jestem kompletnym laikiem w tej sprawie proszę o podanie typow i uzasadnienie.Po przejrzeniu forów ustaliłem takie kryteria:- używka raczej na fakturę Vat, niezbyt duży przebieg i bezwypadkowość.- 15-25 tys. złotych budżet- krótkie trasy po mieście i wyjazdy po kraju - może z plecakiem i kuframi- nie za duża moc i pojemność na początek czyli pojemność 600-900 cm3 Na razie moim wyborem jest turystyczny Suzuki DL 650 (VStrom). Jako że jestem kompletnym laikiem w tej sprawie proszę o podanie typów i uzasadnienie.Mała zmiana planów.Miała być używka ale będzie jednak nówka (faktura Vat, gwarancja itp.)Przymierzałem się ostatnio do trzech:1. DL 650 V-Strom2. SV 6502. Honda CB 500X 1 raczej odpada - najbardziej funkcjonalny ale trochę kobylasty i te pionowe światła i wielki dziób - po prostu mi się nie podoba.2 jest to po prostu kwintesencja motocykla - okrągłe światła i klasyczny wygląd oraz V-ka2 extra wygląd ale trochę się boję tych 35 kW, czy nie za mało. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 SV650, tylko nie zamykać manetki w złożeniu w zakręcie i będzie ok Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Podejrzewam że na SV 650 najwięcej stracisz jak za 2-3 lata zamarzy ci się coś innego i będziesz chciał sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Godski, a nie fajniej poszukać np. Ducati Monstera 900? Można trafić takie fajne na wydechach Termignoni, a zawsze to Ducati, desmo i suche sprzęgło.... no i ten klang.... Jak pasja to pasja.... i mówię to jako były już niestety właściciel Bandita 600 i ZX6R Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 (edytowane) Klang też jest w SV , ostatnio spotkałem starsze Ducati Monster na parkingu i dźwięk dokładnie taki jak w moim gladiusie z tłumikiem ixil.Ja nie kupuje Ducati bo boję się o awaryjność, ale też mi się podoba. Edytowane 30 Lipca 2020 przez szkutnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Jak będziecie proponowali Andrzejowi na początek dziewięćsetkę, to szczupaki na Żarnowcu bardzo się ucieszą. 600-650 na rozjeżdżenie i nabranie wprawy to chyba górna granica rozsądku. Szczególnie, że trzeba jeszcze brać pod uwagę często tragiczny stan naszych dróg i mocno wątpliwą kulturę rodzimych kierowców. Z motorami chyba trochę jak ze sprzętem audio. Tam odsłuch i znalezienie swojego brzmienia, a tu przejażdżka i trafienie na optymalny sprzęt. To nie samochód, gdzie wzrost w zasadzie nie gra roli. Kanapy nie przesuniesz, ergonomia jest ważniejsza od osiągów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Ja uważam że 900 ccm w Monsterze odpowiada 650 w SV-ce. Człowiek około 50-tki to już też ma hamulec w głowie, sprzęgnięty z prawym nadgarstkiem. Na skuterze 50 ccm też można zrobić sobie kuku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AN05 Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 trasy po mieście i wyjazdy po kraju - może z plecakiem i kuframiDL650 jest fajny. Malo pali i to taki uniwersał turystyczny. Ale dla jednej osoby. Z plecakiem i bagażem, na ciut dłuższe trasy za słaby. Pomyśl o motocyklu z wałem. Odpada upierdliwe smarowanie i naciąganie łańcucha. Po 4 latach ujeżdżania "armatury" przesiadłem się na Tenere 1200. Zjeździlem nią całą Europę. Wygoda. Z tą za dużą mocą to mit. Odkręcasz tyle, ile chcesz. A zapas mocy się przydaje. Generalnie ciężko pogodzić motocykl do miasta i na dłuższe trasy. Mam 160cm w kapeluszu i prawie 6 dych na karku, ale bez problemów daje radę z dużym motkiem. Jak ruszy, to nic nie waży. Trzeba tylko myśleć przy parkowaniu. I też miałem długą przerwę w prowadzeniu 2oo. Więc polecam turystyka na wale powyżej litra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Można zamknąć 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Uuu panie gratulejszyn! Do zobaczenia na drodze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 (edytowane) Vfr 800 to to nie jest, ale obleci ???? Na pewno jest wiele lepszych, szybszych, wygodniejszych maszyn, ale żadna nie wygląda tak jak vfr 800. I pomyśleć, że to już tyle lat się broni i mechanicznie i dizajnersko ???? Edytowane 8 Października 2020 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 (edytowane) Vfr 800 to to nie jest, ale obleciNa pewno jest wiele lepszych, szybszych, wygodniejszych maszyn, ale żadna nie wygląda tak jak vfr 800. I pomyśleć, że to już tyle lat się broni i mechanicznie i dizajnerskoJak mi się to spodoba a przede wszystkim jeśli znajdę na to czas to za 2-3 lata Africa wjedzie. Na początek wystarczy, ostatnio jeździłem 30 lat temu. Ogar, WSK, MZ Trophy i Cezet. Miałem kupić kultową CB600 102 KM z 2012 12000 przebiegu ale ktoś mi sprzątnął sprzed nosa Edytowane 8 Października 2020 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 (edytowane) 500 to dobry wybór, ekonomiczny, a i tak 99,5% samochodów na drodze wyprzedzisz. Teraz poćwiczyć hamowanie awaryjne i przeanalizować jak działa przeciwskręt a będzie bezpieczniej. Edytowane 9 Października 2020 przez szkutnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Dla mnie i tak w dalszym ciągu najlepiej broni się designersko i pod względem osiągów CBR954RR Fireblade. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Ja wczoraj widziałem jadącą po ulicy MZ150 to dopiero było cudo ! Leciutka, piękny dźwięk silnika, design, dziewczyny nie odmawiały usiąść na kanapie Pewnie, to zachwyt byłego 20 latka, ale i dzisiaj chętnie bym właśnie takim motorem pojeździł.MZ250 też była fajna, bardziej klasyczna w wyglądzie i całe 5KM mocniejsza , te 21 koni to była moc ! Dzisiejsze 100km nie robi takiego wrażenia.W wakacje sąsiad z garażu obok remontował motorynkę, do dzisiaj nie mogę przeżałować, że go nie poprosiłem go by się dał przejechać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 MZ Trophy 250 dobrze wspominam. To zawieszenie jak w starych amerykańcach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Można zamknąć 12.jpg 123.jpgKomentaz jest zbyteczny,- dopiales swego Andrzej,- BRAWO,-teraz wypada Ci tylko zyczyc by zrealizowalo sie to co pod spodem tego marzenia bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Komentaz jest zbyteczny,- dopiales swego Andrzej,- BRAWO,-teraz wypada Ci tylko zyczyc by zrealizowalo sie to co pod spodem tego marzenia bylo A co było bo nie wiem . Zwykły kaprys, ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boruch Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Vfr 800 to to nie jest, ale obleci Na pewno jest wiele lepszych, szybszych, wygodniejszych maszyn, ale żadna nie wygląda tak jak vfr 800. I pomyśleć, że to już tyle lat się broni i mechanicznie i dizajnersko Czy ta mandarynka na zdjęciu to VFR 800 ? Wygląda mi na CB 500 i też fajną maszyną jest na ryby i na grzyby, na kawę Gratulacje, niech zdrowo wozi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 A co było bo nie wiem . Zwykły kaprys, ot co.To wiesz tylko Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 MZ Trophy 250 dobrze wspominam. To zawieszenie jak w starych amerykańcach.Zawieszenie i ten "śpiewający" dźwięk silnika. Do motocykli już mnie kompletnie nie ciągnie, ale Trophik zostawił po sobie bardzo miłe wspomnienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi