Pucek Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Udało mi się zakręcić na sucho. Jakoś nie przypadł mi do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) . Edytowane 3 Listopada 2020 przez gajosik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) Mam 2500, kołowrotek bardzo przyjemny. Kręci gładko i lekko jako młynek do ul nie mam mu nic do zarzucenia w cenie do 850zl. W moim odczuciu przyjemniejszy w zwijaniu w kategorii UL niż Stradic Fl, lżejszy rotor i jest wyraźnie odczuwalny mniejszy opór przy stracie. Na prawdę dobry i lekki młynek w tym budżecie. Kupiłem z czystej ciekawości i miał już iść na giełdę bo ciekawość zaspokojona ale... Jest na tyle przyjemny ze wacham się czy go sobie nie zostawić. Edytowane 3 Listopada 2020 przez gajosik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) Mam 2500, kołowrotek bardzo przyjemny. Kręci gładko i lekko jako młynek do ul nie mam mu nic do zarzucenia w cenie do 850zl. W moim odczuciu przyjemniejszy w zwijaniu w kategorii UL niż Stradic Fl, lżejszy rotor i jest wyraźnie odczuwalny mniejszy opór przy stracie. Na prawdę dobry i lekki młynek w tym budżecie. Mam dokładnie takie same wrażenia, ma również bardziej płynny hamulec od Stradica FL2500, o FL3000 nie wspominając. Edytowane 3 Listopada 2020 przez ktm777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Trochę mnie kusi - tylko odwieczny dylemat znane i uznane (stradic) czy nowe (vanford).Mam Rarenium, który tylko śmignął przez katalog Shimano - morda mi się śmieje gdy nim kręcę - a też była nowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Przemek Grobelny już tylko karpiowe serwisuje.Spinnigowe przejął Rafał Malinowski "Spigot".ten to dopiero jest szpec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Mówisz o Spigocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Jaka jest średnica szpul (górny rant) w modelach 2500 i 3000? Bo nawój i przełożenie takie same maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Jaka jest średnica szpul (górny rant) w modelach 2500 i 3000? Bo nawój i przełożenie takie same maja.Jak znam życie to taka sama, różnią się chyba tylko głębokością szpuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Przyszedł vanford 1000. Na sucho kręci fajnie, gładko. Gabarytowo podobny do okuma inspira isx-20 (którego zastąpi). Lekki jak piórko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Przyszedł vanford 1000. Na sucho kręci fajnie, gładko. Gabarytowo podobny do okuma inspira isx-20 (którego zastąpi). Lekki jak piórko.Sadzę się na niego na wiosenne XUL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Ja na wiosne też planuje nowego kręcioła na kleniojazie i chyba wybór padnie na vanforda. Miał być stradic FL ale vanford w rozmiarze 2500 występuje z płytką szpulą czyli stradi czego niestety nie ma stradic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti96 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Przesiadł się ktoś z Ci4+fb 2500 na tego vanforda 2500 ? Opłaca się przesiadać czy nie koniecznie ?Jak wgl wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Ma ktoś może rozmiar 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 (edytowane) Przesiadł się ktoś z Ci4+fb 2500 na tego vanforda 2500 ? Opłaca się przesiadać czy nie koniecznie ?Jak wgl wrażenia.Opłaca, wrażenia bardzo pozytywne. Kręci lekko, miękko, za 800zl nie mam nic do zarzucenia i nie widzę w tej kwocie nic innego do ul co by było fajniejsze. Jak chcesz coś lepszego bierz Vanka 19 to już petarda,piękny czarny diabeł, do dziś się zastanawiam co mi strzeliło do głowy że sprzedałem. Wiem tyle że kupię ponownie. Jak kiedyś bez Stelli nie było łowienia, "jest gwiazda jest jazda" to dziś bez Vanquish 19 nie widzę zestawu Ul i L. Całkiem przyjemny do ul jest ostatni wypust Steeza, choć mi vaniek bardziej pasował. Do 800zl warto zerknąć na Daiwa Caldia LT choć bardziej jako alternatywa do Stradic FL. Jednak z tej trójki do 8 stówek najlepiej do UL czy L wypada Vanford (waga, ma też lżejszy rotor od FL i lżej startuje,sam opór przy kręceniu też jest mniejszy, hamulec dokładny, można to juz nadinterpretacja jednak moim zdaniem lepiej układa linkę niż Stradic Ci4 '16 może to złudzenie spowodowane wyższą szpulą). Wszystkie kołowrotki o których pisze miałem lub mam. PS. To nie jest reklama nie mam za to hajsu ???????? Edytowane 15 Grudnia 2020 przez gajosik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Mam takie pytanie odnośnie Vanforda. Czy podobnie jak Stradic ci4 podczas kręcenia sprawia wrażenie takiego jakby plastikowego kołowrotka? Mam stradica ci4 i vanquisha 16 i chociaż mają podobną wagę Stradic pracuje jakby plastikowo sam nie wiem jak to określić praca vanquisha można by porównać do stelli 14 jak dla mnie natomiast Stradic pracuje zupełnie inaczej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Mam takie pytanie odnośnie Vanforda. Czy podobnie jak Stradic ci4 podczas kręcenia sprawia wrażenie takiego jakby plastikowego kołowrotka? Mam stradica ci4 i vanquisha 16 i chociaż mają podobną wagę Stradic pracuje jakby plastikowo sam nie wiem jak to określić praca vanquisha można by porównać do stelli 14 jak dla mnie natomiast Stradic pracuje zupełnie inaczej... Dla mnie jest to trudniejsze pytanie niż pytanie o sens życia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zima i te sprawy dlatego w robocie zastanawiam się nad takimi rzeczami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Nie warto kupować vanforda jeśli możesz używać vanquisha. Stella pracuje lepiej od vanquisha ale z racji tego, że vanquish jest lżejszy...(coraz bardziej zaskakuje mnie też swoją mocą). Vanford jest w grupie kołowrotków dających odczucie "rezonansu wydmuszki plastikowej" nie należy łudzić się, że shimano zrobi nam prezent i wypuści vandala za 800 z inną nazwą...Niemniej vanford jest kolejną lekką pozycją w swoim segmencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrZak Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 A ja wam powiem, że dla mnie za plastikowe to. Kupiłem rozmiar 2500 z większym nawojem na pstrągi i nie pasuje mi to. Nie sprawia wrażenia solidnego, mocnego kołowrotka. Sprawia wrażenie plastikowej zabaweczki. Ale kręci dobrze to trzeba przyznać. Mogę odsprzedać po kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Mnie przyszedł wczoraj i do lekkiej sandaczowki z pracowni w tej cenie nie widzę nic lepszego topowymi młynkami już lowilem kilka ładnych lat teraz tylko do 1000 zł i co rok lub dwa wymiana na nowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Mnie przyszedł wczoraj i do lekkiej sandaczowki z pracowni w tej cenie nie widzę nic lepszego topowymi młynkami już lowilem kilka ładnych lat teraz tylko do 1000 zł i co rok lub dwa wymiana na noweA jaką wielkość zamówiłeś do lekkiej sandaczówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Co do "plastikowości" to bardziej to dawało się odczuć w poprzedniej generacji, tj. Vaniek 16 vel FA vs CI4+ FB, bo ten pierwszy szczycił się jeszcze pełną, stellowską magnezową budą. Został mu ino sznur... sorki, pokrywka boczna. Zasadniczo więc oba dwa plastikowce. Vaniek wciąż lepszy, ale przy różnicy w cenie prawie dwukrotnej, jego atrakcyjność względem vanforda nie jest już taka jednoznaczna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perching Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Witam Właśnie mam zagwozdke co wybrać czy Vanforda 4000 czy stradica 4000 pod sandacza/szczupaka wiem że nie są ta betoniarki A raczej delikatniejsze konstrukcję ale może warto Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi