Skocz do zawartości

Shimano Vanford

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

przy szeptaniu mimochodem wspomnij właściwy numer konta :-) a JCVD jeszcze dycha, pewnie jego menago się upomni też o swoją dolę.

Przy okazji, przestaję się dziwić, że Shimano Fishing nasz kraj traktuje z lekka podejrzliwie, nawet przedstawicielstwa z prawdziwego zdarzenia przez tyle lat u nas nie zorganizowali...

• Like 1

Jakiś czas temu, może z rok, było to w każdym razie po zmianie, próbowałem zamówić tą drogą trochę części. Mimo wielu maili nie doczekałem się żadnej odpowiedzi ani próby kontaktu. Dałem sobie spokój z polskim Shimano. Być może teraz rzeczywiście jest inaczej. Miło to słyszeć.

Także w zasadzie serwisu nie ma bo nie można wysłać kołowrotka do serwisu w celu np naprawy czy smarowania.

A pan Grobelny nie jest akredytowany jakoś? Wydaje mi się, że specjalizuje się w shimano, ale nie wiem jak jest z gwarancją po jego interwencjach

A pan Grobelny nie jest akredytowany jakoś? Wydaje mi się, że specjalizuje się w shimano, ale nie wiem jak jest z gwarancją po jego interwencjach

Oj nie sądzę...chyba niewiele ma wspólnego z jakimkolwiek firmowym serwisem sądząc po jego robocie. TP XD na pierwszym wyjeździe po serwisie zatrzymał mi się na środku Bugu będąc na belly bez zapasu. Zapamiętałem ten wyjazd na długo.

• Like 5

Grobelny czyli pan podkładka. Dla wroga bym nie polecił.

Normalnie można odesłać kołowrotek przez sklep partnerski na smarowanie itd. Żaden problem.

O kurde. Nie wiedziałem. Poznałem go na grupie FB i wydał mi się kumaty. Jako, że dopiero wchodzę w sprzęt, który opłaca się serwisować, a nie kupować nowy, to mizerne mam pojęcie :/

O kurde. Nie wiedziałem. Poznałem go na grupie FB i wydał mi się kumaty. Jako, że dopiero wchodzę w sprzęt, który opłaca się serwisować, a nie kupować nowy, to mizerne mam pojęcie :/

Też tak myślałem, na FB urasta do miana guru wszelkiej maści serwisantów. 

Nie jest inaczej, serwis w Polsce jest tylko na potrzeby reklamacji składanych w sklepach detalicznych i na tym kończy się całe shimano Polska...Także w zasadzie serwisu nie ma bo nie można wysłać kołowrotka do serwisu w celu np naprawy czy smarowania.

<...>

Jest jasno określone.

Wszystko załatwiasz przez sklep który współpracuje w Shimano Pl.

Czy to serwis gwarancyjny czy pogwarancyjny. Części zamienne -tak samo.

Czego nie rozumiesz?

Nawet Dragony czy inne Yorki i Mikadówki już dawno tak samo działają.

Ps. Niedawno na jb pojawił się wpis że sprzęt ze sklepu zabiera handlowiec z Shimano . Uwierz mi że wywołał niezłą bekę u tych którzy z Shimano handlują :-)

A wszystko przez to że Daiwa nadal tak robi he he he :-)

Edytowane przez Jano

• 2 tygodnie później...

Poczekajcie z emocjami ceny nowości zawsze wyższe, ale z drugiej strony płacą minimalna w górę, poszedł spory dodruk pieniądza,no nie spodziewałbym się ze towary będą tanieć.

Za szynkę wędziną na miejscu w pewnym sklepie płaciłem 24.99 rok temu obecnie 32.99... Także tego, dobrze że lubię chleb że smalcem i szczypiorkiem ????

Edytowane przez gajosik
  • Like 2

Poczekajcie z emocjami ceny nowości zawsze wyższe, ale z drugiej strony płacą minimalna w górę, poszedł spory dodruk pieniądza,no nie spodziewałbym się ze towary będą tanieć.

Za szynkę wędziną na miejscu w pewnym sklepie płaciłem 24.99 rok temu obecnie 32.99... Także tego, dobrze że lubię chleb że smalcem i szczypiorkiem

Przecie lepi sie 

• Like 1

O cenie nie ma co z bardzo dyskutować, bo i po co. Kto będzie chciał, to kupi, kto uważa że nie warto - nie musi.

Tak po przyjrzeniu się z bliska dizajn szału nie robi. O ile nowy twinek naprawdę ładny, to vanford (ciekawe czy nazwa się u wędkarzy przyjmie i jak to będzie po polskiemu, obstawiam, że skojarzenia z fordem i tym, ile jest wort nieuniknione) nawiązuje bardziej do sienny fg niż modeli topowych. Ale o gustach też niby się nie dyskutuje...

Czekamy zatem na pierwsze relacje z pola boju i raporty tych, którzy poznali już jego bogate (ponoć) wnętrze

• Like 1

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...