guciolucky Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 @guciolucky Którego modelu dotyczy Twój opis? S90L ? Z jakim rozmiarem Vańka sparowałeś kij? S90L 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 (edytowane) Wrażenia po łowieniu: Wędka rzuca fajnie, zakres przynęt jest dość wąski ja określiłbym go na 12-20g. Aż tak słabo z praca z lekkimi wabikami? Sam się nad tym modelem zastanawiałem ale jak tak to wygląda to odpuszczę. Czy ktoś ma jakieś inne od zacytowanych obserwacje w tym temacie? Edytowane 15 Lipca 2020 przez MatB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 15 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Też mam takie obawy ,wiem ze jeżeli chodzi o Shimano to jedynie ta wędka potrafi wypełnić te wymagania oczywiście jeśli chodzi o zakres opisanych przynęt 5-32 gr Shimano EXSENSE INFINITY S1000ML / RF- 32g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Zanim przeczytałem pierwszą opinię kolegi o modelu do 25g, bałem się czy aby to indonezyjskie 20g nie jest jak japońskie 20g ale okazuje się, że to mocne i sztywne kije. Zasadniczo nie dziwi mnie to bo mają służyć do rzucania ciężkimi pilkami w morze. Nie są to wędki pod woblery kleniowe, pstrągowe lub inne nieloty są to wędki do siłowego miotania bezsterowcami, blachami i wszystkim co chętnie lata. Wędka ładuje się ale wymaga to odpowiedniej masy przynęty i techniki "za siebie", dokładnie można to sobie pooglądać na filmach i jest to zgodne z rzeczywistością. Na pewno nie są to wędki dla każdego i nie są to kije typu tzw lekki czy średnio lekki rzeczny uniwersał. Jako wędka, która pogodzi sandacza i bolenia na pewno się sprawdzi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Rano, udało się przestestować wędkę zgodnie z przeznaczeniem. Kij ugina się prawie do fotegripa, moc odczuwalna i wystarczająca do walki z boleniami. Zacięcie z dużego dystansu jest pewne i przenikliwe. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 17 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 To wszywko co piszecie jest bardzo cenne dla potencjalnego nabywcy .Piszcie i dzielcie się swoimi spostrzeżeniami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Ze Stelką 2500 też się nie domyka. Chyba to jest celowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Rękojeść wentylowana. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saperus8 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Ciekawe jak z Exensem 4000 myślę o wymianie swojego nowego Luviasa 3m do 42 na Dialune .Przeznaczenie jigowanie Albania Czarnogóra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 (edytowane) Kij w sumie niezły, tylko zamiast tych gównianych pianek mogliby wstawić Carbon Shell Grip (grafitowe elementy) jak w Sephi czy Poison Adrenie Edytowane 19 Grudnia 2020 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Pianka ma swoje zalety, odkryłem je dopiero w tym sezonie. Mam już kilka, wędek z gripami piankowymi i ma ona swoje plusy dodatnie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 (edytowane) A ja cały czas mam wyobrażenie ( niestety tylko ono ) , jak to carbon monocoque rezonuje w łapie niebywale w ogólnie pojętych technikach jigowych i ich wszelkich subtelnościach. Chociaż wszystkie kijki mam w piance jakby co i również doceniam, zmieniać specjalnie nie chcę . Edytowane 20 Grudnia 2020 przez malinabar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Bartek, zapewniam Cię, że nic tam nie rezonuje poza fantazją. Dobry blank to podstawa, reszta jest tylko wytworem wyobraźni o efekcie jaki chcielibyśmy uzyskać... Zawsze aktualne jest powiedzonko, że z gówna bata nie ukręcisz. Dobry węgiel, mała zbieżność, odpowiednio gruba ścianka... Rezonans grip tego nie poprawi ani pianka nie pogorszy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Oki, nie mam też specjalnie ciśnienia, żeby to aż tak strasznie sprawdzać , bo moje narzędzia działają super . I tak jak o tym , że pianka tego nie pogorszy jestem również przekonany tak o tym, że rezonans grip tego nie poprawi się wahom . Ale będę się słuchał Twoich rad w przekonaniu , że to wszystko sprowadza się do jakości węglowej rurki . Zaczynają się kombinacje sprzętowe . Dobrze , że wirtualne . Winter is coming ewidentnie ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Sprawdziłem wszystkie dostępne rozwiązania w interesującym nas zakresie i wiem, że dobra rurka załatwia sprawę a żaden rezonans nawet ten japoński nic zupełnie nie wnosi poza efektem wizualnofantazyjnym , który oczywiście też ma jakieś uzasadnienie i może być równie ważny w zależności od potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 witam chcialbym sie podepnac pod temat,czy ktos uzywal juz zodiasa z 2020 chodzi o model 5-15 213cm spinszukam czegos w tej cenie mniej wiecej co zasygnalizuje mi opad w lapie w nocy przy glowce 5-7gr i gumie okolo 10cm przy dobrych warunkach pogodowych bez wiatruchodzi o nocne sandacze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Strasznie się dzisiaj podpaliłem na ten kij, konkretnie na model 90L.Juz widziałem siebie, jak łowię nim sandacze na przelewach. Na szczęście trafiłem na ten wątek i ostudziło mój zapał praktycznie do zera. Pamiętam Morethany od Daiwy jakie posiadałem, one też były reklamowane jak koleś wali nimi pikerami w morze, owszem kije do blach czy do gum świetne, ale do wobkow zupełnie się nie nadawały.Szkoda bo kijek mega mi się spodobał ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Strasznie się dzisiaj podpaliłem na ten kij, konkretnie na model 90L. [ ...] Szkoda bo kijek mega mi się spodobał Pod bolenie katapulta ! . Tyle, że u mnie nie Lunamis, a "pokrewna" Dialuna (posiadam 18DLNS90ML // 2,74m 6-32) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Nie znalazłem wątku na temat Shimano Lesath,ktoś się orientuje jak ma się ta seria do Lunamisow? Najbardziej interesował by mnie model 2,70 do 21 ewentualnie 28 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Nie znalazłem wątku na temat Shimano Lesath,ktoś się orientuje jak ma się ta seria do Lunamisow? Najbardziej interesował by mnie model 2,70 do 21 ewentualnie 28 gr. Do 28 gram masz Dialunę XR. Mam i sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Do 28 gram masz Dialunę XR. Mam i sobie chwalę.Jednak wolałbym coś, półkę wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Podobno (kolega testował na morzu), Lesath katapultuje najdalej. W porównywalnych parametrach oczywiście. Edytowane 23 Stycznia 2021 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Odświeżę temat, czy któryś z kolegów na forum miał styczność z tym modelem 20LUNAMISS96M? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Odświeżę temat, czy któryś z kolegów na forum miał styczność z tym modelem 20LUNAMISS96M? Hej, mam model krótszy. Co chce wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Hej, mam model krótszy. Co chce wiedzieć?Hej, od ilu realnie startuje i kiedy kończy się komfort, jaką ma akcje, jak zachowuje się pod obciążeniem? Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie pod kątem łowienia boleni (cykady 17-29g i deep runnery do 8cm) oraz sandacze na woblery i od biedy czasami jakiś gumiś na lekkiej główce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi