Skocz do zawartości
  • 0

minn kota vs motorguide

Eryk

Pytanie

Witam od niedawna posiadam łódkę 3,00m model to solar 300 postanowiłem kupić do niej silnik i zastanawiam się czy kupić minn kote 30 lub 34lb a może motorguide 40lb silnika będę głównie używał do przemieszczania się na średnie odległości . Akumulator już mam o pojemności 100ah.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jestem również przed wyborem minn kota czy motorguide. Może ktoś napisze coś porównującego (z własnego doświadczenia). Na razie stawiam na MotorGuide Varimax 45HT. Czytałem ostatnie posty odnośnie minn koty i wg mnie za drogo i podobno to nie to co kiedyś. Ale to tylko teoria internetowa... Pozdrawiam.

• 0

Witam. Ja posiadam od zeszłego sezonu takiego samego motorguide'a i jestem zadowolony. Niestety nie miałem wcześniej styczności z minn kotą, więc nie będę potrafił ci ich porównać. Na razie mogę ci polecić tego varimaxa :D

Jaki masz akumulator do tego silnika Varimax 45 HT( poj. i marka), ładowarkę. Dzięki z góry za pomoc.

• 0

Kupiliśmy z kolegami cztery silniki jednocześnie, Motorguide varimax 55. Użytkowane 3 pełne sezony. Jedynie w moim podczas kilku dni deszczu popsuł się wyświetlacz "bluevis" ale silnik pracował bez problemu, jedynie nie świeciła się ta skala mocy i naładowania. Oddałem na gwarancji i wymienili całą czapkę na nową. Silnik pobiera tyle samo prądu co traxis, maximizer swoje robi ale pamiętać trzeba, że jego zaleta dotyczy głównie mniejszych obrotów. Na maksymalnych nie ma znaczenia czy będzie to silnik "biegowy" czy z maximizerem, tyle samo prądu wciągną.
Jednym słowem polecam. 

• 0

A ja uzytjowalem MK 34 lbs pożyczony od kolegi, pracował przy łódce 3.90 i nie telepał, mimo ze silniczek nie za duży dawał radę przy 2 osobach + sprzęt, silnik oddałem i od czerwca 2013 zapytam na MK Traxxis 55, mimo ze cena wyższa od innych stawiam na jakość, wyłączyłem sie z kupowania tańszych półśrodków, ponadto koleś z serwisu gdzie naprawiają spaliny i elektryki uprzedził mnie ze nie dysponują częściami do Motor Guide ? Czy to prawda? Nie sprawdzałem, nie wiem czy ta wypowiedz jest obiektywna ale u gościa nie kupowałem mojego silnika wiec nie miał na celu zachwalania MK.

Plywalem jeszcze na pozyczonym Osapianie 55lbs i tez byłem zadowolony, było czuć ze ma lepszy uciag od MK, i o dziwo silnik ten ładnie chodzi koledze,dobre warunki gwarancji.Bron Boże nie faworyzuje MK, sam kupiłem pierwszy silnik mniej znanej firmy za 900zl nie będę moze podawał firmy, i po jednym wypadzie nad wodę wylądował na reklamacji, po odbiorze z naprawy na pierwszej wyprawie do brzegu musiałem doplywac na wiosłach - komentarz kolegów - "a nie mówiłem ze nie warto kupować tanich"

Każdy chwali swoje, ale jak wiecie dzis nie mozna byc pewnym niczego, wszystko robią tak by jak sie zepsuje nie naprawiać tylko kupic nowe, przerabiam to w domu na lodowce, telewizorze a skończywszy na samochodach w których sie obracam.

Pzdr.