Jozi Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Serce czy rozum - odwieczny dylemat.Wjechało jednak coś innego - Versys 650 model 22, za stary na ścigacza jestem. 1647018289859-50%.jpgAndrzejku to piękna zielona żabka[emoji1][emoji1][emoji1]. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Piekny w stylu wędek JDM..???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 U mnie też zmiana przed sezonem ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 U świąteczna przejażdżka skończyła się bliskim spotkaniem z asfaltem. Uważajcie na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Motocykliści dzielą się na dwie kategorie...Na tych co już leżeli i na tych co leżeć będą.????Mam nadzieję, że Tobie ucierpiała jedynie duma...LWG!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Pod względem zdrowotnym jest dobrze, bo byłem względnie ubrany i w sumie mam jakieś delikatne otarcia oraz obite udo. Moto gorzej, ale "się wyklepie". Kraksa nie z mojej winy- pies bez smyczy wbiegł pod koło, potem upadek oraz szlifowanie po asfalcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Patrząc na przednią oponę w motocyklu Ide52, mam wrażenie że jest ona odwrotnie zamontowana. Chyba że tak ma być, to nie było tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Wszystko jest w jak najlepszym porządku z takim montażem opon. ????W praktycznie każdym motocyklu z kierunkową oponą zobaczysz takie ułożenie bieżnika.Chodzi o jak najlepszą trakcję podczas przyspieszania- patrz tył i jak najefektywniejsze, najskuteczniejsze hamowanie- patrz przód.Ułożenie tak bieżnika ma również znaczenie podczas pokonywania zakrętów... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Wystarczy spojrzeć na strzałkę kierunku toczenia opony i będzie wiadomo czy jest dobrze założona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Wszystko jest w jak najlepszym porządku z takim montażem opon. W praktycznie każdym motocyklu z kierunkową oponą zobaczysz takie ułożenie bieżnika.Chodzi o jak najlepszą trakcję podczas przyspieszania- patrz tył i jak najefektywniejsze, najskuteczniejsze hamowanie- patrz przód.Ułożenie tak bieżnika ma również znaczenie podczas pokonywania zakrętów...Dzięki za szybkie wyjaśnienie. W sumie bardzo dobrze to widać na zdjęciu motocykla majunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Złota łopata i odkopywanie. Po XXX latach zachciało mi się wrócić na 2 kółka.Trochę pogrzebałem, przejrzałem oferty salonów i jest troszkę lipa. Ścigacze, szlifierki i inne wysokoobrotowe.Jako człowiek stateczny, nie odczuwający potrzeby "zapierdalania", a raczej spokojną codzienną jazdę z turystycznymi epizodami zerknąłem na Royal Enfielda.Niskoobrotowe, niewyżyłowane silniczki, niby z niewielką stosunkowo mocą, ale sądzę że dla mnie wystarczjącą. Wpadł mi w oko Meteor 350. Niby to już Indie, ale mocno osadzone i powiązane z UK.Wygląd w miarę klasycznego starego Cruisera, fajny dźwięk jednego dużego garnka, można ubrać w sakwy i jechać przed siebie.Ktoś na JB uzywa lub ma doświadczenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Na jutubie masa filmów. Filmy jak filmy, ale komentarze pod nimi to nawet trzeba przeczytać. Często jest dużo fajnych uwag i ciekawych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Kilku moich znajomych , którzy mogli by już należeć do klubu tetrykow na jb, wrócili do dwóch kółek w ostatnich latach.I w zasadzie pod 6 tyłkami przewijały sie po kolei te same dwa motocykle ...kolega kupował od kolegi ..Kawasaki vulcan 650Jedna sztuka ma prawie 20 tys, druga grubo ponad 30 tys. Oba z 2019 roku.Żadnych problemów, usterek itd. Tylko regularne serwisy.A w zasadzie można powiedzieć że motory używane do nauki jazdy po latach. Co któryś sobie przypomni jak to było i przeskakuje na wyższy... większy model. I ja bym cię bardziej na takim sprzęcie Marianie widział, jak na takim pseudo Cafe Racer'ze Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ask Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Ja Ci powiem poza wygladem szukaj czegoś wygodnego nie patrz na wygląd bo jak napisałeś zapier... to już nie twoka bajka. Co do konkretnego moto to już trzeba się samemu przekonać. Jednemu bardziej to pasuje drugiemu co innego. Ja po Banditach, street bobberach w końcu osiadłem na HD bo najbardziej sobie cenię wygode czterech liter w trasie niż wygląd. Czy to ostatni moto raczej nie i spróbuję czegoś innego. Poprostu nie nastawiaj się że ten upatrzony zostanie z tobą do końca, kup polataj a zobaczysz czy Ci pasuje. Moto to nie matka nie musi być jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Złota łopata i odkopywanie. Po XXX latach zachciało mi się wrócić na 2 kółka.Trochę pogrzebałem, przejrzałem oferty salonów i jest troszkę lipa. Ścigacze, szlifierki i inne wysokoobrotowe.Jako człowiek stateczny, nie odczuwający potrzeby "zapierdalania", a raczej spokojną codzienną jazdę z turystycznymi epizodami zerknąłem na Royal Enfielda.Niskoobrotowe, niewyżyłowane silniczki, niby z niewielką stosunkowo mocą, ale sądzę że dla mnie wystarczjącą. Wpadł mi w oko Meteor 350. Niby to już Indie, ale mocno osadzone i powiązane z UK.Wygląd w miarę klasycznego starego Cruisera, fajny dźwięk jednego dużego garnka, można ubrać w sakwy i jechać przed siebie.Ktoś na JB uzywa lub ma doświadczenia??Ja wróciłem ale po trzech latach stwierdzam że to jednak nie dla mnie. Wymienię na skuter 350 i Mustanga GT. Zawsze więcej blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 Dzięki panowie za odzew.Przymierzałem się do kilku i dlatego spytałem czy miał ktoś z meteorem doświadczenia.Vulcan fajny, ale dla mnie zbyt nowoczesny i bardziej kojarzy mi się z nakedem (co nie znaczy że nie jest wygodny).Brałem też pod uwagę Rebela od Hondy, ale chyba przeważyły względy estetyczno sentymentalne.Dźwięk tłumnika przymaniający starego M10, podobne doznania z jazdy (choć bez tego całego grzebania w silniku i elektryce więccej niż samego jeżdżenia).Klasyczny wygląd starego motocykla. Wygodne w sumie i dzielone siedzenie umożliwiające dołożenie podparcia pleców kierowcy... Byle pogoda i zdrowie pozwoliło PS. Cafe Racerem bym go nie nazwał i jednak jak CR nie służy do "zapierdalania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2024 (edytowane) Łooooo pany, jakies takie strasznie grzeczne te Wasze motocyklowe zdjęcia. I jakieś nieterenowe. Rzek nie widać.U mńie w sumie tez nie widac ale poszukać warto : Pogoda ma motor jest zawsze Edytowane 19 Października 2024 przez Qh_ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2024 Enduro jest najlepsze bo wszędzie wjedzie, można i pływać: i latać: Tylko w teren trzeba w domu ćwiczyć: Natomiast w sumie mój główny motocyklowy klimat też małowędkarski: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Ja wróciłem ale po trzech latach stwierdzam że to jednak nie dla mnie. Wymienię na skuter 350 i Mustanga GT. Zawsze więcej blachy.To co postanowiłem to zrobiłem. Pięknie utrzymany GT 2013 rocznik. 210 kkm ale jeden właściciel prawie do końca i 19 serwisów olejowych. 1 szkoda moderate ale niestety w most dostał.Teraz serwis, blacharz, lakiernik a na wiosnę szkolenie na torze , później 100 kg piachu do bagażnika i on the road.Tak poważnie nigdy nie jeździłem RWD a tutaj prawie 450 KM ale cóż- twardym trzeba być. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Też mam stracha bo kupiłem sobie dostawczaka ( nie czuje jak rymuje) MAXI pod każdym względem i też RWD . Jeszcze zimy nie ma a już bym nim bok zaliczył. Potrzebowałem właśnie pod motocykl , ponton itd. ogólnie by się zładować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Powracacie do moto ..., powiadam Wam powracacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Powracacie do moto ..., powiadam Wam powracacie Nie, po 30 latach wróciłem na 3 lata i to jednak nie to. Zrobiłem ze 4000 km. Teraz zostaje skuter 125 cm3 i MUSTANG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października (edytowane) Jeździłem mustangiem Mach 1. 460KM i co ważniejsze moment obrotowy kosmiczny.Mocy w ciul. Ale to na drogi za furmanka. Żeby nie skakał musiałem upuszczać ciśnienie z opon. Bokami chodzi fajnie ale jakbym mial to dłużej to bym lejce stracił. To auto na tor.Ja się wyleczyłem. Fajnie się tym powozi, szczególnie powolne burczenie. Do szybkiej jazdy są lepsze. Ale zabawka przednia. Moto mam już tylko jedno … Edytowane 2 Października przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października A ja do moto coraz bardziej się przekonuję. Latem niemal idealny środek transportu dla dwóch osób, a dla mnie super frajda. Coś jak pierwsze jazdy na rowerze ???? dość dawno temu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Ja przez 20 lat miałem zawsze jakieś moto w garażu, ale od 8 lat nie mam i jestem szczęśliwy bo żyje a tak na poważnie to ostatnie lata użytkowania to były tylko weekendowe, a później wcale i ostatni rok jak miałem zrobiłem może 100km a moto musi jeździć nie stać 2 lata temu naszla mnie myśl żeby wrócić do moto ale to były głupie myśli i godski dobrze zrobił też bym poszedł tą drogą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi