homax Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Ze Stellą 4000 Św. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Ze Stellą Fe 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) Coś Fe mi nie wchodzi.. Różnica to 3,5 cm. Z kołowrotkiem ok 300g było by gdzieś w połowie, ok 12 cm od stopki.Czy to duże różnice czy małe niech każdy oceni sam Edytowane 21 Listopada 2023 przez homax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Ja nie wyobrażam sobie łowienia tym kijem przy użyciu kołowrotka ważącego więcej niż 200g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 3 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 (edytowane) Troszeczkę odkopię temacik ponieważ wracam troszkę do spinningu po x latach przerwy.Przymierzam się do Lunamisa 2.74m (6-25). 20LUNAMISS90MLJakie mam 'wymagania' które chciałbym żeby kijek spełniał:Obrotówki 3 i 4 (mepps aglia), możliwe że aglia longcast (3 i może 4) żeby zwiększyć zasięg rzutu. Podobnie Aglia Long Heavy (2 i 3)Jerki - salmo sliderek 7cm (21g) pływający na moim łowisku wystarcza (jest to płytkie łowisko max 1,5m oraz łowienie tylko z brzegu, brodzenie praktycznie wyłączone jak i łowienie ze środków pływających, okręg skierniewice jeśli by kto pytał).Gumki jedynie 10cm może 12cm, własne obciążenie plus główka max 3/4 gramy (no może trochę wiecej żeby zwiększyć zasięg), życie pokaże Chodzi mi o maksymalne zwiększenie zasięgu rzutu każdą możliwą przynętą, planuję plecionkę 0.10mm.Oczywiście fajnie jakby kij się pod wszystkimi wymienionymi (poza gumami) przynętami dość dobrze ładował i żeby to na prawdę latało fest.Woblerów na ten moment nie planuję, no chyba że z czasem coś wezmę bo są Bolenie ładne ale nie chcą współpracować, poza jakimiś pojedynczymi przypadkowymi sztukami.Dodatkowo - jaki kołowrotek ? Tak na logikę to Twin Power FE jak już się pojawią wszystkie rozmiarówki (nie chcę łączyć Shimano z Daiwą a innych kołowrotków nie używam). Tyle tylko że TP występuje w rozmiarówce 3000 jedynie MHG i wydaje mi się że będzie za szybki do mojego użytkowania.Rozmiar 4000 nie wiem czy nie będzie znów za duży i za ciężki a C3000 nie chciałbym 'zajechać' mimo iż to TP.Chciałbym kupić kija Shimano JDM, kije z pracowni totalnie mnie nie interesują.Myślałem o nowym Exsence Infinity 5-32g ale sam nie wiem czy tyle siana wywalać do rekreacyjnego łownienia jak tutaj Lunamis zbiera bardzo dobre opinie, rybki jakie się u mnie łowi to szczupaczki max 70cm, sandaczyki podobnie a pod okonie mam Soare XR 0.6-6g i tu jak na razie jest cudnie Jakby użytkownicy tego modelu tu byli to prosiłbym o kilka zdań co i jak Pozdrawiam i z góry dziękuję Edytowane 3 Czerwca 2024 przez Miszka1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander58 Opublikowano 11 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2024 (edytowane) mam lunamisa od 6 do 25 przy nim kręcioł TP 4000 fd i uważam że jest super. a miałem z pracowni wędki między innymi phenixa , to lunamis jest lepszy łowie i okonie i szczupaki , sandacze,bolenie i sumy , nigdy mnie nie zawiódł . moge 10 godz. machac i ręka nie boli . przy wyrzucie ma power nie przeciętny Edytowane 11 Czerwca 2024 przez zander58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 11 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2024 Spróbuj zestawić go z Vanquishem. Będzie już mega komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojojoo Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 ma ktos moze wedke exsence ? szukam porownania do lunamis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 O którym Exsence mówisz bo jest ich kilka: Genos, MB, Zoom, Infinity?Infinity to klasa sama w sobie. Dużo wyżej niż Lunamis. Nie mogę porównać bo mam inne parametry Lunamis (S90L) i Infinity (S100M).Nie mam nic przeciwko Lunamisowi bo to dobra wędka ale przy Infinity wygląda jak ubogi krewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Czy posiada ktoś albo miał do czynienia z modelem S100-ML (3.05 max 32 g)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi